Новини от Италия
+17
Boabab
(Натали)
Помощ, граждани!
komarKo
(Ivan)
Таки
Логик
Надя
сноб
chocho
Admin
(Българанъ)
Лаик
(TiUG)
blag009
nikiforov
Sonia
21 posters
Страница 4 от 19
Страница 4 от 19 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19
Re: Новини от Италия
Ригас написа:Хайде и от мен нещо на пирончето.. За шмъркане на демократите:
Аз я окачам на пирончето, пък който иска - да шмърка...
Приятели, емоциите са лош съветник понякога. Когато се успокоите, може би ще мислите по-различно. Не ми се вярва някой от вас да одобрява хулите на една комунистическа отрепка където и да е, а още по-малко във форум, където е преминала значителна част от виртуалния ни живот. Аз предупреждавах и нея, и модераторите за разюзданото й държане и обиди, за които трябваше да бъде изгонена много по-рано. Всеки има право на мнение, важното е да не се опитва да го налага с недемократични средства, а по пътя на културния диалог. По-добро средство просто не е измислено.
Отстраняването на аркови беше наложително, защото тя се държеше като комунистически провокатор, а какво ще последва оттук нататък - предстои само да гадаем.
Така е приятелю, аз не се отказвам от думите си. За разлика от тебе, който подкрепя модерацията и модераторите, само когато им отърва.
(Българанъ)-
Брой мнения : 413
Registration date : 16.10.2007
Добре си мислих аз да активирам речника на неприличните думи.. Я да опитам ...Така е приятелю, ...
Гост- Гост
Ригас написа:Добре си мислих аз да активирам речника на неприличните думи.. Я да опитам ...Така е *****, ...
Да уточня - цитираният от мене текст в "Седем" принадлежи на д-р Николай Михайлов.
За текста, цитиран от тебе, от който не се срамувам и не се отказвам - заради този текст бях изваден от закритата част на "неуропол" на времето, заедно с демократъ, който също подкрепи отстраняването на аркови. Лично от Ган Трий. Нито съм протестирал, нито съм вдигал вой до небесата. Чисто и просто практически спрях да пиша там.
Ган тогава ми каза нещо в смисъл :"да ти имам свободата на словото". Ами какво да правя, като я няма...
(Българанъ)-
Затуй пък я имат днешните диктатори на Медиапул, нали? Прелива там, свободата на словото..Ган тогава ми каза нещо в смисъл :"да ти имам свободата на словото". Ами какво да правя, като я няма...
Гост- Гост
Ригас написа:Затуй пък я имат днешните диктатори на Медиапул, нали? Прелива там, свободата на словото..Ган тогава ми каза нещо в смисъл :"да ти имам свободата на словото". Ами какво да правя, като я няма...
Щом го твърдиш, няма да ти противореча.
(Българанъ)-
Пиета.
Само за колежката Реалистка ми става малко мъчно (нали и аз - с фражилна душевност, както Влайков, Алеф и другите леви..) . Отваря си женицата кафенето, 'Здравствуйте, товарищи' etc. , а цял ден само товарищ Надя се разписва еднократно. И тя - фина, състрадателна душа, Наденцето.. Всичко друго се юрнало по модни ревюта, фрагранс и прочий лайф-стайл .. Представям си също как Радомир си пробива с лакти път през Гуци, Армани, Унгаро и прочая шикарность, в усилието си да намери някакъв 'смислен постинг' . Виж, само Калчевъ му е намерил цаката, с което и вдъхнови последната ми 'Носталгия' . Рецепти ли искате? Готово, но вижте също какво са яли в Белене... Това се казва опитен пропагандист! Маладец! Сега очаквам да парира ревюто на Жо със снимки на ватенки и гащеризони от Байкало-Амурската Магистрала.
Гост- Гост
Ригас написа:Хайде и от мен нещо на пирончето.. За шмъркане на демократите:
Аз я окачам на пирончето, пък който иска - да шмърка...
Приятели, емоциите са лош съветник понякога. Когато се успокоите, може би ще мислите по-различно. Не ми се вярва някой от вас да одобрява хулите на една комунистическа отрепка където и да е, а още по-малко във форум, където е преминала значителна част от виртуалния ни живот. Аз предупреждавах и нея, и модераторите за разюзданото й държане и обиди, за които трябваше да бъде изгонена много по-рано. Всеки има право на мнение, важното е да не се опитва да го налага с недемократични средства, а по пътя на културния диалог. По-добро средство просто не е измислено.
Отстраняването на аркови беше наложително, защото тя се държеше като комунистически провокатор, а какво ще последва оттук нататък - предстои само да гадаем.
Абе, това кой го е писал?
Абе, това кой го е писал?
Извънредният и пълномощен посланик на Джамахирията тук.
Но друго е изказването на седмицата:
Свободата на словото е страшна, ако нямаш какво да кажеш.
Цеца
Така е! Запушването на устата когато имаш какво да кажеш е бял кахър.. Ask Boabab.
Цеца
Така е! Запушването на устата когато имаш какво да кажеш е бял кахър.. Ask Boabab.
Гост- Гост
Ригас написа:Извънредният и пълномощен посланик на Джамахирията тук.
Цеца
На ЕЖ го видях - и на нея не и е лесно...
А от мерудиев, най-ми хареса ей това:
Всеки има право на мнение, важното е да не се опитва да го налага с недемократични средства, а по пътя на културния диалог.
vs:
Отстраняването на аркови беше наложително, защото тя се държеше като комунистически провокатор,
Знам, знам.. И на Боян не бе лесно в Лондон, и на колегата Орлин - в САЩ, и на колежката Вера в Дубна .. Напълно ги разбирам дисидентите ..
Гост- Гост
chocho написа:
....
....
кое по-точно?
Guess wh- Гост
И у нас на някои не им е лесно..
Започнали са, значи, една специална диета за ослабване, булката, синът и снахата. Аз бях готов да им съчувствам и да ги подкрепям в трудното дело, но що да видя..
Вчера - рибено филе на скара и плодова салата от ябълки и портокали.
Днес - пушен бейкон и варен карфиол в сос от зехтин и млечен крем.
Мъка, братче, мъка ... Мисля да се включа и аз от утре, та да страдаме колективно.
Вчера - рибено филе на скара и плодова салата от ябълки и портокали.
Днес - пушен бейкон и варен карфиол в сос от зехтин и млечен крем.
Мъка, братче, мъка ... Мисля да се включа и аз от утре, та да страдаме колективно.
Гост- Гост
Guess who написа:chocho написа:
....
....
кое по-точно?
Ти скоро хвърлял ли си поглед там ?
chocho написа:Guess who написа:chocho написа:
....
....
кое по-точно?
да.
не разбрах какво те притеснява.
всичко си е на мястото.
Guess wh- Гост
Guess who написа:chocho написа:Guess who написа:chocho написа:
....
....
кое по-точно?
да.
не разбрах какво те притеснява.
всичко си е на мястото.
Ми не е лесно да се прави човек че всичко е наред там, за това говорех...
chocho написа:
Ми не е лесно да се прави човек че всичко е наред там, за това говорех...
т`ва не е мой проблем
аз направих всичко възможно да ги предупредя и да им покажа какво се случва, според мен.
кой разбрал - разбрал
който какъвто избор е направил - направил
Guess wh- Гост
Здравейте! Виждам, че Новини от Италия са имали едно непредвидено продължение. Хвърлих един поглед тази нощ, но бях доста изморена, за да взема отношение.
Като "комунистическа отрепка", вчера имах една трудна репетиция с произведения на Хиндемит и Курт Вайл, след което, все като "комунистическа отрепка", бях на представянето на една книга на един compagno, в която той описва преподаването си на математика в болницата на болни деца.
И накрая, съвсем като "комунистическа отрепка", бях на дебат на тема "Атомни бомби на територията на Италия".
Върнах се отрепана, но комунистка и какво да чуя: бившите монарси Савоя са поискали обезщетение на Италия от 260 милиона евро. Позовавайки се на обезщетението на българските монарси...
Стиснах юмрук и си легнах с надеждата да не трябва да се срамувам и като италианка...
Като "комунистическа отрепка", вчера имах една трудна репетиция с произведения на Хиндемит и Курт Вайл, след което, все като "комунистическа отрепка", бях на представянето на една книга на един compagno, в която той описва преподаването си на математика в болницата на болни деца.
И накрая, съвсем като "комунистическа отрепка", бях на дебат на тема "Атомни бомби на територията на Италия".
Върнах се отрепана, но комунистка и какво да чуя: бившите монарси Савоя са поискали обезщетение на Италия от 260 милиона евро. Позовавайки се на обезщетението на българските монарси...
Стиснах юмрук и си легнах с надеждата да не трябва да се срамувам и като италианка...
Eni-Gazprom
Eni-Gazprom:
Подписано съглашение между Проди и Путин за създаване на равноправно дружество за построяване на South Stream, който ще минава и през България.
Путин: "стратегическо съглашение"
Проди: "укрепва PARTNERSHIP"
Подписано съглашение между Проди и Путин за създаване на равноправно дружество за построяване на South Stream, който ще минава и през България.
Путин: "стратегическо съглашение"
Проди: "укрепва PARTNERSHIP"
Паметник на Пейчо Славейков в Италия
Паметник на Пенчо Славейков бе открит в Италия
http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emission_Bulgarian/News/2411-pencho+10.htm
Ние присъствахме. Прекарахме един изключително приятен, макар и дъждовен, ден.
Ето снимки:
Паметна плоча , поставена от падуански студенти на 24 май 1940:
]
Хотелът, в който е издъхнал:
Паметникът:
Част от официалните гости, между тях Посланикът Младенов,проф.Валентин Старчев,Надежда Захариева, зам.министър на Културата, г-жа Касабова, зам.председател на Народното Събрание, г-жа Нина Чилова, председател на Комитета по култура в Народното Събрание и др.
Италианският артист Мони Овадиа чете стихове на П.Славейков на италиански и на български:
Проф. Dell'Agata:
http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emission_Bulgarian/News/2411-pencho+10.htm
Ние присъствахме. Прекарахме един изключително приятен, макар и дъждовен, ден.
Ето снимки:
Паметна плоча , поставена от падуански студенти на 24 май 1940:
]
Хотелът, в който е издъхнал:
Паметникът:
Част от официалните гости, между тях Посланикът Младенов,проф.Валентин Старчев,Надежда Захариева, зам.министър на Културата, г-жа Касабова, зам.председател на Народното Събрание, г-жа Нина Чилова, председател на Комитета по култура в Народното Събрание и др.
Италианският артист Мони Овадиа чете стихове на П.Славейков на италиански и на български:
Проф. Dell'Agata:
сноб написа:Я! Място, което трябва да посетя :}
Трябва! Казана дума, хвърлен камък.
Намира се над езерото на Комо, почти в швейцарските Алпи. Пристигаме в Комо и се качваме с лифт до Брунате, където без кърпичка ( за сълзи) не се ходи.
Всъщност, лекари в Милано препоръчват на Славейков да отиде в Брунате. Отиват там с Мара Белчева в началото на юни и отсядат в хотел "Bellavista". На сутринта, гледката, която му се отваря пред очите, му дава сили за дълги разходки, след които написва в епилога на "Кървава песен" ( недовършен):
"Дано ми даде Бог тук аз да доживея
последните си дни далеч от роден край..."
Няколко дни по-късно, на 10 юни 1912, в една от стаите на хотела, сърцето на Славейков престава да тупти. На 46 години...тъжно...
Последната промяна е направена от на Нед 25 Ное 2007, 22:13; мнението е било променяно общо 1 път
А това е моментът на откриването на паметника, за съжаление заснето с мобилен телефон:
http://it.youtube.com/watch?v=51NHzqIrgDM
Женският глас, който се чува по време на българския химн е на една българска певица от Скалата, ученичка на майка ми... Колко е малък света!
http://it.youtube.com/watch?v=51NHzqIrgDM
Женският глас, който се чува по време на българския химн е на една българска певица от Скалата, ученичка на майка ми... Колко е малък света!
Страница 4 от 19 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19
Similar topics
» Новини от България 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
Страница 4 от 19