Фотография 3
+18
Агата
Лаик
blag009
Admin
Realistka
pheras
Boabab
Помощ, граждани!
nikiforov
Радомир
Логик
HEXE
chocho
komarKo
marapepelia6ka
Надя
jovina
Таки
22 posters
Страница 30 от 40
Страница 30 от 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: Фотография 3
Логик написа:Не ме разбра, бе човек! Питах за афиша, който си закачил над монитора си. На него пише "CHAT noir".Помощ, граждани! написа: ... просто седя и гледам как някои от няколкото човека...
е да, тези дни съм позакъсал, защото завършвам една работа...
към плаката нямам отношения, него го окачи стопанката..
PS: тук обаче има едно такова вариете - ще го снимам, защото къщата си струва
Ти заради изкривяването на рибите ли? Прилича ми на последен гърч, който е запазен в охлаждащия лед. Със сигурност не са замразени, а само силно охладени. Макар че като гледам най-големите лодки, като нищо могат да имат и замразители.и що замразена рибка !????
Таки написа:Ти заради изкривяването на рибите ли? Прилича ми на последен гърч, който е запазен в охлаждащия лед. Със сигурност не са замразени, а само силно охладени. Макар че като гледам най-големите лодки, като нищо могат да имат и замразители.и що замразена рибка !????
Таки , "гърчът"мисля ,че "гърчът" е от шоково замразяване , знам ,че има сравнително малки инсталации /уреди / на течен азот
но не съм сигурен
Ще взема да ги попитам, барбите ..Таки , мисля , че "гърчът" е от шоково замразяване , знам ,че има сравнително малки инсталации /уреди / на течен азот
но не съм сигурен.
nikiforov написа:Таки написа:Ти заради изкривяването на рибите ли? Прилича ми на последен гърч, който е запазен в охлаждащия лед. Със сигурност не са замразени, а само силно охладени. Макар че като гледам най-големите лодки, като нищо могат да имат и замразители.и що замразена рибка !????
Таки , "гърчът"мисля ,че "гърчът" е от шоково замразяване , знам ,че има сравнително малки инсталации /уреди / на течен азот
но не съм сигурен
Въпросът е до къде смъкват температурата. Допускам, че гърчът при термичния шок зависи от бързината с която става всичко, а не от това дали температурата пада под нулата. Ха де?
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
Ще успокоя риболюбивата публика по-късно, като постна фотка и на несгърчени рибоци от същия тип.
Таки написа:Булката ги прави на фурна.
Имах предвид дали са с бяло или с черно месо.
Вечерно небе над купола на стадиона:
Една фамозна девятка:
Отново девятката в действие:
След гола:
Фойерверки:
Една фамозна девятка:
Отново девятката в действие:
След гола:
Фойерверки:
В търсене на хубавия кадър
Известно е, че всички професионални, но и бая любителски фотоапарати, имат възможността да направят една бърза поредица от снимки, между които фотографът да избере една или няколко най-добри според него. Моят последен SONY HX1 прави 10 пълнокачествени снимки за 1 секунда, което е топ-постижение в неговата ценова категория.
След като започнах да ползвам най-добър TV-хардуер (вкл. HDMI връзка и режим True HD), аз открих, на базата на внимателен преглед на много видео-паузи, че същото може да се прави и на ниво видео, при това дори на ниво 720p ("малкото HD"). Разбира се, качеството на видеокадрите е по-ниско от това на снимките, но остава доста прилично. За сметка на това, човек разполага не с 10, а с много стотици кадри, между които да избира. Моите базисни видеоклипчета са обикновено между 15 и 30 сек. При 30 кадъра в секунда на HX1, това прави 450 - 900 кадъра на клипче. Технологията на тяхното 'обхождане' и избор е проста и нетрудоемка.
Ето два резултата от подобна дейност. Отбелязвам, че клипчетата, от които са 'копнати' снимките, са направени от движещ се ферибот, с голям зум и без статив, така че като видео материалът е доста зле. Но като фото, някои от неговите моменти не са за изхвърляне. Мисля да направя и други подобни разкопки в по-стари видеоклипове, особено в тези с морска тематика.
.....
Известно е, че всички професионални, но и бая любителски фотоапарати, имат възможността да направят една бърза поредица от снимки, между които фотографът да избере една или няколко най-добри според него. Моят последен SONY HX1 прави 10 пълнокачествени снимки за 1 секунда, което е топ-постижение в неговата ценова категория.
След като започнах да ползвам най-добър TV-хардуер (вкл. HDMI връзка и режим True HD), аз открих, на базата на внимателен преглед на много видео-паузи, че същото може да се прави и на ниво видео, при това дори на ниво 720p ("малкото HD"). Разбира се, качеството на видеокадрите е по-ниско от това на снимките, но остава доста прилично. За сметка на това, човек разполага не с 10, а с много стотици кадри, между които да избира. Моите базисни видеоклипчета са обикновено между 15 и 30 сек. При 30 кадъра в секунда на HX1, това прави 450 - 900 кадъра на клипче. Технологията на тяхното 'обхождане' и избор е проста и нетрудоемка.
Ето два резултата от подобна дейност. Отбелязвам, че клипчетата, от които са 'копнати' снимките, са направени от движещ се ферибот, с голям зум и без статив, така че като видео материалът е доста зле. Но като фото, някои от неговите моменти не са за изхвърляне. Мисля да направя и други подобни разкопки в по-стари видеоклипове, особено в тези с морска тематика.
.....
Следващата фотка е също създадена по начина, описан по-горе. С тази разлика, че видеото-майка не е оригиналният mp4 файл на Сонито, съхраняван в моя компютър, а кадър от моя тюбка, копиран директно от екрана на компютъра в режим "Пауза" на живото предаване. Качеството на тюбките, монтирани и публикувани с WMM в wmv-формат, пък после преработени и от YouTube в кой знае какъв формат, е малко по-ниско от това на оригиналите. Т.е. , резултатът долу е възможно най-лошият. Въпреки това, намирам го за приемлив и ползваем в случаи на нужда.
Както при лодките, така и тук са приложени известни (но не особено драстични) подобрения.
Следващата снимка е получена както предишната, но от предаване на тюбка c Full HD (1080p). Естествено, тук нещата стоят по-добре.
Както при лодките, така и тук са приложени известни (но не особено драстични) подобрения.
Следващата снимка е получена както предишната, но от предаване на тюбка c Full HD (1080p). Естествено, тук нещата стоят по-добре.
крушунските водопади
Uploaded with ImageShack.us
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
здравей!
тази серия фотоси го гледах във фейса
само продължавам да не знам къде е това място...
тази серия фотоси го гледах във фейса
Помощ, граждани! написа:
На 34 километра източно от Ловеч, до село Крушуна. Отдавна се канех да отида да ги видя. Красиво е.
И съвсем различно като усещане от това
Помощ, граждани! написа:
и ти ли?
Никога не съм претендирала за изтънченост. Харесвам ги от години точно защото са първични и не се промениха досущ като мен. Не се поклониха на продуценти, издатели и медии. 16 албума с една и съща музика. За мнозина може да е липса на развитие. На мен ми харесва. Още с първите акорди ги познавам безпогрешно. Нека да е липса на стил.
Тъй де, навърта се около контейнерите
Страница 30 от 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Страница 30 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите