Фотография 3
+18
Агата
Лаик
blag009
Admin
Realistka
pheras
Boabab
Помощ, граждани!
nikiforov
Радомир
Логик
HEXE
chocho
komarKo
marapepelia6ka
Надя
jovina
Таки
22 posters
Страница 29 от 40
Страница 29 от 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Фотография 3
Гони го неуморно, Гражданино, защото тези пущини днес са пълни с номерца и дяволчета, които се крият, както винаги, в детайлите. Аз едвам днес разбрах, че в easy-mode на HX1, дето съм снимал почти всичко през последните 8 месеца, апаратът си решава сам и не важат множество фини корекции, като тази на обезшумяването или тази на динамичната корекция, които си мислих че съм нагласил. Така че наблегни яко върху мануала ..имам много да го гоня..
Аз ще се разпиша с една просташка (според Агата) контражурна снимка. Единственото ми оправдание е, че простащината е нарочна, т.е. тя не бива да се осъди, а да се оцени високо ..
Ажурни, контражурни и винаги лежерни...
О, когато контражурът е привлечен, за да произведе ефирност на материала (например прозрачност на воала върху голо женско тяло) или да изяви релефа на контурите (например мъхчето върху нежна женска кожа), тогава той е високо ценен от познавачите, каквато безусловно е и Агата.Таки написа: Аз ще се разпиша с една просташка (според Агата) контражурна снимка.
Велико!
Не бях се сетил. Всъщност контражурна е Луната. Браво, щом и нея успя да заснемеш за нашия форум...Таки написа: Най-забележителното природно контражурно явление е пълното слънчево затъмнение
Самото слънце е контражурно по дефиниция. Ето един залез (също контражурен по дефиниция) , заснет в хотел "Palmariva" преди 4 години:Всъщност контражурна е Луната.
Помощ, граждани! написа:Таки написа:Честито Canon-че EOS 1000D ! Престижна фирма и сериозен модел!
благодаря
имам много да го гоня..
Веднага пролича Честито !
малък натиск от страна на някоя програмКа
няма да е излишен
на естетите контражурни малко арматурно желязо (оти нЕмам воал, пък голо женско тяло хептен)
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
Днес направих една подробна фото- и видео-разходка в "народния пазар" на Еретрия. Видеото ще го обработвам тепърва, но едни хубави рибки (част от които напуснаха тезгяха в посока към нашия хладилник) могат да бъдат изложени на показ.
Побратимените Цуруги и Панчарево
Цуруги е градчето, край което се намира японският "Принстън" - Японският висш институт за наука и технологии (JAIST). Мисля, че мога да уредя побратимяването му с Панчарево на базата на старото историческо наследство (крепостта Урвич на Искъра) и днешната висока култура на панчарци и кокалци. Побратимяването ще даде възможност двамата кметове - "големият", на Панчарево, и кметският наместник в Кокаляне редовно да посещават Япония. Богатият опит в разкрасяването на жилищната среда, който те ще донесат от Страната на изгряващото слънце, неминуемо ще промени към добро инфраструктурата, ландшафта и микроклимата на агломерацията Панчарево-Кокаляне. Символ на побратимяването ще бъде моята сакура, която тези дни е в цялото си великолепие:
По темата за екзотична флора показвам снимка на най-красивата ми магнолия - Magnolia liliiflora ‘Nigra’:
Магнолията, да напомня, е съвременник на динозаврите. И едно от най-разпространените по онова време растения. Представете си картината - динозаври се хранят с магнолии! Внуците ми, които сега живеят с динозаври в леглата си, поне са спокойни, че когато ни дойдат на гости в двора, ще има с какво да ги почерпим .
Ще завърша репортажа за дворната флора с фотография на едно изключително странно лале:
Странен е, първо, неговият цвят - кичест, с комбинация на червени листенца по края и жълти в средата. Второ, странен е неговият произход. Никой не го е садил и затова расте на съвсем случайно място. Очевидно е изключително устойчив мутант, пръкнал се от комбинирането на неизвестни гени. Всички други лалета, които редовно купувам от изложенията, я цъфнат, я не цъфнат, но това лале е съвсем сигурно! Наша форумна приятелка преди години ми донесе от Холандия черни лалета - не от любов към романа на Дюма, а защото са много оригинални и редки. Две-три години те цъфтяха наистина в черно. После престанаха да цъфтят. И сега от луксовиците им израстват невероятно големи и ярки жълти лалета!
По темата за екзотична флора показвам снимка на най-красивата ми магнолия - Magnolia liliiflora ‘Nigra’:
Магнолията, да напомня, е съвременник на динозаврите. И едно от най-разпространените по онова време растения. Представете си картината - динозаври се хранят с магнолии! Внуците ми, които сега живеят с динозаври в леглата си, поне са спокойни, че когато ни дойдат на гости в двора, ще има с какво да ги почерпим .
Ще завърша репортажа за дворната флора с фотография на едно изключително странно лале:
Странен е, първо, неговият цвят - кичест, с комбинация на червени листенца по края и жълти в средата. Второ, странен е неговият произход. Никой не го е садил и затова расте на съвсем случайно място. Очевидно е изключително устойчив мутант, пръкнал се от комбинирането на неизвестни гени. Всички други лалета, които редовно купувам от изложенията, я цъфнат, я не цъфнат, но това лале е съвсем сигурно! Наша форумна приятелка преди години ми донесе от Холандия черни лалета - не от любов към романа на Дюма, а защото са много оригинални и редки. Две-три години те цъфтяха наистина в черно. После престанаха да цъфтят. И сега от луксовиците им израстват невероятно големи и ярки жълти лалета!
Помощ, граждани! написа:малко вода и икеешка атмосфера:
Скромно, но чисто
Помещението има ли прилежащ санитарен възел?
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
Помощ, граждани! написа:няма - ходим на двора
Ох, при@телю, извинявай дето засегнах въпроса...
ВЕЛЗО,
позволих си да редактирам предишният ти пост - махнах картинките от цитата, за да облекча зареждането на страницата.
позволих си да редактирам предишният ти пост - махнах картинките от цитата, за да облекча зареждането на страницата.
komarKo написа:ВЕЛЗО,
Няма абсолютно никакъв проблем.
Мерси, че го съобщаваш, ще го имам предвид при следващи постинги.
Домашен уют
Тия капки по стъклото са красиво хрумване! Но какъв е тоя "черен чат", който провеждаш, Гражданино?
Логик написа:Тия капки по стъклото са красиво хрумване! Но какъв е тоя "черен чат", който провеждаш, Гражданино?
Що ще рече черен чат?
Логик написа:Тия капки по стъклото са красиво хрумване! Но какъв е тоя "черен чат", който провеждаш, Гражданино?
аз (почти) нищо не правя
просто седя и гледам как някои от няколкото човека, които за толкова години не се спряха да измислят глупости по адрес на мен и на още няколко души - включително и теб - сега получават своите си камъни по главите
ВЕЛЗО написа:
Мерси, че го съобщаваш, ще го имам предвид при следващи постинги.
да, ще съм ти благодарен.
Недоразумение с уточнение
Не ме разбра, бе човек! Питах за афиша, който си закачил над монитора си. На него пише "CHAT noir".Помощ, граждани! написа: ... просто седя и гледам как някои от няколкото човека...
Я! Аз пък си помислих, че става въпрос за ето това:
Страница 29 от 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Страница 29 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите