Новини от България 4
+19
Admin
Sonia
malakai
Агата
gigatev
Надя
HEXE
jovina
Homan
chocho
Лаик
Помощ, граждани!
komarKo
(Бай Вълко)
marapepelia6ka
nikiforov
Логик
Таки
Boabab
23 posters
Страница 32 от 40
Страница 32 от 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Новини от България 4
malakai написа:Все пак Boabab,
пенсия в размер на 400 лв е прекалено ниска, за да бъде облагана с данък. Нямам нищо против идеите на Дянков за съкращаване на разходите, но все пак държавата не е частна фирма и трябва да изпълнява и социалните си функции. Да не говорим, че хората са си в право да претендират за много по високи пенсии при условие, че са попълвали дупките в бюджета на НОИ в продължение на години. Не забравяй също, че високите пенсии не са само за екс партиините величия, а за хората изъплняващи 1 категория труд, а тук попадат и миньори, полицаи, моряци и прочие доста трудни за упражняване професии.
Разбира се, че проблемите в НОИ възникнаха с малко след 89 година, с кражбата на част от резерва и с некачественото управление на остатъка от натрупаните средства.На всеки разумен човек му е ясно, че вноската по социалното осигурявене са пари хвърлени на вятъра и пенсиите никога няма да отговарят на инвестираната сума.
Но Дянков трябва да осъзнае, че това поколение пенсионери разчита единствено и само на тези пари, а самата мярка няма да напълни със значителна сума бюджета.
Прочее Дянков ще остане и ще свърши работата.
Уважаеми malakai,
Разбира се, че пенсиите дори и на 400 лева са ниски. Все пак нека кажем няколко факта във връзка с това:
- най-правилното е да се вземат средни пропорции за Европа - национален доход - пенсии - лекарски - админ. заплати - учителски
- има минимум 2 милиона в България, които живеят с по-малко от 400.
- националния доход в Б-я е по голям от този на Македония, но там пенсионерите и лекарите вземат повече - ще рече тук се краде и няма прозводителност - . Но как ще подредиш страната като гониш такива като Дянков!!!!!!!!!!!!!
Така или инак 400 лева е доста висока пенсия за България, което не означава, че трябва да се облага непременно, но означава, че може да влезе в пакета за обсъждане. Трябва да се намери някаква поносима формула, за всички слоеве, може и болезнено тук там, но да не рухне цялото. Галениците на соц. номенклатурата не бива наистина да се наказват, но тяхната солидарност трябва да е по-висока - и заради това че винаги са лапали повече, и заради вината - няколко банкрута, включая тройната коалиция.
Последната промяна е направена от Boabab на Сря 17 Мар 2010, 13:52; мнението е било променяно общо 1 път
komarKo написа:malakai написа:
....
Прочее Дянков ще остане и ще свърши работата.
коя работа, обаче?
Да срита синукурите и лапачите, на първо място.
Уважаеми Boabab,
това е и моята прогноза, че предложението за данък върху пенсиите ще отпадне от основния пакет.
Друг е въпроса дали до 6 дена или 60, но предвид успеваемостта на komarKo, нека до го чуем и него.
това е и моята прогноза, че предложението за данък върху пенсиите ще отпадне от основния пакет.
Друг е въпроса дали до 6 дена или 60, но предвид успеваемостта на komarKo, нека до го чуем и него.
malakai- Брой мнения : 144
Registration date : 24.02.2010
malakai написа:Уважаеми Boabab,
Комарко досега не е видял нищо положително в управлението на ГЕРБ и вече изпитва носталгия по тройката.
Boabab написа:
Комарко досега не е видял нищо положително в управлението на ГЕРБ и вече изпитва носталгия по тройката.
Боабаб,
придържай се към описване на собствените си мисли, чувства, трепети, мечти и вълнения.
komarKo написа:Boabab написа:
Боабаб,
придържай се към описване на собствените си мисли, чувства, трепети, мечти и вълнения.
ОК, моите мисли се въртят в посока, че има граждани, не казвам люде, които обичат стабилното управление, което прави тумба лумба и си покрадва, когато има пари и винаги оставя на други да плащат сметките. Тези граждани, когато дойде време да се плащат сметките викат, тъй кат няма пари проклинават тези, които плащат до седмото коляно, защото не пощадявали бедните и не били социални и не знаели какво да правят, когато то фактически така или инак няма какво друго.
Отиваме на вариант за референдум май....
Току виж съм похвалил веднъж президента и аз.
60 магистрати клиенти на Темида
Разследват Станишев&сие за връзки с Трактора
Цветан Цветанов: Съдебната система е част от “Октопода”, 25 членове на ВСС за България са много
Хора от бившата власт на най-високо ниво може да се окажат клиенти на Темида, ако се докаже, че са осигурявали "чадър" над престъпната дейност на групата на Алексей Петров. Това обяви вчера зам. главният прокурор Бойко Найденов. Работело се по версия, че сред покровителите на Алексей Петров са били министри, заместник-министри, шефове на служби, може би дори премиери, както и политио чески партии като цяло. Отпадане на политическата квота при назначаване на Висшия съдебен съвет и по-малък брой съдии в него пък поиска вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това стана на конференция за добрите български практики в борбата с корупцията и престъпността. Съдебната система е част от “Октопода”, 25 висши магистрати за България са много, каза още МВР шефът.
Който не е нясно, че това е истина, или е тъпанар, / според мен това са минимум 40% / или е заинтересован. Крайно време е да се свърши работата и да се изчисти, от, ако ги поддържа, Президента, до Юри Асланов и Живко Георгиев.
Boabab написа:malakai написа:Уважаеми Boabab,
Др. гражданин Боабаб, трябва да се махне или генномодифицираният финансов келеш, или голяма част от подводната ни фауна, което би нарушило екологичния баланс на страната.
Ти кое би предпочел?
(Бай Вълко)- Брой мнения : 414
Registration date : 30.06.2009
От вчера, онзи ден, из "пресата" се тиражира информация, че Доган, като вещ консултан, е получил от някой си Вълканов, който пък някакси бил наследил Илия Павлов, милион и половина за веща консултация за язовир Цанков камък...От една страна човек може да си помисли, че Догановата група сама хвърля тази информация, за да се окаже след това, че това не е вярно и отново ведрото българче да остане с впечатлението, че Доган си е чист човек. От друга страна това българче може и да се запита защо тъкмо сега трябва да се разлайват кучетата по Вълк..ов
Обяснението на Едвин:
http://www.svobodata.com/page.php?pid=2884&rid=29&archive=
А аз си викам, щом официално е гушнал толкова, какво ли е иначе...Винаги, под голям камък, а камо ли под Цанков, голяма змия лежи.
http://www.svobodata.com/page.php?pid=2884&rid=29&archive=
А аз си викам, щом официално е гушнал толкова, какво ли е иначе...Винаги, под голям камък, а камо ли под Цанков, голяма змия лежи.
От всичките мерки, които се предлагат, несъмнено най интересна е легализирането на доходи срещу 10% ставка. Ефектът от нея е спорен както от икономическа, така и от морална гледна точка.
malakai написа:От всичките мерки, които се предлагат, несъмнено най интересна е легализирането на доходи срещу 10% ставка. Ефектът от нея е спорен както от икономическа, така и от морална гледна точка.
Всичките мерки, които се предлагат са една по една невалидни. Само една цялостна и относително опростена, най-малкото откъм прилагащи я - регистриране на резултата, система би успяла да придвижи блокиралата, или най-малкото статичната, поначало машина на държавното управление на България.
Затова и няма да спра да пускам Отвореното си писмо:
http://boababbg.blogspot.com/2010/03/blog-post_09.html
За да може да се реализира изобщо някоя от мерките по съкращение, подобряване на функционирани и прецизност е нужно да се намери и цена на този обществено НАЛОЖИТЕЛЕН труд. В момента, в който системата го отчете, тъй като резултатите ще са преки, моментално държавата ще може да си и начисли данъка...Така от една страна се повишава обществената производителност, от друга се влага обществено необходим труд, създава се и се консумира нова стойност.
Boabab написа:...Винаги, под голям камък, а камо ли под Цанков, голяма змия лежи.
Ама умряла, др. гражд. Боабаб.
Или поне снабдена със смъртен акт.
(Бай Вълко)- Брой мнения : 414
Registration date : 30.06.2009
Мярката е интересна от тази гледна точка, че ако се приеме, темата за икономическите досиета ще отпадне от дневния ред. Все пак терминът от "криминална дейност" e доста разтегливо понятие и доста хора могат да се възползват от тази възможност. 10% е "обичайната" комисионна за легализиране на нелегални доходи и ДОД в момента, а като се има предвид, че правителството на Станишев прие размера на този данък, една грандиозна конпирация може да се заформи за определена линия на поведение на тези две последователни правителства. Но това е само в кръга на шегата, звучи прекалено конспиративноmalakai написа:
От всичките мерки, които се предлагат, несъмнено най интересна е легализирането на доходи срещу 10% ставка. Ефектът от нея е спорен както от икономическа, така и от морална гледна точка.
Всичките мерки, които се предлагат са една по една невалидни. Само една цялостна и относително опростена, най-малкото откъм прилагащи я - регистриране на резултата, система би успяла да придвижи блокиралата, или най-малкото статичната, поначало машина на държавното управление на България.
http://www.monitor.bg/article?id=237398
Доста интересно ще бъде как и кой ще отсъди кое е престъпна дейност. Прикриването на доходи е принципно престъпление.
Доста интересно ще бъде как и кой ще отсъди кое е престъпна дейност. Прикриването на доходи е принципно престъпление.
Boabab,
аз с тия бакалски сметки започвам да се отчайвам вече:
За последното твърдя, че е изцяло български феномен, непознат и непонятен никъде другаде по света.
аз с тия бакалски сметки започвам да се отчайвам вече:
По наша преценка 1 млн. души са купили имоти, което е една напълно допустима цифра. Ако приемем, че 500 000 човека или дори 200 000 човека имат собственост в размер на 50 000 лева, и приемем, че еднократният данък, с който ще се легализира тази собственост, е 10 на сто - това означава 5 млрд. лева за 200 000 нарушители, сумата ще бъде 1 милиард.
А с това мнение по отношение на данък лукс:От Българската стопанска камара конкретно предлагаме да се изтъргуват остатъците от електроразпределителните дружества. Бърза мярка е и продажбата Киото правата, макар че изисква някои законодателни промени. Там трябва да се действа много спешно, защото те изгарят в края на годината. По предварителни разчети правата струваха 1 млрд. долара. Това са бързи мерки, които могат да осигурят един сериозен приход от 7 - 8 млрд. лева в бюджета.
Предлагам и на случаен принцип да се избират по няколко олигарси и да се хвърлят на плъховете пред НДК. Така ще се задоволи и една отколешна страст на някои българи- да си ровят зурлите в мръсотията и радостно да квичат от помията.С тази мярка няма да се напълни бюджетът, тя по-скоро ще донесе едно задоволство у част от нацията и така ще задоволи други страсти.
За последното твърдя, че е изцяло български феномен, непознат и непонятен никъде другаде по света.
Макалай, личи си че дори и "бизнеса" третира думата като факт. Както знаем едно е да го искаш, друго е да го можеш, трето е да го кроиш, четвъртото е да си бъркаш в носа, и не съвсем друго да го разправяш на баламурници, които не могат те хвана изкъсо за .... със сатърче в другата....
Аз това съм го казвал още, когато Милен Велчев а и Станишката ни убеждаваха в разни хватки...Или ще капарираш всичко каквото имаш заедно с "ангажимент" ако не стане да лежиш 5 години или няма какво да ми разтягаш...
Аз това съм го казвал още, когато Милен Велчев а и Станишката ни убеждаваха в разни хватки...Или ще капарираш всичко каквото имаш заедно с "ангажимент" ако не стане да лежиш 5 години или няма какво да ми разтягаш...
Лошото е че ГЕРБ, въпреки че доста попромени абсолютните прости клати.... в сравнение с БСП, продължава на много места практиката мушмуроците, които не са могли нищо да направят цял живот, да пробиват и да се опитват да водят...Най-отчетливо това личи в здравеопазването...А има можещи и доказали се хора.
Лошото Boabab е че тези антикризисни мерки на ГЕРБ издават паника и притеснение, а не се прави така, когато се емитира нов дълг.
Всъщност и аз не съм прав, с тези милиарди дето ще се излеят в икономиката ни светлото бъдеще на гърба на олигарсите ни е в кърпа вързано.
Всъщност и аз не съм прав, с тези милиарди дето ще се излеят в икономиката ни светлото бъдеще на гърба на олигарсите ни е в кърпа вързано.
malakai написа:Лошото Boabab е че тези антикризисни мерки на ГЕРБ издават паника и притеснение, а не се прави така, когато се емитира нов дълг.
А, каква паника!!! От една страна е трудно да се намери баланса, защото нямат формула като мен, от друга БСП има привърженици във всяка група и прослойка и така може винаги да саботира....А ББ не смее да подаде оставка, защото после пак той трябва да рие, но повече....
Нали се питаме защо живеем бедно и защо сме с една от най ниските производителности...Сега нека ние баламурниците вием колкото си щем. Мръсниците са си свършили работата. Чисто. С качествени консултации...
http://www.pari.bg/2/a/2010/03/25/Magistralata_Ljulin_poskp
Магистралата Люлин поскъпна до 185 млн. EUR
http://www.pari.bg/2/a/2010/03/25/Sporazumenieto_s_Rusija_za2
Споразумението с Русия за АЕЦ Белене вероятно ще бъде удължено
НЕК: Поръчана е практически цялата инсталация на първи и втори блок
http://www.pari.bg/2/a/2010/03/25/Magistralata_Ljulin_poskp
Магистралата Люлин поскъпна до 185 млн. EUR
http://www.pari.bg/2/a/2010/03/25/Sporazumenieto_s_Rusija_za2
Споразумението с Русия за АЕЦ Белене вероятно ще бъде удължено
НЕК: Поръчана е практически цялата инсталация на първи и втори блок
Страница 32 от 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Similar topics