Флора, фауна, имена на растения и други...
+6
chocho
Таки
nikiforov
Логик
Homan
Boabab
10 posters
Страница 3 от 6
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Логик, това е нашето Гинко...
посадено миналия Октомври....
Homan-
Re: Флора, фауна, имена на растения и други...
А освен плевене и садене, правим и ето таквиз неща
Homan-
Това чудо го отглеждахме ...
Homan, срещат ли се у вас едни почти прозрачни гущерчета, леко розови, дето много обичат да се катерят по стените? 6-8 см на дължина.
Те са идеални за недеструктивни уроци по биология: оти всичко им се вижда от вътрешностите!
Аз намразих биологията като ученик, поради разните дисекции на жаби. Дори помня, че това ми беше първият публичен бунт в живота: отказвах категорично да се занимавам с подобни касапски дейности в училище. Надявам се, че подобни училищни практики са прекратени.
Те са идеални за недеструктивни уроци по биология: оти всичко им се вижда от вътрешностите!
Аз намразих биологията като ученик, поради разните дисекции на жаби. Дори помня, че това ми беше първият публичен бунт в живота: отказвах категорично да се занимавам с подобни касапски дейности в училище. Надявам се, че подобни училищни практики са прекратени.
Последната промяна е направена от на Сря 23 Яну 2008, 14:01; мнението е било променяно общо 1 път
Хомен, аз доста често срещам дъждовници на пенсионерската пътека - между Бистрица и Жеравна. Видяла ри си го къде спи през зимата?
А ето едно "цвете", което се нарича нещо като змийска свещ, а разговорно Мечтата на туриста, поради изключително нежния си подход към дупетата. / идея за патент пред европейския съюз /
А ето едно "цвете", което се нарича нещо като змийска свещ, а разговорно Мечтата на туриста, поради изключително нежния си подход към дупетата. / идея за патент пред европейския съюз /
По нас има всякакви твари...
но не се пречкаме едни на други... всеки си има собствен периметър.... Прозрачни гущерчета не сме виждали, но пък имаме съсели
Homan-
Много пуст форум, няма кой да напсуваш... Взе да ми липсва Велзи даже
Homan-
Взе да ми липсва Велзи даже
Надявам се, че Калчевъ не ти липсва. Но АКО ти липсва, те ти един свеж семпъл. Напълно в духа на топика ..
Логик, виж ми фотосите...
... жалко, че нямах време за кафе ...
Homan-
Що така?
chocho написа:Аз не виждам нищо
на предходната страница са?
Homan-
Homan написа:chocho написа:Аз не виждам нищо
Знам, но не виждам снимките
chocho написа:Homan написа:chocho написа:Аз не виждам нищо
Знам, но не виждам снимките
Не знам защо така става, аз си ги виждам, Таки и Боабаба - също????
Homan-
Таки вижда снимките.
Поради което заговори за гущерчета. И хубавата тава вижда, дори мисловно си е боцнал най-голямата гъба. Сега търси виното извън кадър ..
Таки написа:Поради което заговори за гущерчета. И хубавата тава вижда, дори мисловно си е боцнал най-голямата гъба. Сега търси виното извън кадър ..
Таз тава е сачакът на къщата, в него правим и други работи:
Homan-
Ако Чочо не вижда И тази снимка ..
.. той губи! Не че аз печеля нещо материално, но си въобразявам хубави вкусови моменти. Само виното продължава да ми е извън кадър..
Е то беше в кладенеца....Таки написа:.. той губи! Не че аз печеля нещо материално, но си въобразявам хубави вкусови моменти. Само виното продължава да ми е извън кадър..
Homan-
Погледнах в Безпризорните. Ма той се превърнал във форум на приложното изкуство и криминалната поезия, бе джанъм. Докато ние клоним към изтънчения стомак и мЪдурениту.
Боабабич, не се предавай ..
Ний тук постваме снимки от НАШИ походи, на НАШИ вили, НАШИ дворове, НАШИ дървета и НАШИ скари! А не на цузди.. Така и баба знае! Затуй сме много готини!
Сега като постне и Логик някои снимки от Панчаревски висящи градини, ела да видиш кво става..
Сега като постне и Логик някои снимки от Панчаревски висящи градини, ела да видиш кво става..
Де флора, де фауна...
Готов съм вече да ги постна. Но преди това няколко отговора.Таки написа:Сега като постне и Логик някои снимки от Панчаревски висящи градини, ела да видиш кво става..
1) Завидях на Хоман за вилата, а сега и за дъждовника! Странно, че го има, защото това животинче живее по много влажните и усойни места. Аз на Панчарево си гледам обикновени гущери, но веднъж през двора мина и зелен (не чак игуана, ама близо до нея беше). А прозрачните гущери, дето пита Таки, у нас ги няма. Поне аз не знам да има. Нямаме и едни други, с опашка, изнесена над гърба. И слава Богу!
2) Юките на Таки много добре ги помня, но те ли бяха, дето ги мислех за палми, или палмите са отделно? А евкалиптът станал съвсем дебело дърво! Как са лозите? Ядете ли грозде?
Палма ди Мериорка
1. Палмата е една, вече е 4 м висока и от нея режем клони от по 2-3 м за всяка нова "Осана!". За Разпятия ползваме евкалиптите.
Юките на Таки много добре ги помня, но те ли бяха, дето ги мислех за палми, или палмите са отделно? А евкалиптът станал съвсем дебело дърво! Как са лозите? Ядете ли грозде?
2. Двата евкалипта са високи по над 10 м и властват в дворния дизайн. Наред с редица други дървета от подобен калибър. Ще се разтърся в архивите и ще постна нещо.
3. Лозите са зле. Асмата си живее весело, сянката е чудесна, но лозарят Ламбро, твой добър познат, пострада от инсулт преди 2 месеца, та пропускаме зарязването.
Палми и евкалипти...
направо завиждам... При нас обаче ще е невъзможно да се отгледат... Не знам как Секвоя може да се захване, обаче...
Homan-
Логико, две снимки от двора.
Първата е от лятото на 2006 г. Вижда се палмата вдясно, както и покойната плачуща върба на първи план, която предаде Богу дух миналото лято, а четвърта вече не мислим да отглеждаме. Не става мястото за това дърво и туй-то. За размера на евкалиптите съди по колата ми, паркирана зад единия от тях.
Втората снимка е от май 2007 г. и е направена горе-долу от същото място (на райграса, до входната врата) , но с по-тесен ъгъл.
Втората снимка е от май 2007 г. и е направена горе-долу от същото място (на райграса, до входната врата) , но с по-тесен ъгъл.
Последната промяна е направена от на Сря 23 Яну 2008, 16:39; мнението е било променяно общо 1 път
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 3 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите