Новини от Италия
+17
Boabab
(Натали)
Помощ, граждани!
komarKo
(Ivan)
Таки
Логик
Надя
сноб
chocho
Admin
(Българанъ)
Лаик
(TiUG)
blag009
nikiforov
Sonia
21 posters
Страница 6 от 19
Страница 6 от 19 • 1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19
Активен борец
Как бе? Нали си се борил и ритал да излезеш час по-рано, за да можеш да посрещнеш Червената армия - освободителка! Малко ли е това ?
Що се отнася до мен, видно от горното, аз не само съм участник във войната, но и цели три месеца съм бил жертва на монархо-фашизма. За съжаление не са се запазили писмени свидетелства, с които можех да кандидатствам за активен борец.
Гост- Гост
Самата истина!
Ти се майтапиш, но аз наистина съм я посрещнал на шосето край Мадара. Само посочих, че нямам документи за това. А доде ги открия, дойде демокрацията. Пък и оня ден четох, че са отменили безплатната баня за тия с привилегиите. Е, за какво ми е вече?Ригас написа:Как бе? Нали си се борил и ритал да излезеш час по-рано, за да можеш да посрещнеш Червената армия - освободителка! Малко ли е това ?
Посрещания
Маладец! Аз пък се родих цяла година по-късно, та не можах да посрещна Британската армия - освободителка! Срам и позор! Но още по-голям срам е, че у нас няма нито един паметник на тези освободители, за разлика от вас.. Какво ни беше да му спретнем един Alex на солунското тепе..? Неблагодарен народ сме и туй то..
Ти се майтапиш, но аз наистина съм я посрещнал на шосето край Мадара. Само посочих, че нямам документи за това. А доде ги открия, дойде демокрацията. Пък и оня ден четох, че са отменили безплатната баня за тия с привилегиите. Е, за какво ми е вече?
Е, имаме един малък на Труман де, в Атина, но три пъти са го взривявали, нашите анархисти.
Гост- Гост
Re: Новини от Италия
Как ли? Ами например с манифестации като тази, на 20 октомври, от която бях постнала снимки:Надя написа:
Абе тя целта на вашите комунисте е само да влязат във властта, но както и да е. Това за външната политика е ясно, но как Вие защитавате интересите на наемните работници или това е работа на синдикатите?
https://rigas.bulgarianforum.net/forum-f4/topic-t14.htm .
Бяхме един милион в Рим точно в защита на наемните работници и несигурността на работните договори и работни условия - от началото на годината смъртните инциденти по работните места са 984.
Това, че комунистите тук искат да влязат във властта е нормално, защото без власт или поне тежест върху нея, трудно се защитават безвластните.
Затова и решиха да се обединят, според мъдрата африканска поговорка "Ако искаш да ходиш бързо, ходи сам, ако искаш да отидеш далече, ходи заедно с другите"...парафразирана по-късно от Маркс в малко по-обстоен вариант...
Това е добре, но има ли някакъв резулат от тази едномилионна манифистация? Подобриха ли се условията на труд, станаха ли тудовите договори по- изгодни за работниците ? Намали ли се работният им ден?Sonia написа:Как ли? Ами например с манифестации като тази, на 20 октомври, от която бях постнала снимки:Надя написа:
Абе тя целта на вашите комунисте е само да влязат във властта, но както и да е. Това за външната политика е ясно, но как Вие защитавате интересите на наемните работници или това е работа на синдикатите?
https://rigas.bulgarianforum.net/forum-f4/topic-t14.htm .
Бяхме един милион в Рим точно в защита на наемните работници и несигурността на работните договори и работни условия - от началото на годината смъртните инциденти по работните места са 984.
Това, че комунистите тук искат да влязат във властта е нормално, защото без власт или поне тежест върху нея, трудно се защитават безвластните.
Затова и решиха да се обединят, според мъдрата африканска поговорка "Ако искаш да ходиш бързо, ходи сам, ако искаш да отидеш далече, ходи заедно с другите"...парафразирана по-късно от Маркс в малко по-обстоен вариант...
Храни 'комунист' да те лае ..
Надя, ако в България имат такива 'комунисти' като теб, чудя се, за какво ви трябват десните ...
Гост- Гост
Тъй като истински комунисти в скоро време няма да видят трибуна в Парламента, другарите от десните партии говорят вместо тях, т.е. изказванията им са като на крайно леви, според г-н Р.ОвчаровРигас написа:Надя, ако в България имат такива 'комунисти' като теб, чудя се, за какво ви трябват десните ...
Румен Овчаров: ДСБ се изявяват като крайно леви
23 ноември 2007 | 11:29 | Агенция "Фокус"
София. Има програмен план за изхарчване на един милиард лева от бюджетния излишък, който бе приет вчера от Комисията по бюджет и финанси. Това заяви председателят на Бюджетната комисия Румен Овчаров по повод твърденията на Демократи за силна България (ДСБ), че такъв план няма и тези пари се отпускат неправомерно, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Румен Овчаров средствата ще бъдат изхарчени за неразплатени обекти, които в момента се строят по линия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и общините, както и за въвеждането на тел. 112. По повод предложението на ДСБ тези пари да се дадат за 13-ата и 14-ата заплата, Овчаров каза: “ДСБ започват да се изявяват като крайно лява позиция. Аз не знам къде се намират те – дали са Комунистическа партия или нещо още по-ляво”. Овчаров коментира, че вече е внесено в Министерски съвет предложение за надбавки към пенсиите и по всяка вероятност всяко ведомство, преценявайки възможностите, може да отпусне средства за 13-ата или 14-ата заплата.
Мария СТАЛЯНОВА
Г-жа Надя,
Постъпили са запитвания от някои форумни членове, в смисъл дали Вие сте наистина модератор на този сайт:
http://rksmb.free.bg/cgi-php/phpbb2/index.php
Аз ги уверих, че сте, според Ваша собствена декларация, но уверенията ми не са били приети с особено доверие.
Поради което Ви моля да потвърдите или отхвърлите тази информация. Уверявам Ви, че в случай на потвърждение, Вие ще се ползвате с моята пълна колегиална подкрепа.
Аз ги уверих, че сте, според Ваша собствена декларация, но уверенията ми не са били приети с особено доверие.
Поради което Ви моля да потвърдите или отхвърлите тази информация. Уверявам Ви, че в случай на потвърждение, Вие ще се ползвате с моята пълна колегиална подкрепа.
Да, Ригас, отскоро съм и модератор.Admin написа:Постъпили са запитвания от някои форумни членове, в смисъл дали Вие сте наистина модератор на този сайт:
Admin написа:Постъпили са запитвания от някои форумни членове, в смисъл дали Вие сте наистина модератор на този сайт:
Хвърлих едно оче и стигнах до заключение ???? Там декларациите са само на интернационален език виж :
"Партия болгарских коммунистов
Болгарские коммунисты против вступления в ЕС / 09.01.2007
Декларация Партии болгарских коммунистов(ПБК) в связи с присоединением Болгарии к Европейскому союзу(ЕС) ... и т.н..."
Тцтцтц ... брях, нима пак са в длибока нелегалност !!! Епа като нема мандри ... пуне нема да има курс към въоръжена борба !!!!!!
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Надя написа:Да, Ригас, отскоро съм и модератор.Admin написа:Постъпили са запитвания от някои форумни членове, в смисъл дали Вие сте наистина модератор на този сайт:
Лелеее Наденце, като вземат там по ТВЪРД курс свиркай, пуне ние старците да се изнасаме към ... с бели чаршафи и т.н. !!!!!
ПП. За протокола всичките ли декларации са на интернационалният съветски език ???
Скоро, скоро пуне от 09.І.2007 г. , пучти от лани ?????
blag009-
Няма страшно, Блаже,blag009 написа:Надя написа:Да, Ригас, отскоро съм и модератор.Admin написа:Постъпили са запитвания от някои форумни членове, в смисъл дали Вие сте наистина модератор на този сайт:
Лелеее Наденце, като вземат там по ТВЪРД курс свиркай, пуне ние старците да се изнасаме към ... с бели чаршафи и т.н. !!!!!
ПП. За протокола всичките ли декларации са на интернационалният съветски език ???
"...в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме"
Надя написа:Няма страшно, Блаже,blag009 написа:Надя написа:Да, Ригас, отскоро съм и модератор.Admin написа:Постъпили са запитвания от някои форумни членове, в смисъл дали Вие сте наистина модератор на този сайт:
"...в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме"
Абе пуне дай предупреждението на славянобългарски, иначе пишете си на църковнобългарски не ми пречите !
blag009-
Берлускони - дясна корупция
Берлускони е подследствен за корупция. За покупко-продажба на депутати.
Подслушвани от "червената армия на магистратурата" ( по негови думи) ред телефонни разговори във връзка с евентуалните му покупки...
BERLUSCONI: ECCO L'ARMATA ROSSA DEI MAGISTRATI
[i]
http://www.agi.it/politica/notizie/200712121505-pol-rt11117-art.html
Подслушвани от "червената армия на магистратурата" ( по негови думи) ред телефонни разговори във връзка с евентуалните му покупки...
BERLUSCONI: ECCO L'ARMATA ROSSA DEI MAGISTRATI
[i]
http://www.agi.it/politica/notizie/200712121505-pol-rt11117-art.html
Близнаков - "Велик офицер" на Италия
13.12.2007 09:40
Министърът на отбраната Веселин Близнаков получи ордена "Велик офицер" на Звездата на италианската солидарност. Отличието се присъжда от президента на Италия Джорджо Наполитано за заслуги в развитие на взаимоотношенията между двете държави в областта на отбраната. Орденът бе връчен от Джован Батиста Кампаньола, посланик на Италия у нас.
На церемонията присъстваха лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски, вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, министърът на държавната администрация Николай Василев, заместник-министрите на отбраната.
"Благодаря на президента на Италия за оказаното ми високо доверие", каза министърът на отбраната Веселин Близнаков. "Този орден е за усилията на всички, които работим заедно в областта на отбраната." Министър Близнаков подчерта, че Италия оказа голяма помощ за пълноправното членство на България в НАТО и ЕС, а в момента предава на страната ни опита си в областта на модернизацията на въоръжените ни сили.
"Съвсем наскоро получихме първия „Спартан", който има отлични технически характеристики. Нашите военнослужещи в Кабул са под италианско командване и това допринася да бъдем добри приятели и съюзници", каза още министър Близнаков.
В изказването си италианският посланик Джован Батиста Кампаньола открои, че отношенията между България и Италия в сферата на отбраната се развиват възходящо и изрази увереността си, че така ще продължи и занапред. /News.bg
13.12.2007 09:40
Министърът на отбраната Веселин Близнаков получи ордена "Велик офицер" на Звездата на италианската солидарност. Отличието се присъжда от президента на Италия Джорджо Наполитано за заслуги в развитие на взаимоотношенията между двете държави в областта на отбраната. Орденът бе връчен от Джован Батиста Кампаньола, посланик на Италия у нас.
На церемонията присъстваха лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски, вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, министърът на държавната администрация Николай Василев, заместник-министрите на отбраната.
"Благодаря на президента на Италия за оказаното ми високо доверие", каза министърът на отбраната Веселин Близнаков. "Този орден е за усилията на всички, които работим заедно в областта на отбраната." Министър Близнаков подчерта, че Италия оказа голяма помощ за пълноправното членство на България в НАТО и ЕС, а в момента предава на страната ни опита си в областта на модернизацията на въоръжените ни сили.
"Съвсем наскоро получихме първия „Спартан", който има отлични технически характеристики. Нашите военнослужещи в Кабул са под италианско командване и това допринася да бъдем добри приятели и съюзници", каза още министър Близнаков.
В изказването си италианският посланик Джован Батиста Кампаньола открои, че отношенията между България и Италия в сферата на отбраната се развиват възходящо и изрази увереността си, че така ще продължи и занапред. /News.bg
В италианския Сенат се гласува падането на Проди:
Вярно ли е, че е могъл да избегне това гласуване, както го е съветвал Наполитано?
Да, давайки оставка. След което най-вероятно Наполитано би се ориентирал към техническо правителство.Таки написа:Вярно ли е, че е могъл да избегне това гласуване, както го е съветвал Наполитано?
Но...la speranza è l'ultima a morire. Има сенатори, които не биха получили пенсия, преди да са направили поне 2 години и 6 месеца мандат, т.е. през октомври...
Лично аз се надявам да оцелее, макар че после не ми е ясно как ще управлява...
Какво се е променило в сената ..
.. та Проди няма мнозинство?
ОК, утре.. Разбрах, че отиваш на работа.
ОК, утре.. Разбрах, че отиваш на работа.
В Сената няма. Ще ce знае след около 45 мин., когато ще съм вече на сцената.Таки написа:.. та Проди няма мнозинство?
До утре!
156 - 1 - 161
The Italian Prime Minister, Romano Prodi, has lost a confidence vote in the Senate, threatening to bring down his government and force elections.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7208000.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7208000.stm
Проди е още един от губещите днес. Но за да е реми денят има и един дето спечелИ 7 млрд USD.
(Ivan)- Брой мнения : 71
Registration date : 18.01.2008
Дефектори на лъжата
Помните ли какво си говорихме за детектора и вероятностите? Ето го в действие. Представте си само: три часа тест с три въпроса! Тия хора луди ли са или нас ни правят на луди? Цитирам само един коментар от форума, твърде точен със своята логичност:Шийлдс обявен за невинен след детектор на лъжата
Водещият британски експерт по тестовете с детектор на лъжата Дон Каргил заяви, че осъденият в България за опит за убийство Майкъл Шийлдс е невинен, съобщи "Скай Нюз". Тричасовият тест включвал трите основни въпроса: "Ти, Майкъл Шийлдс, удари ли Мартин Георгиев по главата с тухла на 30 май, 2005 г.?" и т . н. В-к "Сега"
"Момчето си е отговорило искрено.Изпитващият го е попитал:"Ти удари ли бармана с тухла?"Как да отговори положително, след като е строшил главата на Мартин с камък?"
Логик написа:Помните ли какво си говорихме за детектора и вероятностите? Ето го в действие. Представте си само: три часа тест с три въпроса! Тия хора луди ли са или нас ни правят на луди? Цитирам само един коментар от форума, твърде точен със своята логичност:Шийлдс обявен за невинен след детектор на лъжата
Водещият британски експерт по тестовете с детектор на лъжата Дон Каргил заяви, че осъденият в България за опит за убийство Майкъл Шийлдс е невинен, съобщи "Скай Нюз". Тричасовият тест включвал трите основни въпроса: "Ти, Майкъл Шийлдс, удари ли Мартин Георгиев по главата с тухла на 30 май, 2005 г.?" и т . н. В-к "Сега"
"Момчето си е отговорило искрено.Изпитващият го е попитал:"Ти удари ли бармана с тухла?"Как да отговори положително, след като е строшил главата на Мартин с камък?"
Още когато го върнаха в Англия, се чуха гласове, че направят нещо да го оправдаят и пуснат - така че не се изненадвам... Общо взето, нашата полиция - а то и какво ли още - не се ползва с добро име тъдява. Имах странни забележки във връзка с начина на получаването на шофьорска книжка в България от несмки полицаи - въпреки, че една голяма част от немците изобщо не могат да карат...
Страница 6 от 19 • 1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19
Similar topics
» Новини от България 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
Страница 6 от 19