Фотография 3
+18
Агата
Лаик
blag009
Admin
Realistka
pheras
Boabab
Помощ, граждани!
nikiforov
Радомир
Логик
HEXE
chocho
komarKo
marapepelia6ka
Надя
jovina
Таки
22 posters
Страница 28 от 40
Страница 28 от 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
С поздрав за Хоман
След три чудесни дни, прекарани в околностите на София, разходката завърши в градината на НДК. На един от подстъпите към двореца пазеше достолепен индивид, съчетал самочувствието и усмивката на египетския Сфинкс:
По наше село
На триста метра от вилата в Панчарево се намира единственото щъркелово гнездо в околността. Как и защо са го построили точно на този стълб, а не на някой от стотиците други, е неизвестно. Години наред там гнездеха двойка щъркели, които редовно си отглеждаха по 2-3 малки. С течение на времето гнездото почна да провисва отдолу и някои от пръчките опряха върху оголените електрически кабели. Това е много опасно, защото при проливен дъжд може да се получи искра и да подпали гнездото. Едно от малкото добри дела, което кметството свърши, бе да издигне електрически стълб от другата страна на улицата, така че сега жиците минават диагонално, а не под гнездото.
Преди две-три години обаче се случило някакво нещастие с щъркелите - малките паднали на улицата или по някакви причини са били изхвърлени отгоре, но оттогава щъркелите изчезнаха. Всяка пролет с надежда поглеждах към гнездото, но то стоеше празно. И понеже никой не го поддържаше, то постепенно взе да се смалява, а от него провиснаха грозни парцали, които щъркелите са използвали за строежа. Точно преди един месец снимах щъркелите в Драгалевци и тогава загубих всякаква надежда да видя "нашите".
И съвсем неочаквано, представете си радостта на трима ни (Мила, Боян и аз), когато в събота видяхме двойка щъркели, кацнали в полуразрушеното гнездо!
Показах на Боян дългата бяла "брада" на мъжкия щъркел и му казах, че това е един мъдър старец. "Като тебе, дядо!" - отбеляза Боян.
На снимката добре личи как щъркелите вече са почнали ремонта - добавили са нови пръчки, които заплитат с вродено умение. Съседите ми разказаха, че два-три дена по-рано, при нанасянето, е имало голяма драма. Две двойки щъркели за водили въздушен бой за гнездото. Кълване, късане на перушина, тракане с клюнове - голяма битка е било! Накрая са се настанили тези двата. Никой не знае дали това са старите щъркели, които къде ли са гнездели досега? Или са нови, които изведнъж са си харесали изоставеното гнездо... Но защо ли толкова късно се нанасят? Чудати птици! Всъщност, като се замислих, какво пък толкоз чудно? Ами нали преди три седмици бебета са разнасяли...
Преди две-три години обаче се случило някакво нещастие с щъркелите - малките паднали на улицата или по някакви причини са били изхвърлени отгоре, но оттогава щъркелите изчезнаха. Всяка пролет с надежда поглеждах към гнездото, но то стоеше празно. И понеже никой не го поддържаше, то постепенно взе да се смалява, а от него провиснаха грозни парцали, които щъркелите са използвали за строежа. Точно преди един месец снимах щъркелите в Драгалевци и тогава загубих всякаква надежда да видя "нашите".
И съвсем неочаквано, представете си радостта на трима ни (Мила, Боян и аз), когато в събота видяхме двойка щъркели, кацнали в полуразрушеното гнездо!
Показах на Боян дългата бяла "брада" на мъжкия щъркел и му казах, че това е един мъдър старец. "Като тебе, дядо!" - отбеляза Боян.
На снимката добре личи как щъркелите вече са почнали ремонта - добавили са нови пръчки, които заплитат с вродено умение. Съседите ми разказаха, че два-три дена по-рано, при нанасянето, е имало голяма драма. Две двойки щъркели за водили въздушен бой за гнездото. Кълване, късане на перушина, тракане с клюнове - голяма битка е било! Накрая са се настанили тези двата. Никой не знае дали това са старите щъркели, които къде ли са гнездели досега? Или са нови, които изведнъж са си харесали изоставеното гнездо... Но защо ли толкова късно се нанасят? Чудати птици! Всъщност, като се замислих, какво пък толкоз чудно? Ами нали преди три седмици бебета са разнасяли...
За риба
Утринта в Панчарево беше като след дъжд - вече сухо, но с надигащи се изпарения от езерото. Те заедно с цъфналите дървета и хълмовете в далечината са трите елемента, достатъчни да направят пейзажа съвсем "японски":
Като се излезе от Кокаляне, се стига до началото на Панчаревското езеро. Искър в този сезон е пълноводен:
На езерото, понеже беше събота, безброй рибари бяха хвърлили въдиците си за Златната рибка:
Не се виждаше някой да е хванал не само златна, но и обикновена рибка. Не е уловът обаче целта на занятието, твърдят рибарите. Ако е само до яденето - риба в магазините, колкото щеш! Аз затова не съм рибар...
Като се излезе от Кокаляне, се стига до началото на Панчаревското езеро. Искър в този сезон е пълноводен:
На езерото, понеже беше събота, безброй рибари бяха хвърлили въдиците си за Златната рибка:
Не се виждаше някой да е хванал не само златна, но и обикновена рибка. Не е уловът обаче целта на занятието, твърдят рибарите. Ако е само до яденето - риба в магазините, колкото щеш! Аз затова не съм рибар...
Цъфнали дървета в двора
Едно от най-красивите дървета в двора е японската ябълка:
Че е японска, това е сигурно, но онова, което ражда, трудно може да се нарече "ябълка".
Цъфнала е и една от магнолиите. В нейните цветове спят и си играят малки дечица:
За тези, които се интересуват, този сорт се казва Сузана и е най-ефектният за нашите дворове. Цъфти красиво и богато, без изобщо да е претенциозен. Горещо го препоръчвам!
Че е японска, това е сигурно, но онова, което ражда, трудно може да се нарече "ябълка".
Цъфнала е и една от магнолиите. В нейните цветове спят и си играят малки дечица:
За тези, които се интересуват, този сорт се казва Сузана и е най-ефектният за нашите дворове. Цъфти красиво и богато, без изобщо да е претенциозен. Горещо го препоръчвам!
Стара история
Още преди демокрацията, Комарко, я пренесохме с един трабант, който по-късно щеше да стане исторически, от някакъв запустял двор с разрушена къща. Естествено гредите бяха изгнили, та взехме само желязото. Пейката е малка част от изхвърлени боклуци, които съм събирал в продължение на години. Много от камъните и плочите, с които съм постлал пътеките например, са товарени по дворове, в които те са били заменени с циментови плочи. А каменните корита са специална поръчка.komarKo написа:а пейката отде я взехте?
Re: Фотография 3
Мдаа, точно за една Сузана съм се мераклисала, но по Великденските празници нямах превоз и не успях да си закупя - на четвъртъчния пазар имаше едно малко храстче, с пъпки в този разкошен виолетов цвят, и аз само тъжно го съзерцавах, докато ръцете ми бяха пълни с ябълкови и крушови фиданки.... Г. пък самоотвержено помагаше в примъкването на торби, пълни с маргарити и теменужки.... и някой и друг инструмент, който да попълни колекцията от градинарски принадлежности. Логик, идущата пролет ще се концентрирам върху магнолията - сега просто изпуснах времето за засаждане... Но твоите панчаревски красоти са силно мотивиращи за постоянни инвестиции на време и труд в градината Благодаря за споделената радост от цъфтежа ....
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Логик написа:Още преди демокрацията, Комарко, я пренесохме с един трабант, който по-късно щеше да стане исторически, от някакъв запустял двор с разрушена къща. Естествено гредите бяха изгнили, та взехме само желязото. Пейката е малка част от изхвърлени боклуци, които съм събирал в продължение на години. Много от камъните и плочите, с които съм постлал пътеките например, са товарени по дворове, в които те са били заменени с циментови плочи. А каменните корита са специална поръчка.komarKo написа:а пейката отде я взехте?
За този Трабант ли става дума?
За този Трабант ли става дума?
Точно за него! С тоз Трабант бе пренесена и една огромна каменна плоча, която и досега не разбирам как влезе в купето. Във всеки случай тя тежеше повече от Генералния секретар на НАТО.
Невиждани лалета
От няколко дена се любувам на невероятните лалета, които са посадили пред НДК:
От много години насам за първи път цветята и фонтаните са поддържани. Лалетата обаче са някакъв нов сорт - очевидно генно-модифициран!, - който е кичест като божур. А някои лалета дори са разклонени (по-старите помнят амбицията на Лисенко да създаде "ветвистая пшеница"):
И което е най-странно, има съвсем малко откъснати от "любители на красотата"! Ето на, лалетата уж от България били тръгнали, ама в Холандия са направили чудесата с тях!
Макар че съм минавал хиляди пъти покрай НДК, днес за първи път се качих на долната тераса, коята опасва зданието. От нея се открива прекрасен изглед към Витоша през Южния парк, а осмоъгълната геометрия на терасата внася динамика в кадъра :
Някой ретрограден деветосептемвриец сигурно би възкликнал: "Ако навремето не бяхме построили Народния дворец на културата "Людмила Живкова", сега щяхте ли да имате Национален дворец на културата?"
Нощта вече бе настъпила, когато си тръгнах към дома. И пак от НДК реших да изпреваря Таки със снимка на пълнолунието. Снимката е правена без статив, моля!
Хайде, вече и за мен е време за сън. Лека нощ на единствения регистриран потребител (аз), нулата скрити и петимата гости!
От много години насам за първи път цветята и фонтаните са поддържани. Лалетата обаче са някакъв нов сорт - очевидно генно-модифициран!, - който е кичест като божур. А някои лалета дори са разклонени (по-старите помнят амбицията на Лисенко да създаде "ветвистая пшеница"):
И което е най-странно, има съвсем малко откъснати от "любители на красотата"! Ето на, лалетата уж от България били тръгнали, ама в Холандия са направили чудесата с тях!
Макар че съм минавал хиляди пъти покрай НДК, днес за първи път се качих на долната тераса, коята опасва зданието. От нея се открива прекрасен изглед към Витоша през Южния парк, а осмоъгълната геометрия на терасата внася динамика в кадъра :
Някой ретрограден деветосептемвриец сигурно би възкликнал: "Ако навремето не бяхме построили Народния дворец на културата "Людмила Живкова", сега щяхте ли да имате Национален дворец на културата?"
Нощта вече бе настъпила, когато си тръгнах към дома. И пак от НДК реших да изпреваря Таки със снимка на пълнолунието. Снимката е правена без статив, моля!
Хайде, вече и за мен е време за сън. Лека нощ на единствения регистриран потребител (аз), нулата скрити и петимата гости!
Хубави родни красоти е постнал Логика по-горе... А аз да ви покажа няколко екзотични фотки - едно място, което ще е "home" през следващите 3-4 години:
чанги между цар плъх и чочо :)
успех на новото място
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
След първите ти фотки от работното място или от къщата, ще трябва да те търся из Сингапур. Няма как, то си е вече традиция ..едно място, което ще е "home" през следващите 3-4 години: .....
Агата написа:успех на новото място
Благодаря, но имам още месец и нещо да се радвам на "summer secret" Германия.
Таки написа:След първите ти фотки от работното място или от къщата, ще трябва да те търся из Сингапур. Няма как, то си е вече традиция ..едно място, което ще е "home" през следващите 3-4 години: .....
Ами работното място е близо да фотките, които съм постнал - сигурно не повече от километър
Ама ти няма да ми се притесняваш за километрите и да се плезиш.. И без това бая ще се изплезиш, докато пренесеш цяла покъщина на другия край на света. Надявам се да работиш на пресечката на Chulia и Phillip, оти ми хареса кварталчето. Ако пък си другаде - живот и здраве, пак ще те намеря .. Агале агале ..Ами работното място е близо да фотките, които съм постнал - сигурно не повече от километър
Какво да правим .. човекът е адски бизи. И ние не можахме да се видим в Атина, заради многото му бизи..абе не знам кой кого ще намери, но аз определено съм го изпуснал
Последната промяна е направена от Помощ, граждани! на Пет 30 Апр 2010, 16:36; мнението е било променяно общо 1 път
Таки написа:Честито Canon-че EOS 1000D ! Престижна фирма и сериозен модел!
благодаря
имам много да го гоня..
Страница 28 от 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Страница 28 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите