Между Корнуол и Кокаляне
+8
Pelican
marapepelia6ka
Apostola na Svobodata
nikiforov
Homan
Таки
jovina
Логик
12 posters
Страница 2 от 4
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Лондонски изненади в Wanstead
Колкото и да е невероятно, но в Лондон има не само улици, площади и двуетажни автобуси, но и прекрасни диви паркове, което не ги прави по-малко привлекателни от по-подредените и известни...Дори напротив.
Снимката, поместена от Логик е от парка Уонстед, който носи името си от имението, построено през XVII в.. Паркът е част от огромните Епинг Форест (Epping Forest) в северната част на Лондон.
Въпреки че основната сграда на имението е разрушена преди около 200 години, запазени са по-малка сграда, части от градината, езерата и пътеките.
До парка се намират и две големи игрища за голф, а в самия парк има конна база, където можете да си наемете кон и да пояздите из горите на воля. Само внимавайте за паднали дървета и патици, свили гнезда в тях.
Снимката, поместена от Логик е от парка Уонстед, който носи името си от имението, построено през XVII в.. Паркът е част от огромните Епинг Форест (Epping Forest) в северната част на Лондон.
Въпреки че основната сграда на имението е разрушена преди около 200 години, запазени са по-малка сграда, части от градината, езерата и пътеките.
До парка се намират и две големи игрища за голф, а в самия парк има конна база, където можете да си наемете кон и да пояздите из горите на воля. Само внимавайте за паднали дървета и патици, свили гнезда в тях.
Pelican- Брой мнения : 16
Registration date : 26.02.2008
Конче-вихрогонче
Това са част от конете, които моята лондонска приятелка язди. Подбира ги според цвета на ботушите си, а ботушите са според сезона:
Споделен възторг
Отвъд Канала беше изразен възторг, че качествата на езерната снимка са били оценени от майстор на фотографското изкуство. Благодарим и двамата!
По канален ред
Благодаря на Логик за това, че канализира възторга отвъд Канала.Отвъд Канала беше изразен възторг, че качествата на езерната снимка са били оценени от майстор на фотографското изкуство. Благодарим и двамата!
Иначе снимката е чудна. Само един бял пеликан й липсва..
Виндзорско возенье
"Итън е известен със знаменития си колеж. В него учат английски и световни знаменитости. Предградие на Итън е Уиндзор, където има замък. Построен е, за да пази знаменитите студенти в колежа. В този замък вече хиляда години живее кралица Елизабет Втора. Разделя ги реката Темза. А ги свързва един мост над реката. А реката пък свързва Итън и Уиндзор с Лондон." (Из едно кандидат-студентско есе.)
От Уиндзор и Итън ще поместя няколко специални снимки. Но понеже в една друга рубрика бе проявен интерес към английските автомобили - главно марка "Ролс-ройс", тук ще покажа няколко превозни средства, които заснех в Уиндзор. Някои от автомобилите бяха доста стари. Вероятно собствениците им нямат пари да ги обновят, макар че сигурно плащат доста високи еко-такси. Ето го първия:
Някой да отгатне марката и модела? А във втория ми се мярна Джак Никълсън, но може и да греша:
Някой да отгатне марката и модела?
Неотразимо впечатление ми направи това инженерно решение, което спестява едно колело с прилежащите му: кормилна щанга, кормилна кутия, един ябълковиден болт, един шенкел и една дискова спирачка. Допускам, че този автомобил се движи на принципа на велосипеда и става стабилен от сто километра нагоре:
Ето и един автомобил, който не се бои от одраскване и няма нужда от миене, а само от подстригване. Смятам, че е достоен за подражание образец!
На края на моето автомобилно шоу предлагам една фотозагадка: каква марка е този елегантен дилижанс, украсен с апликации от естествено дърво? На първия познал ще поднеса чаша автентично шотланкско уиски:
А сега искам да привлека вашето любезно внимание към едно футуристично превозно средство, което за първи път видях в Уиндзор. Движението с него наподобяваше подскоците на кенгуро и беше доста бързо:
Някой да знае как се казва? Веднага ще си купя!
От Уиндзор и Итън ще поместя няколко специални снимки. Но понеже в една друга рубрика бе проявен интерес към английските автомобили - главно марка "Ролс-ройс", тук ще покажа няколко превозни средства, които заснех в Уиндзор. Някои от автомобилите бяха доста стари. Вероятно собствениците им нямат пари да ги обновят, макар че сигурно плащат доста високи еко-такси. Ето го първия:
Някой да отгатне марката и модела? А във втория ми се мярна Джак Никълсън, но може и да греша:
Неотразимо впечатление ми направи това инженерно решение, което спестява едно колело с прилежащите му: кормилна щанга, кормилна кутия, един ябълковиден болт, един шенкел и една дискова спирачка. Допускам, че този автомобил се движи на принципа на велосипеда и става стабилен от сто километра нагоре:
Ето и един автомобил, който не се бои от одраскване и няма нужда от миене, а само от подстригване. Смятам, че е достоен за подражание образец!
На края на моето автомобилно шоу предлагам една фотозагадка: каква марка е този елегантен дилижанс, украсен с апликации от естествено дърво? На първия познал ще поднеса чаша автентично шотланкско уиски:
А сега искам да привлека вашето любезно внимание към едно футуристично превозно средство, което за първи път видях в Уиндзор. Движението с него наподобяваше подскоците на кенгуро и беше доста бързо:
Някой да знае как се казва? Веднага ще си купя!
едно футуристично превозно средство
За футуристичното не знам. Но бялото до него, не толкова футуристичното, е Порше. Аз бих се задоволил с него.
Залагам на Остин. Зелената, тази с "Никълсън" , май е Ролсче. А най-първата, черната, е много красива - и аз бих искал да узная модела. На американска ми мяза.На първия познал ще поднеса чаша автентично шотланкско уиски.
Последната промяна е направена от Таки на Чет 04 Юни 2009, 22:01; мнението е било променяно общо 2 пъти
Re: Между Корнуол и Кокаляне
Няма да се мъча да познавам, изобщо не съм в час със старите автомобили.
Не знам обаче кое ми достави по-голямо удоволствие: снимките или коментарите към тях.
Логико ти си математик с душа на поет.
Не знам обаче кое ми достави по-голямо удоволствие: снимките или коментарите към тях.
Логико ти си математик с душа на поет.
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Може да има душа на поет ..
.. но още не е свикнал с чат-темповете на този чат-форум. Задава някакъв въпрос и забравя да даде правилния отговор. Или го дава след 10 дена, когато всички са забравили въпроса и се чудят "за какво приказва тоя" ...
ще свикне, ще свикнеТаки написа:.. но още не е свикнал с чат-темповете на този чат-форум. Задава някакъв въпрос и забравя да даде правилния отговор. Или го дава след 10 дена, когато всички са забравили въпроса и се чудят "за какво приказва тоя" ...
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Или го дава след 10 дена
А може би ни дава време за размисъл.
Черпя уиски, но какво?
Правилният отговор е: Morris Minor 1000. Понеже не разбрах докрай сложните взаимовръзки на тази марка с дизайна на Остин, с който се била кооперирала по някое време, оставям на спечелилия да прецени дали заслужава голямо уиски - за пълния отговор, или малко - за частичния. В допълнение ето едно захарче, пак от Уиндзор, наследило най-добрите традиции на своя стар предшественик:Таки написа:Залагам на Остин.
А може би ни дава време за размисъл.
Туй ме подсети за "деня за размисъл" , дето вие го премахнахте, а ние още го съхраняваме. За сметка на това, у нас на практика няма алкохолна забрана, дори през деня на изборите. А може би има, но никой не я ебава. В неделя ще проверя подробно ( ще пообикаля 5-6 локалчета в Еретрия и ще поискам по едно узо Пломари.. ) .
алкохолна забрана
Направо бръкна в раната Таки.
Точно се ядосвахме днес, че посещението ми при Джови съвпада с предизборният ден. А така исках да направим едно кръчме някъде на открито....
Точно се ядосвахме днес, че посещението ми при Джови съвпада с предизборният ден. А така исках да направим едно кръчме някъде на открито....
Морис и Остин
Моделчето е било снабдено с мотор Остин, пък двете фирми са били сляти по едно време в British Motor Corporation. Така че се надявам поне на едно малко уиски ..
ще го направим бе, спокоmarapepelia6ka написа:Направо бръкна в раната Таки.
Направо бръкна в раната Таки.
Ако колегата Васко продължава да произвежда онази неземна домашна ракия, не виждам причини за тъга по публичните разпивки ...
Онази неземна ракия вече е история за жалостТаки написа:Ако колегата Васко продължава да произвежда онази неземна домашна ракия, не виждам причини за тъга ...
домашна
И ние имаме една страхотна кайсиева, ама друго си е някъде на открито...
Я да се върнем към темата за колите, че ми е интересна.
Таки кажи какво обичат да карат твоите сънародници най-вече?
Я да се върнем към темата за колите, че ми е интересна.
Не мога да отговоря със статистическа точност. "На око" : виждам доста японски коли, най-вече всякакви Тойоти, бая Фолксвагени, Рено, Пежо .. Италианските - освен Фиат - са малко. Американските - доста малко. На мода в провинцията стават дългите камиончета, със задна седалка. Все повече се виждат и големи джипове, често карани от млади дами. Казват, че по-заможните татковци ги купуват на щерките си като по-безопасни.
Жалко за онази хубава ракия ...
Имах късмета да я вкусна два пъти, в компанията на Васко и покойната Миряна.
Едно голямо уиски, моля!
Имаш го! Не знам дали отговорът е за пълно "шест", но от мен да мине...
Какво говориш! Че има ли нещо по опасно от млада щерка на заможен татко в голям джип?!Таки написа: Все повече се виждат и големи джипове, често карани от млади дами. Казват, че по-заможните татковци ги купуват на щерките си като по-безопасни.
Че има ли нещо по опасно от млада щерка на заможен татко в голям джип?!
Прав си. Но таткото се грижи за безопасността на щерката си, а не на останалите водачи на МПС !
Частично попълване на липсите
Белият Пеликан ще кацне на други снимки. Имам такива. А сега една бяла птица от същото семейство "водоплаващи" с потомството си. Както ги гледате - грозни патета, пък какви красиви ще станат, като пораснат...Таки написа:Иначе снимката е чудна. Само един бял пеликан й липсва..
Трябва да е Bentley.
Робърт Боев-
Брой мнения : 761
Registration date : 14.01.2008
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 2 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите