Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
+20
gigatev
(Apostol na Svobodata)
blag009
дечо
pheras
Лаик
Надя
nikiforov
chocho
Радомир
komarKo
Помощ, граждани!
Логик
Робърт Боев
Homan
Boabab
Admin
Агата
Таки
Realistka
24 posters
Страница 26 от 41
Страница 26 от 41 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 41
Честна дума!
Робърт Боев написа:Е, хайде сега... Не изопачавай нещата, моля те.
Рускините по онова време бяха напълно безплатни. Правеха го от добро сърце, и за укрепване на вечната и нерушима Българо-Съветска дружба.
Освен това за секс не можеше да се пострада в СССР, но за проституция се отиваше направо в Сибир.
Иначе случката ти звучи доста весело, но не е правдоподобна.
Бъди здрава, и гласувай умно на изборите
Как да не е правдоподобна, Боев?!
Тази случка е абсолютна истина...преживяно е!
Всичко е абсолютно вярно!
Ама и ти си една капия...безплатно викаш...Не знам - разправяли са ми колеги, че срещу дребни подарачета са печелели "вечна дружба", от която някои даже не можели да се откачат...
Все пак всичко това е преразказ. Може и да са се фукали...
От де да знам. Може, ако си по-млад и по-красив...
И ти бъди здрав! И ти гласувай умно!
Казах вече: № 11
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Re: Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
Така е...
Младите и красивите получават всичко даром...
А за гласуването - всеки си заслужава бюлетината..или както беше там...
И запомни - живота не свършва с едни избори. Независимо от резултата, хората трябва да са щастливи.
Ние 8 години изтраяхме Буш, та вие ли няма да се справите?!
Мир и лИбоФ
И запомни - живота не свършва с едни избори. Независимо от резултата, хората трябва да са щастливи.
Мир и лИбоФ
Робърт Боев-
Брой мнения : 761
Registration date : 14.01.2008
Добро утро на всички!
Good morning everybody!
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et Messieurs
Боев, добро утро!
Радвам се, че си оценил подтекста...
За младите и красивите...си мислих и аз. И знаеш ли до какъв извод достигнах?! Изводът ми е, че всичко, което е даром е хвърлено на вятъра. Всъщност усилията, които полагаме за постигане на дадена цел я правят толкова сладка!
Надявам се този път да се справим! Да изберем ако не ангели, но поне най-малкото зло. И да не се вайкаме...
Прав си за усещането за щастие. Трябва да го има. Работата е там, че способността да се чувстваш щастлив май е дар божи. На едни е дадена, на други - не!
Какво да правиш?! Няма справедливост даже и в това, но така го е измислил Оня горе!
Good morning everybody!
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et Messieurs
Робърт Боев написа:Така е...
Мир и лИбоФ
Боев, добро утро!
Радвам се, че си оценил подтекста...
За младите и красивите...си мислих и аз. И знаеш ли до какъв извод достигнах?! Изводът ми е, че всичко, което е даром е хвърлено на вятъра. Всъщност усилията, които полагаме за постигане на дадена цел я правят толкова сладка!
Надявам се този път да се справим! Да изберем ако не ангели, но поне най-малкото зло. И да не се вайкаме...
Прав си за усещането за щастие. Трябва да го има. Работата е там, че способността да се чувстваш щастлив май е дар божи. На едни е дадена, на други - не!
Какво да правиш?! Няма справедливост даже и в това, но така го е измислил Оня горе!
Realistka-
Realistka написа:способността да се чувстваш щастлив май е дар божи. На едни е дадена, на други - не!
Колко вярно.
А според теб защо дядо Господ е бил особено несправедливкъм тази част на земята, където се намира и нашата малка държавица?
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Мара,marapepelia6ka написа:Realistka написа:способността да се чувстваш щастлив май е дар божи. На едни е дадена, на други - не!
Колко вярно.
А според теб защо дядо Господ е бил особено несправедливкъм тази част на земята, където се намира и нашата малка държавица?
не е бил толкова несправедлив Господ към нас ...Повече от половината от човечеството е по-зле от нас. Това никак не е лошо за нас. Друг е въпросът, че имаме известни недостатъци в характера, които даже мисля, че ако се осъзнаят са поправими в известен смисъл...
Така че поводи за вайкане...нямаме!
Нали, ние с теб можехме с по-голяма вероятност да се родим в Китай или в Индия...
Е, как мислиш?! По-добре ли (средностатистически) щяхме да бъдем...?!
Realistka-
Статистика
Като китайци или индийци средностатистически наистина щяхме да бъдем по-щастливи. ... - два милиарда и петстотин милиона усмивки.Realistka написа:Нали, ние с теб можехме с по-голяма вероятност да се родим в Китай или в Индия...
Последната промяна е направена от Логик на Чет 04 Юни 2009, 11:48; мнението е било променяно общо 1 път
Защо мислиш така?!Логик написа:Като китайци или индийци средностатистически наистина щяхме да бъдем по-щастливи.Realistka написа:Нали, ние с теб можехме с по-голяма вероятност да се родим в Китай или в Индия...
Обясни, за да мога по-коректно да изразя мисълта си...
Аз съм ученолюбива...
Realistka-
Realistka написа:Нали, ние с теб можехме с по-голяма вероятност да се родим в Китай или в Индия...
Незнам Риъл. Аз съм от късметлиите. Имам се за щастлив човек. Просто ми се иска около мен да има повече усмихнати хора. А нали казваш, че това е божи дар.
Аз също съм усмихнат човек, Мара, но отбягвам общуване с присмиващите се на другите хора, защото тези, последните, черпят своята радост от представата (много често погрешна) че са по-добрата половина от човечеството. А всъщност те са от по-комплексираната част и то им личи от километри....marapepelia6ka написа:Realistka написа:Нали, ние с теб можехме с по-голяма вероятност да се родим в Китай или в Индия...
Незнам Риъл. Аз съм от късметлиите. Имам се за щастлив човек. Просто ми се иска около мен да има повече усмихнати хора. А нали казваш, че това е божи дар.
Realistka-
Къде, защо и дали ще се родим ...
Мисля, че е по темата. Аз дължа своето съществуване ( а вие - всички нещастия, които то ви причинява .. ) на изключителната точност на един немски картечар.
Когато баща ми се бореше с оръжие в ръка срещу немските окупатори, случи се така, че тяхната група е била изненадана на открито от няколко немски самолета. Нямало накъде да бягат, та се проснали на земята. Баща ми е бил точно по пътя на един от самолетите и картечарят се прицелил точно. Но картечницата била с две дула, които удряли на разстояние 1 м едно от друго. Когато баща ми станал, от двете страни видял изорани следите на двата паралелни откоса. Като ми разправяше тази случка, той добавяше с усмивка, че е останал жив благодарение на прословутата немска прецизност!
Когато баща ми се бореше с оръжие в ръка срещу немските окупатори, случи се така, че тяхната група е била изненадана на открито от няколко немски самолета. Нямало накъде да бягат, та се проснали на земята. Баща ми е бил точно по пътя на един от самолетите и картечарят се прицелил точно. Но картечницата била с две дула, които удряли на разстояние 1 м едно от друго. Когато баща ми станал, от двете страни видял изорани следите на двата паралелни откоса. Като ми разправяше тази случка, той добавяше с усмивка, че е останал жив благодарение на прословутата немска прецизност!
Риъл за мен умението да се самоиронизираме е много полезно. Да се присмиваме само на другите не ми допада. Но има моменти, в които мълчанието се приема за слабост. Отговорът пък води до поредното усмиване и така се въртим в един безкраен злобен кръг. Може би по-доброто умение е да спрем на време. Но всички сме хора и си имаме своите слаби моменти. И комплекси. Толерантността също може да бъде до време. Трудно се намира поведението, което да ни носи само положителни контакти. Но не бива да се отказваме да го търсим.
а вие - всички нещастия, които то ви причинява
Таки защо се правиш на толкова лош?
Предполагам си безмилостен към тези, които те предизвикат, но ето че напоследък тук добре списваме една дузина хора без дори да сме приятели.
Предполагам си безмилостен към тези, които те предизвикат, но ето че напоследък тук добре списваме една дузина хора без дори да сме приятели.
Пояснение към статистиката
Аксиоми:
1. Нещастни китайци или индийци няма.
2. Щастливи българи няма.
2. Китайците и индийците са повече от една трета от човечеството.
Следствия: Вероятността да бяхме щастливи китайци или индийци е по-голяма от една трета; вероятността да сме щастливи българи е нула.
Следствия: Вероятността да бяхме щастливи китайци или индийци е по-голяма от една трета; вероятността да сме щастливи българи е нула.
И да се учим от уменията на другите, също!marapepelia6ka написа:Риъл за мен умението да се самоиронизираме е много полезно. Да се присмиваме само на другите не ми допада. Но има моменти, в които мълчанието се приема за слабост. Отговорът пък води до поредното усмиване и така се въртим в един безкраен злобен кръг. Може би по-доброто умение е да спрем на време. Но всички сме хора и си имаме своите слаби моменти. И комплекси. Толерантността също може да бъде до време. Трудно се намира поведението, което да ни носи само положителни контакти. Но не бива да се отказваме да го търсим.
Аз прадължавам да смятам, че ние не сме равни...но напредналите нации (почти всички капиталистичиски, колкото и тъжно да е на някои това...) издигат хората заради уменията им, а не ги подтискат заради тези умения...за разлика от нас. Което и обяснява скромните ни постижения като държава след 9-ти септември 1944 г., когато този неестествен подбор беше заимстван от бившия СССР.
Realistka-
Много поучителна история!
Заслужава си да бъде разказвана на лекции по вероятности!Таки написа:Като ми разправяше тази случка, той добавяше с усмивка, че е останал жив благодарение на прословутата немска прецизност!
Таки защо се правиш на толкова лош?
Мара, истината е съвсем друга.. Аз съм много по-лош, но с огромни усилия успявам да изглеждам само "толкова лош" ..
Всяка тези доведена до крайност е абсурд...Логик написа:Аксиоми:
Вероятността за раждане на следващото българче е нула, нали?!
И все пак българчетата се раждат, напук на логиците...
Realistka-
Заслужава си да бъде разказвана на лекции по вероятности!
Точно така. Особено на днешните младежи, израснали сред филми и компютърни игри, пълни с насилие.. Едно е да попиташ "каква е вероятността една игла да пресече някоя от успоредните линии ..." ( скука ) , а друго е да поставиш задачата в условията на война ... ( ехааа! ) .
Мечът на Бюфон
Чудесна идея! Иглата на Бюфон се заменя с меч, който се хвърля върху залегнали бойци. По сумата на посечените тела се пресмята числото "пи". Great!Таки написа:... "каква е вероятността една игла да пресече някоя от успоредните линии ..." ( скука ) , а друго е да поставиш задачата в условията на война ... ( ехааа! ) .
Убийствено сложно - нищо не разбирам......Логик написа:Чудесна идея! Иглата на Бюфон се заменя с меч, който се хвърля върху залегнали бойци. По сумата на посечените тела се пресмята числото "пи". Great!Таки написа:... "каква е вероятността една игла да пресече някоя от успоредните линии ..." ( скука ) , а друго е да поставиш задачата в условията на война ... ( ехааа! ) .
Тази специфична терминология бих могла да я контрирам с някакви химии, ама струва ли си...
Аз осем години твърдях, че съм кафеджийка...така че сега нямам намерение да консумирам парче от световната слава.... ..
Realistka-
Нека Логик разкаже за иглата на Бюфон ...
.. а аз, като по-лош, мога да разкажа каква е вероятността Синята Коалиция да остане без евродепутат ...
Напротив, кафеджийски просто е!
Представи си покривка на раета. Хвърляш лъжичката за кафе и броиш колко пъти тя ще легне върху рае. Резултатът дава метод за пресмятане на "пи". Новото в нашата идея с Таки е да заменим избелялата вече покривка с нещо по-съвременно - например с налягали един до друг бойци, върху които хвърляме меч. Вълнуващото е, че математиката остава същата - резултатът отново ще е "пи"! Но декорът ще е далеч по-привлекателен за младежта...Realistka написа:Убийствено сложно - нищо не разбирам......
С пи се оправихме ..
А да знаеш, Логик, някой подобен метод за "пресмятане" на е ( основата на натуралните логаритми ) ?
Хайде да внесем още малко математика при тази клиентка на Юруков ..
Хайде да внесем още малко математика при тази клиентка на Юруков ..
Страх ме е!
Май имаше любопитни вероятностни изяви и на часлото е, трябва да поровя. Страх ме е обаче Реалистка да не ме залее с горещо кафе...Таки написа:Хайде да внесем още малко математика при тази клиентка на Юруков ..
Страх ме е обаче Реалистка да не ме залее с горещо кафе...
Ааа, пази се ! Защото в тези случаи не важат принципите на статистиката, а "принципът на гадостта" : кафето ще попадне там, където може да причини най-голяма вреда. Т.е. ... ама ... срам ма е да го кажа ... че ни четат и отвъд Канала ...
Страница 26 от 41 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 41
Страница 26 от 41
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите