Новини от България 4
+19
Admin
Sonia
malakai
Агата
gigatev
Надя
HEXE
jovina
Homan
chocho
Лаик
Помощ, граждани!
komarKo
(Бай Вълко)
marapepelia6ka
nikiforov
Логик
Таки
Boabab
23 posters
Страница 25 от 40
Страница 25 от 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Новини от България 4
Абе .. нека някой донесе някои снимки от акцията "свещи". Че между приказки и дела наблюдавам все по-голяма пропаст.Виж аз какво ти нося.
Таки написа:
Абе .. нека някой донесе някои снимки от акцията "свещи". Че между приказки и дела наблюдавам все по-голяма пропаст.
Сефте...
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Ако това са днешни снимки, то излиза, че дори числото 150 е преувеличено. Това е нищо. При положение, че в случая срещу Първанов - по идея - са над 50% на електората. Дали вашите хора са се отучили тотално да протестират?
Стотина души запалиха свещи в подкрепа на Дянков. (Дневник)
http://www.vsekiden.com/?p=66255През целия ден днес в интернет продължи кампанията “Да подкрепим Дянков”, а в 17,30 ч. около 150 души, поддръжници на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, се събраха пред президентството на мълчаливо бдение.
http://www.tv7.bg/news/39832.html
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Таки написа:И Вежди е вече феодален старец, но от друг feudum ...
Стойчо, Веждито не му ли плонжират, че да го хванат за симпатизант, а оттам и атомик, или просто искат да засилят крилото на Бисер Киров и Киркор Киркоров всред българофилите в Русия?
Протестът със свещи
На снимките действително се вижда рехава група протестиращи. Причината обаче е, че в същото време далеч по-голяма група, водена от преводача на президента, е нахлула в сградата на президентството и е залепила пламтящите свещи върху перилата на парадното стълбище. Единствен преводачът е бил допуснат до приемната на президента, където поставил запалената свещ на мястото, където обикновено седи - в северозападния ъгъл на заседателната маса.
Boabab написа:
Стойчо, Веждито не му ли плонжират, че да го хванат за симпатизант, а оттам и атомик, или просто искат да засилят крилото на Бисер Киров и Киркор Киркоров всред българофилите в Русия?
Боабаб, тоя е майстор на "плонжовете " -не е нужно някой да си прави труда с подобни движения !
Ясно е, че прехваленото общество на фейсите и блоговете снощи демонстрира един звучен неуспех. По един въпрос, по който Първанов със сигурност търпи критика, поне на етична основа, не можаха да се съберат повече от 100 души.
С интерес очаквах коментарите в някои от сайтите, в които се промоцираше акцията, но такива не дочаках. Изглежда, че това е една прослойка, вече напълно лишена от основното политическо достойнство - способността за самоанализ и самокритика. Дълбоко убедена в своята безпогрешност и в това, че винаги някои трети са й виновни ( ДС, наследството на комунизма, Путин, проклетите западни левичари, ..... - избираме според случая ).
Всъщност, политика правят и на Запад миниатюрни групировчици, най-вече от двата екстремума на политическия спектър. Но практиката е показала, че изпаднали под един критичен електорален минимум, подобни формации трудно се издигат отново над него.
На снимката на мадам Анамари, от Де Зората: група от протестиращи дезористи. Най вляво ми се чини че виждам нашия стар познат, арх. Недялков.
С интерес очаквах коментарите в някои от сайтите, в които се промоцираше акцията, но такива не дочаках. Изглежда, че това е една прослойка, вече напълно лишена от основното политическо достойнство - способността за самоанализ и самокритика. Дълбоко убедена в своята безпогрешност и в това, че винаги някои трети са й виновни ( ДС, наследството на комунизма, Путин, проклетите западни левичари, ..... - избираме според случая ).
Всъщност, политика правят и на Запад миниатюрни групировчици, най-вече от двата екстремума на политическия спектър. Но практиката е показала, че изпаднали под един критичен електорален минимум, подобни формации трудно се издигат отново над него.
На снимката на мадам Анамари, от Де Зората: група от протестиращи дезористи. Най вляво ми се чини че виждам нашия стар познат, арх. Недялков.
Наистина това са най-активната час на гражданското ни общество. Аз лично, не присъствах, но съм ги срещал на други места...Всъщност, да продължа темата повдигната от Таки, аз лично вече съм наясно, че гражданската активността и качеството зависи от нацията. Понякога протеста се изявява чрез разговори между хората - разпространение на общественото мнение, а не чрез демонстрации...И понякога положителния резултат от общественото мнение е значително по-зрял, от положителния резултат от масови демонстрации, както е в Гърция. Да искаш нещо, без да го имаш и преди да си дал нещо, е колкото остаряло, толкова и пагубно днес...Така или инак нито единия вид на обществена демонстрация не третира ужасяващия балкански манталитет...И едната и другата искат нещо от други.
Таки написа:Ясно е, че прехваленото общество на фейсите и блоговете снощи демонстрира един звучен неуспех. По един въпрос, по който Първанов със сигурност търпи критика, поне на етична основа, не можаха да се съберат повече от 100 души.
С интерес очаквах коментарите в някои от сайтите, в които се промоцираше акцията, но такива не дочаках. Изглежда, че това е една прослойка, вече напълно лишена от основното политическо достойнство - способността за самоанализ и самокритика. Дълбоко убедена в своята безпогрешност и в това, че винаги някои трети са й виновни ( ДС, наследството на комунизма, Путин, проклетите западни , ..... - избираме според случая ).
За съжаление е така - и от това печели само Първанов, който за мен е един напълно компрометиран и изхабен политик, нямащ място на политическата сцена. За жалост не е само той, а и не се заблуждавам, че той ще изчезне от сцената след края на мандата си.
Из "стенограмата":
Баща ми, който беше от онези българи, които вече май съвсем ги няма, ми казваше:
- Никога не казвай - "ти лъжеш". Има много начини да се изрази съмнение в истинността.
ПП. Наистина грозно е да кажеш в един личен спор - ти лъжеш, но да го кажеш на държавно ниво, когато знаеш, че нацията ще го чете е върха на простотията и нецивилизоваността. Да оставим примера...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Благодаря.
Първо, предлагам да изясним един по-стар въпрос, тъй като не сме се виждали.
Вие, г-н министър, излъгахте по отношение на изтеглените пари на президентската администрация и там също влязохме в един 10-дневен спор в медиите и бяхме предмет на доста сериозни инсинуации и коментари. Имахме един спор, връщам нещата назад, за който историята ще покаже кой е бил прав, но определено Вие и тогава си позволихте доста груби оценки и думи по отношение на моя екип.
Баща ми, който беше от онези българи, които вече май съвсем ги няма, ми казваше:
- Никога не казвай - "ти лъжеш". Има много начини да се изрази съмнение в истинността.
ПП. Наистина грозно е да кажеш в един личен спор - ти лъжеш, но да го кажеш на държавно ниво, когато знаеш, че нацията ще го чете е върха на простотията и нецивилизоваността. Да оставим примера...
chocho написа:
За съжаление е така - и от това печели само Първанов, който за мен е един напълно компрометиран и изхабен политик, нямащ място на политическата сцена. За жалост не е само той, а и не се заблуждавам, че той ще изчезне от сцената след края на мандата си.
Чочич, тезата "всички са маскари", оправдава такива като Първанов. И при маскарите има малки разлики, които доста честа са съществени.
Дали ще се научим да "уважаваме" разликата между селския манталитет ( това не значи откъде си, защото сме имали държавници от село, които нямат селски манталитет ), като Жельо и Първанов и другия, при допускането до властта се съмнявам... Просто защото селския манталитет става все по-масов.
Този точно свещички си заслужи.Не симпатизирам на Първанов,ама Дянков трябва да си ходи.И ГЕРБ също.Нагледахме се на показност,но от местоработата ми днес изброих 30-тина клошари.Не е нужно да казвам ,че всичко е замряло...Таки написа:Ако това са днешни снимки, то излиза, че дори числото 150 е преувеличено. Това е нищо. При положение, че в случая срещу Първанов - по идея - са над 50% на електората. Дали вашите хора са се отучили тотално да протестират?http://www.vsekiden.com/?p=66255През целия ден днес в интернет продължи кампанията “Да подкрепим Дянков”, а в 17,30 ч. около 150 души, поддръжници на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, се събраха пред президентството на мълчаливо бдение.
[/quote]Този точно свещички си заслужи.Не симпатизирам на Първанов,ама Дянков трябва да си ходи.И ГЕРБ също.Нагледахме се на показност,но от местоработата ми днес изброих 30-тина клошари.Не е нужно да казвам ,че всичко е замряло...HEXE написа:
Хексе, бе, защо по време на тройката не не се засякох да искаш да си ходят?
ПП. Сигурно защото, както виждам, и ти смяташ, че ГЕРБ и Дянков докараха хиляди нови безработни на страната...Извинявай, но този вид математици са доста "странни".
Boabab написа:Този точно свещички си заслужи.Не симпатизирам на Първанов,ама Дянков трябва да си ходи.И ГЕРБ също.Нагледахме се на показност,но от местоработата ми днес изброих 30-тина клошари.Не е нужно да казвам ,че всичко е замряло...HEXE написа:
Хексе, бе, защо по време на тройката не не се засякох да искаш да си ходят?
ПП. Сигурно защото, както виждам, и ти смяташ, че ГЕРБ и Дянков докараха хиляди нови безработни на страната...Извинявай, но този вид математици са доста "странни". [/quote]
Нищо странно няма.И защо само Тройната,ами преди Тройната,ами още по преди.Ти къде намираш разликата. Не мислиш ли ,че муцуните са все едни и същи.Писна ми да слушам за комунисти,ДС и тям подобни.В БГ политици няма.Има Октопод навсякъде.И кой знае дали е част от оня дето твоя Герб го "разби".....
HEXE написа:
Този точно свещички си заслужи.Не симпатизирам на Първанов,ама Дянков трябва да си ходи.И ГЕРБ също.Нагледахме се на показност,но от местоработата ми днес изброих 30-тина клошари.Не е нужно да казвам ,че всичко е замряло...
Мдааа, вчера хвърлих един поглед на публикуваната стенограма. Там Първанов същото казва - много лошо се живеело в БГ-та при управлението на Борисов - и Дянков де. А каква песен беше преди това - и при другият Борисов, и при Станишев след това - песен и изобилие значи...
chocho написа:HEXE написа:
Този точно свещички си заслужи.Не симпатизирам на Първанов,ама Дянков трябва да си ходи.И ГЕРБ също.Нагледахме се на показност,но от местоработата ми днес изброих 30-тина клошари.Не е нужно да казвам ,че всичко е замряло...
Мдааа, вчера хвърлих един поглед на публикуваната стенограма. Там Първанов същото казва - много лошо се живеело в БГ-та при управлението на Борисов - и Дянков де. А каква песен беше преди това - и при другият Борисов, и при Станишев след това - песен и изобилие значи...
Разправяха, че събират бюджетен излишък, за да го използват по време на криза, но го профукаха преди да предадат властта...Всъщност и Станишев и Първанов, като нереагиращ заради това, би трябвало да бъдат разследвани защо са го допуснали.
Онези го профукали,а тези пълнят хазната ,а тя пък пак си е без дъноBoabab написа:chocho написа:HEXE написа:
Разправяха, че събират бюджетен излишък, за да го използват по време на криза, но го профукаха преди да предадат властта...Всъщност и Станишев и Първанов, като нереагиращ заради това, би трябвало да бъдат разследвани защо са го допуснали.
До лятото ще сме като Гърция,само дето сме мързеливи.Можем да палим свещички за Дянков ,ама да протестираме хич ни няма.
Неграмотникът Едвин Сугарев
Две груби грешки в 4 реда. Копие от собствения му блог:
Дружеско пожелание: като сте най-зле, така да сте, голубые товарищи!
Две груби грешки в 4 реда. Копие от собствения му блог:
http://www.svobodata.com/page.php?pid=2747&rid=154Не виждаме обаче нищо подобно. Докато Цветан Цветанов реагира на тази кризисна за цялото правителство ситуация – и то реагира остро и адекватно – то Бойко Борисов, който е инициатор и морален гарант на този разговор, мълчи като... тук обаче ще спра, защото иначе ще ми се наложи да употребя една твърде нецензорна дума. Мога само да го предупредя, че този път няма да му се размине с мълчание и замазване на положението. Ситуацията е или/или – трето положение няма. Или ще докаже че е мъж – и ще защити единственият министър в своето правителство ...
Таки написа:Неграмотникът Едвин Сугарев
Две груби грешки в 4 реда. Копие от собствения му блог:http://www.svobodata.com/page.php?pid=2747&rid=154Не виждаме обаче нищо подобно. Докато Цветан Цветанов реагира на тази кризисна за цялото правителство ситуация – и то реагира остро и адекватно – то Бойко Борисов, който е инициатор и морален гарант на този разговор, мълчи като... тук обаче ще спра, защото иначе ще ми се наложи да употребя една твърде нецензорна дума. Мога само да го предупредя, че този път няма да му се размине с мълчание и замазване на положението. Ситуацията е или/или – трето положение няма. Или ще докаже че е мъж – и ще защити единственият министър в своето правителство ...
Таки, тук коментара ти е валиден, защото сам ти изказа вече "съмнения" относно почтеността на Първанов по отношение на разрешеното или не публикуване...
Иначе Сугарев писа толкова много неща през годините, без всякаква награда, и четен от мнозина, че една-две грешки, в бързането и при необходимостта от съдържание, нямат влияние...Впрочем, аз бих казал, че при втория случай не би трябвало да се употребява пълен член.
Боабабе, стегни се. Бива ли един мръсен византиец да ти оправя българския член ..?Таки, тук коментара ти е валиден ...
Таки написа:Боабабе, стегни се. Бива ли един мръсен византиец да ти оправя българския член ..?Таки, тук коментара ти е валиден ...
Мани, мани! Аз съм кръвна група В-, и имам много странен, за останалите, подход към съсредоточаване...Едно време учителката ме питаше, как мога да знам правилата, а така небрежно да ги използвам...Просто съм много разсеян...Сигурно е защото като започна да правя и мисля за 3-4 неща едновременно не ми стига капацитета.
Страница 25 от 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Similar topics
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)
» Международни новини 4
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)
» Международни новини 4
Страница 25 от 40