Новини от България 4
+19
Admin
Sonia
malakai
Агата
gigatev
Надя
HEXE
jovina
Homan
chocho
Лаик
Помощ, граждани!
komarKo
(Бай Вълко)
marapepelia6ka
nikiforov
Логик
Таки
Boabab
23 posters
Страница 18 от 40
Страница 18 от 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: Новини от България 4
Боабаб, преди известно време народните ни представители решиха общинските съветници да получават хонорари, защо ГЕРБ не отмени това тяхно решение поне сега, когато сме в криза? И още нещо, дали все още на един депутат месечно се полагат 15 000 лв, отделно от заплатата? Грешни пари, които лидерът на съответната партия получава. Впрочем ние сме в криза от 20 години и ако една средносрочна криза продължава около 13 години и то по време на война, дали сега не може да се каже, че кризата ни е станала вече дългосрочна?
Надя написа:Не си спомням СИВ някога да ни е диктувал, кога да замразяваме заплатите и пенсиите и кога не!
Моля ти се, Надя, един светоглед не може да бъде толкова елементарен...Ако наистина не се шегуваш не е лошо да се запиташ - наистина, а ако гледам на света много, много по-опростено...
Мернах току що и "Немили-недраги" по Първа...Смятам, че начинът по-който е направен този филм още като е бил правен е сочел какво ни очаква... Както от българските "чорбаджии" така и от "братска" Русия.
И тъй нека математиците тук да умножат цифрата 15 000 Х броя на народните представители на съответната партия Х 12(броя на месеците в годината) Х 4(един цял мандат)! Да видим каква фантастична цифра ще се получи, помощни средства за една партия, само за да съществува и да подкрепя статуквото.
Надя написа:И тъй нека математиците тук да умножат цифрата 15 000 Х броя на народните представители на съответната партия Х 12(броя на месеците в годината) Х 4(един цял мандат)! Да видим каква фантастична цифра ще се получи, помощни средства за една партия, само за да съществува и да подкрепя статуквото.
Наде, те не знаят нищо друго освен същото, което правеха партийните лидери и хората на "изкуството" по време на соца - сами да си гласуват високи доходи.
Нали сега е демокрация, какво общо има всичко това, което става днес с народовластието?Boabab написа:Надя написа:И тъй нека математиците тук да умножат цифрата 15 000 Х броя на народните представители на съответната партия Х 12(броя на месеците в годината) Х 4(един цял мандат)! Да видим каква фантастична цифра ще се получи, помощни средства за една партия, само за да съществува и да подкрепя статуквото.
Наде, те не знаят нищо друго освен същото, което правеха партийните лидери и хората на "изкуството" по време на соца - сами да си гласуват високи доходи.
http://dnes.dir.bg/2010/03/03/news5975568.htmlЯнев: Цецка Цачева си вдигна заплатата с 55%
А ето и най-важното от коментарите под новината .
Срещнали се двама в асансьора и единият задал на другия редовния въпрос :"Как си?". Отговорът бил:"К`во мА интересува"
Народът ни и той лудна, та по тоя повод един вицЯне е луд,но много често лудите казват това което другите не смеят.
Срещнали се двама в асансьора и единият задал на другия редовния въпрос :"Как си?". Отговорът бил:"К`во мА интересува"
Упражнение по смятане
Наде, поемам въпроса ти върху себе си въпреки множественото число. За сметка на това пък "цифра" е в единствено, но няма да издребнявам. Нека все пак те попитам: сигурна ли си в "цифрата", която цитираш? Нещо "големшка" ми се види. Знам, че депутатите имат право на някаква сума за експерти, но не знам колко точно е тя.Надя написа:И тъй нека математиците тук да умножат цифрата 15 000...|
Позорни сметки
Аз пък коментирам! Извинявай, почитаеми Малахия, но ако в бюджета на БАН имаше мегдан за "икономии", тогава може би щяхме да се разберем. Цялото ми същество обаче протестира срещу рекета, на който нашето общество от години е подложено, че ако не платим и надплатим на съдебната система, тя няма да е "независима" и ще е "неработеща". Със същия аргумент редовно се увеличават парите за полицията. Доводите на самите магистрати и полицаи са поразително еднакви: "Ако не ни повишите заплатите и ни отрежете премиалните, държавата ще пропадне, защото, каквито сме корумпирани, лошо ви се пише!" Това е цинизъм и позор! Тия, дето са в тефтерчето на Красьо и крадат авточасти по нощите - премиални! Спомни си как софийските трамвайджии изрекетираха същия Бойко Борисов, когато беше кмет. Увеличиха им заплатите двойно и какво? На втория ден вече никой не продаваше билети! А безпринципността на сегашното правителство заплашва да стане наистина хронична. Принципът "днеска нема, утре има" или обратното е ръководно начало на всички министри, водени от премиера. Днеска нема премии за съдиите, утре има. Днеска нема доктори на науките, утре има. Съжалявам, но с никакви аргументи от типа "най-малкото зло" и "България не е САЩ" не мога да оправдая неморалността и малоумието!malakai написа:Не коментирам темата БАН и решението му относно възнагражденията на магистратите. Само ще отбележа, че въпросните "премии" са от икономии от съответното министерство, а последното нещо, което му трябва на това правителство е неработеща съдебна система.
P. S. Разгеле, преди да си легна видях, че в. "Сега" си е направил труда да колекционира част от лъкатушенията и безумните сплетни на министъра Дянков:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5246§ionid=5&id=0000901
Добре, че ми напомниха за няколко знаменателни "днеска нема - утре има", сред които са парите за президентството и броят на болниците. А нашият приятел го е илюстрирал баш както си е:
Комарко и Сега не са на вярната страна, което може да им коства читатели. И не че ББ е свещена крава, но много по-болната глава е другаде, пък и народът вижда какво е единственото възможно, както и определено знае къде са му симпатиите....
Boabab написа:Комарко и Сега не са на вярната страна, ....
Боабабе,
ако знаеш за 20 години колко пъти са ми го казвали...че не рисувам ПРАВИЛНО
ама главата ми не увря
Така е. Те изобщо не съзнават в чия мелница наливат вода. Да не говорим как се гаврят с националния празник!Комарко и Сега не са на вярната страна, което може да им коства читатели.
Последната промяна е направена от Таки на Чет 04 Мар 2010, 10:57; мнението е било променяно общо 1 път
komarKo написа:Boabab написа:Комарко и Сега не са на вярната страна, ....
Боабабе,
ако знаеш за 20 години колко пъти са ми го казвали...че не рисувам ПРАВИЛНО
ама главата ми не увря
Правилно рисуваш, но позабравяш групата на Шаро.
Почитаеми Logic,
Може ли правителство на 6 месеца да отговаря за неща, които са се трупали в продължение на години? Може ли проблемите на БАН възникнали преди толкова време да бъдат решени за толкова кратък перид от време? Споменавате полицаите и ватмани, аз мога да добавя и учителите и лекарите и почти всеки бранш, който пряко зависи от бюджета на държавата. Ами като добавим и пенсионерите в държавата? При липса на пари в бюджета, можете ли да ми кажете например Вие, как бихте преценили към кого да си изпълните ангажиментите поети от предишното правителство? Държавата не може да си покрие задълженията в момента към функциониращия бизнес, ДДС не се плаща с месеци, да не говорим че не са платени суми по договори за държавни поръчки. Част от тях да, попадат в сферата на корумпцията, но останалите?
На Дянков подхода е ясен, съкращава всичко което може да се спести, без да допусне срив във функционирането на системата.
Въпросът е каква е алтернативата?
Може ли правителство на 6 месеца да отговаря за неща, които са се трупали в продължение на години? Може ли проблемите на БАН възникнали преди толкова време да бъдат решени за толкова кратък перид от време? Споменавате полицаите и ватмани, аз мога да добавя и учителите и лекарите и почти всеки бранш, който пряко зависи от бюджета на държавата. Ами като добавим и пенсионерите в държавата? При липса на пари в бюджета, можете ли да ми кажете например Вие, как бихте преценили към кого да си изпълните ангажиментите поети от предишното правителство? Държавата не може да си покрие задълженията в момента към функциониращия бизнес, ДДС не се плаща с месеци, да не говорим че не са платени суми по договори за държавни поръчки. Част от тях да, попадат в сферата на корумпцията, но останалите?
На Дянков подхода е ясен, съкращава всичко което може да се спести, без да допусне срив във функционирането на системата.
malakai- Брой мнения : 144
Registration date : 24.02.2010
Прав сте Komarko за фактологичната грешка. Несъмнено 2-3 месеца променят целия смисъл на поста.
Ами така де, като й се полагат на жената, що да не си ги вземе?!Цачева: Не си увеличавам заплатата сама
malakai написа:Почитаеми Logic,
Г-н Макалай, и аз съм изумен, че някои хора като че са живяли в друга страна и не знаят, че неща като се започне от света на личността и се стигне до личността на управленския апарат, да не говорим за материалната и организационна инфраструктура, са така разрушени, че надали и след поколения ще се оправят...Днес напълно достатъчно, защото е и единственото възможно, е да се тръгне постепенно в, не, не правилната, но поне не в грешната, като досега посока.
Надя написа:Ами така де, като й се полагат на жената, що да не си ги вземе?!Цачева: Не си увеличавам заплатата сама
От една страна е странно че се вдигат заплати тъкмо по криза, от друга страна по-важното е да се спестят пари от коли и "разаточителства" ( оливания ) на парламанта, от трета обаче, не може мои колеги програмистчета, колкото и добри в програмирането на игри, да вземат по 4 хиляди лева, а първите трима в дължавата да вземат по 2 пъти по-малко...Бойко поне да има за какво да работи вечер и в почивните дни...
Глас от кълчищата
Не, почитаеми Малахия, Дянков съкращава само това, за което няма да му откъснат главата. Ако се скара с учените, от това само ще му се вдигне рейтингът. Но ако се скара с магистратите, полицаите, шофьорите и тям подобни силови общности, може и боя да си изяде. Ако БАН се беше опънал както всички други, още същия ден парламентът щеше да прегласува орязването на 10-те милиона. Ето с тая своя безпринципност ми е жалък и той, и цялото правителство. Днеска нема помощи за близнаците, утре ги има. Това им е стилът! Дянков се държи точно като овъртян в кълчища - дръпне някой канап, пък се затегне друг. Затова отпусне първия, па опита с втория. Питаш за алтернатива? Ами дори да няма, това оправдание ли е за некадърността? Прочее, защо пък Иван Костов да не е алтернатива? Той като беше министър на финансите в правителството на Димитър Попов, какво, да не би ситуацията да беше по-проста?malakai написа:На Дянков подхода е ясен, съкращава всичко което може да се спести...
Допълнено за Боабаба: А ти, Боабабе, защо не ги писа своите индулгенции за правителството на Станишев, а преди това за Сакскобургготски? Те зер не наследиха "така разрушени неща" от своите предшественици? Въз основа на какво решаваш, че всичко по-рано са вървели в грешната посока, а едва сега са се насочили "поне не в грешната"? Не ми е много ясна таз логика!
Комарко нали питаше какво добро било направило ГЕРБ:
ето нещо например:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=162604&srcpos=1
ето нещо например:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=162604&srcpos=1
Разделение на властите
Недей така, Боабабе, обиждаш съдебната система!
Те искат повече пари, за да са независими, а ти ги причисляваш към ГЕРБ!Бившият апелативен прокурор на София Иван Петров бе дисциплинарно уволнен от съдебната система заради контактите си с Красьо от Плевен. С това решение на Висшият съдебен съвет...
Дянков съкращава само това, за което няма да му откъснат главата. Ако се скара с учените, от това само ще му се вдигне рейтингът. Но ако се скара с магистратите, полицаите, шофьорите и тям подобни силови общности, може и боя да си изяде
Уважаеми Logic,
Мога само да добавя със съжаление, че така се процедира, за да функционира системата.
Нека Ви дам пример, при избухването на кризата в САЩ, на кого помогна правителството?
На "алчните" банкери косвени виновници за кризата!
На кого помага ЕС в момента? На Гърция, страна чиито проблеми са пряк резултат от недалновидна им политика.
Всяко едно от тези решение не е справедливо от " морална" гледна точка, това е проблем, по който напълно съм съгласен с Вас.
Но за да функционира системата тези решения са неизбежни. Никой политик или икономист не би поел излишен риск да проверява дали справедливото е и правилно.
Спорът ми е че обвиненията към Дянков за некадърност са на базата на тези решения и действия, които изобщо не са показателни за сопособностите на даден икономист. И мога да Ви уверя, че дори Иван Костов да беше финансов министър, действията му щяха да бъдат същите. Разбира се, нямаше да бъдат гарнирани с толкова изцепки, но принципно от един икономист не може да се очаква да бъде на нивото на политик от 20 години в България.
Ще видим качествата на Дянков като министър едва към края на този мандат, дотук действията му са продиктувани от текущата ситуация.
А и между другото не виждам Иван Костов да се изказва негативно по отношение на действията на Дянков.
С увеличение от 55% заплата на Цецка Цачева става крупната сума от 3576 лв на месец.
Тази огромна сума несъмнено ще натовари и без това изцедения бюджет на държавата.
Аз като един лаик да си задам въпроса с такива Огромни заплати, кой да очакваме да дойде на държавна работа в България?
Дянков и да пляскаме с ръце от радост, че иначе можеше бъде един нов Чичибаба и един друг Костов.
Тази огромна сума несъмнено ще натовари и без това изцедения бюджет на държавата.
Аз като един лаик да си задам въпроса с такива Огромни заплати, кой да очакваме да дойде на държавна работа в България?
Дянков и да пляскаме с ръце от радост, че иначе можеше бъде един нов Чичибаба и един друг Костов.
Пък можеше и да е Миленчо Велчев или Малкия Мук. Специалисти къде, къде по-мили с Президента.
Страница 18 от 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Similar topics
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)
» Международни новини 4
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)
» Международни новини 4
Страница 18 от 40