Флора, фауна, имена на растения и други...
+6
chocho
Таки
nikiforov
Логик
Homan
Boabab
10 posters
Страница 5 от 6
Страница 5 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Панчаревски хубости...
Логик, страхотно място! Приказно е, сигурна съм, че там малчовците ще израстнат с широки сърца и светли умове...
А пък дръвчетата .... Този цвят ... направо мога да усетя аромата... Аз също съм боднала Японска дюля при нас, трички са и са много млади още, но цъфтят и ме радват... Обожавам и люляка, та и него го отглеждам от мъниче...
За сухия зид ще си говорим следващия път, като се видим... Мерак имам за едни терасирания, та ми трябва майстор-мераклия за съвети като теб!
А пък дръвчетата .... Този цвят ... направо мога да усетя аромата... Аз също съм боднала Японска дюля при нас, трички са и са много млади още, но цъфтят и ме радват... Обожавам и люляка, та и него го отглеждам от мъниче...
За сухия зид ще си говорим следващия път, като се видим... Мерак имам за едни терасирания, та ми трябва майстор-мераклия за съвети като теб!
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Флора, фауна, имена на растения и други...
Homan написа:chocho написа:Мдаа... Моите препоръки биха били за Егур-Егур - този на Мургаш, срещу Майчин Дом, или Хасиенда-та в Княжево. Но впечатленията ми са вече стари опвече от година, щото някои места залязват за двойно по-кратко време
Егур-Егур е наистина много добър, и селекцията от вина - качествена... Само дето бюджета.... Аз съм ходила в този на малката уличка между Аксаков и Славянска..... забравих , май беше Добруджа или нещо такова..
Е, няма да пиеш Грузинско вино, и ще легне по-приемливо
chocho написа:Homan написа:chocho написа:Мдаа... Моите препоръки биха били за Егур-Егур - този на Мургаш, срещу Майчин Дом, или Хасиенда-та в Княжево. Но впечатленията ми са вече стари опвече от година, щото някои места залязват за двойно по-кратко време
Егур-Егур е наистина много добър, и селекцията от вина - качествена... Само дето бюджета.... Аз съм ходила в този на малката уличка между Аксаков и Славянска..... забравих , май беше Добруджа или нещо такова..
Прави си... Ама пък грузинско вино с арменска вкуснотия ... Не ми се връзва, пропуснала съм този лист от менюто...
Homan-
Homan написа:chocho написа:Homan написа:chocho написа:Мдаа... Моите препоръки биха били за Егур-Егур - този на Мургаш, срещу Майчин Дом, или Хасиенда-та в Княжево. Но впечатленията ми са вече стари опвече от година, щото някои места залязват за двойно по-кратко време
Прави си... Ама пък грузинско вино с арменска вкуснотия ... Не ми се връзва, пропуснала съм този лист от менюто...
И тук му се намира колая - минаваш на телешки стейк - 15-на и кусур БГ левчета...
И тук му се намира колая - минаваш на телешки стейк - 15-на и кусур БГ левчета...
И тогава защо да ходя в Егур-а, като телешкия стек мога да го консумирам например в СпагетиКо?
Homan-
Homan написа:И тук му се намира колая - минаваш на телешки стейк - 15-на и кусур БГ левчета...
И тогава защо да ходя в Егур-а, като телешкия стек мога да го консумирам например в СпагетиКо?
Щото няма да е тендер и сочен като в Егур-а
Въпрос относно манджи
Телешки стейк мидиум дан и с пепър сос. Сосчето да е от бульон, хлебно-гъстичко, прозрачно и с много зелен несмлян пипер, както му се полага. Малко ориз и чаша-две сухо вино биха били просто прекрасно допълнение.
Къде в София човек може да хапне такъв деликатес? Освен у дома, разбира се, ма то се не брои за случая.
Къде в София човек може да хапне такъв деликатес? Освен у дома, разбира се, ма то се не брои за случая.
(Ivan)- Брой мнения : 71
Registration date : 18.01.2008
Ivan написа:Телешки стейк мидиум дан и с пепър сос. Сосчето да е от бульон, хлебно-гъстичко, прозрачно и с много зелен несмлян пипер, както му се полага. Малко ориз и чаша-две сухо вино биха били просто прекрасно допълнение.
Сосчето не си спомням как беше направено, сори...
В очакване
Ти най-добре пусни някое мнение, пък после фотките! Че нещо съвсем се изгуби. Бил си бил забелязан по други форуми, а тукашните са ревниви... Занемари и юдаиката, и еврейските празници. Чете ли ми последното мнение за Борис ІІІ? Защото на тая тема - "лично" и "публично" - има още неща да си кажем, но то е за другата рубрика.pheras написа:Надявам се тази година и аз да пусна някои фотки от планината
Ресторанти: сравнителен анализ
Сутринта минах покрай Егур-Егур, та го видях. Той бил арменски! А имат ли арменците кухня, с която да се похвалят? Нещо да сте чували за грузински ресторант? По-точно ме интересува намира ли се вино "Хванчкара". Това е страхотно вино! Не защото Сталин го е обичал, а обратното - Сталин го е обичал, понеже е най-доброто. Ето, Надя да се погрижи и на годишнината на Вожда и Учителя на Цялото Прогресивно Човечество да вземе да почерпи. А "Крим" (някога Руският клуб), както е официалното име на ресторанта на "Добруджа", навремето беше най-аристократичният в София. След поредния ремонт доби малко мутренски вид. Очаквам да е неоправдано скъпо. А в ресторанти, които стоят празни, не се надявам на прясно месо.Homan написа:Егур-Егур е наистина много добър, и селекцията от вина - качествена... Само дето бюджета.... Аз съм ходила в този на малката уличка между Аксаков и Славянска..... забравих , май беше Добруджа или нещо такова..
Хванкчара е полу-сладко (т.е. полу-сухо) вино, но захарта е от гроздето, а не се добавя. Приготвя се само от специално грузинско грозде, Александрия или нещо подобно, което расте в определен район на Грузия, който се казва Рича или Рача.
Аз не съм по десертните вина, което, за моя радост, е още нещо, по което се различаваме с великия вожд.
Аз не съм по десертните вина, което, за моя радост, е още нещо, по което се различаваме с великия вожд.
(Ivan)- Брой мнения : 71
Registration date : 18.01.2008
Масонски дела
Аз съм един от малкото първозвани масони в България, но никой от самозваните политикани не оценява това и не ме кани в Ложата! Жалко - каквато държавата, такива и масоните й. Още сега мога да ти дам първия урок по суха зидария. Цитирам Радичков: "Всеки камък си има лице и дупе." Допълвам от себе си: като при хората - много е важно с кое се е обърнал към теб. Или ако предпочиташ, ти откъде го гледаш. Когато улучиш лицето на камъка, зидът става от само себе си. Така е и с обществото - да "вгради" в себе си индивида... Абе, каменарството е философия, ей! И твоето място май плаче за подпорни стенички - като го гледам какво е стръмно. Щом още не си изляла битона, значи ще стане с камък. Само че има ли откъде да го вземеш? Останалото е описано от поета: "Ти какво решил си с чука..."Homan написа:За сухия зид ще си говорим следващия път, като се видим... Мерак имам за едни терасирания, та ми трябва майстор-мераклия за съвети като теб!
Масонството ...
Никакъв бетон, камък - от древните крепости Шегувам се - чак такъв вандализъм не мога да сторя... Но има доста в земята - при изкоп-насип ще излязат доста, въпросът е, че са валуни, трябва да им ваем дупето и лицето
Homan-
Хайде от мен да мине, пийте по едно комунистическо вино, щом толкова ви харесва.
Благодарим, Надя!
Толкоз червено няма и в твоя аватар!
Homan-
Хванчкара
Е, то пък оставаше да се добавя! Това да не е "Винпром"? Преди няколко години бях в Тбилиси и влязох в техния специализиран винарски магазин. Направи ми впечатление високата цена на вината - при положение, че те са една от емблемите на държавата и народа, цените по десетина лева за най-евтините ми се видяха високи. Хванчкара имаха може би десет вида. На цени - от 10 до 50 лева. Какво беше учудването ми, когато на въпроса "Кое е най-доброто?" продавачката ми посочи едно от 16 лева! Останала е някаква честност у тоя народ, явно. Виното действително се оказа фантастично. Вярно, пихме го с плодовете, а не с пържолите. Пак бих си купил, ако го има у нас.Ivan написа:Хванкчара е полу-сладко (т.е. полу-сухо) вино, но захарта е от гроздето, а не се добавя.
Последната промяна е направена от на Чет 24 Яну 2008, 13:47; мнението е било променяно общо 1 път
Така е!
Ти етикетите не гледай, виното е още по-червено. Страхотен букет.Homan написа:Толкоз червено няма и в твоя аватар!
Надя написа:Ти етикетите не гледай, виното е още по-червено. Страхотен букет.Homan написа:Толкоз червено няма и в твоя аватар!
Значи опитването на това вино да си го отбележа в списъка си на "нещата, които трябва да направя преди да умра" ?
Homan-
Ти да не си мислиш, че аз съм го опитвала, не ама щом др. Сталин го е харесвал, няма начин и на мен да не ми хареса. А от белите вина ти препоръчвам товаHoman написа:Надя написа:Ти етикетите не гледай, виното е още по-червено. Страхотен букет.Homan написа:Толкоз червено няма и в твоя аватар!
Значи опитването на това вино да си го отбележа в списъка си на "нещата, които трябва да направя преди да умра" ?
.
А това вино кой го е пил?
Homan-
Хорааа, неслучайно в БГ фолклор има само една песен за бялото вино - да не ви казвам как започва тя... Не се лъжете
chocho написа:Хорааа, неслучайно в БГ фолклор има само една песен за бялото вино - да не ви казвам как започва тя... Не се лъжете
Ний тук си го знаем, но в момента по-скоро си говорим за символите...
Homan-
Него вече съм го опитвала, само че домашно производство. Няма по-добро!Homan написа:А това вино кой го е пил?
Spiritus vini
Някой като прочете Sant'Ilia да не си помисли, че е оня, дет се преоблякъл пак в тия? Нищо подобно: "Вина от сериите Edoardo Miroglio и Sant' Ilia с ръчно изрисувани бутилки и дизайн на етикета, изработван по поръчка на клиента, пусна на пазара винарската изба "Едоардо Миролио". Има и червено, и бяло. Е-ех, естет си ти, Надя!Homan написа:Ний тук си го знаем, но в момента по-скоро си говорим за символите...
Homan написа:chocho написа:Хорааа, неслучайно в БГ фолклор има само една песен за бялото вино - да не ви казвам как започва тя... Не се лъжете
Ний тук си го знаем, но в момента по-скоро си говорим за символите...
Ми дайте и синьо тогава
Ха сега де
Страница 5 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 5 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите