Mare Nostrum 5
+15
(ib)
blag009
Admin
Boabab
marapepelia6ka
(Бай Вълко)
chocho
nikiforov
komarKo
ВЕЛЗО
Помощ, граждани!
Надя
HEXE
Таки
Homan
19 posters
Страница 13 от 29
Страница 13 от 29 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29
Re: Mare Nostrum 5
Още едно издание на Carmina Bulgarana, в изпълнение на най-новия ми миди оркестър и в YouTube формат.
Play in 480p.
Play in 480p.
И още едно издание на Дилмано, Дилберо, в изпълнение на най-новия ми миди оркестър и в YouTube формат.
Play in 480p.
Play in 480p.
Викторе, гледам ти "дискусиите" в Де Зората - това си е чиста проба мазохизъм от твоя страна, мен ако питаш...
Една арогантност, типична за крайната десница. Особено противна, когато се практикува под ореола на Вярата.
България - Гърция
По-стара снимка от граничния пункт Ивайловград-Кипринос, на който откриването предстои. Асфалтираната част е българската.
По-стара снимка от граничния пункт Ивайловград-Кипринос, на който откриването предстои. Асфалтираната част е българската.
chocho написа:Викторе, гледам ти "дискусиите" в Де Зората - това си е чиста проба мазохизъм от твоя страна, мен ако питаш...
приключих с темата, господа
Чочо, ти опитвал ли си Maximin Grünhaus?
това ми е под носа, има "репутация" и се чудя дали да не инвестирам в десетина бутилки - все трябва да се започне отнякъде..
Не, не съм.
Но гледката към шлоса ми действа като сол на рана...
А сега ви оставям трябва да водя дребния на тенис, а мен си - на плуване
Но гледката към шлоса ми действа като сол на рана...
А сега ви оставям трябва да водя дребния на тенис, а мен си - на плуване
Аз пък си карам с миди-тюбките. Няма да си развалям кармата, я ...
Хората по света, които са удостоили с внимание моите тюбки, наближават 100 000.
Хората по света, които са удостоили с внимание моите тюбки, наближават 100 000.
Една фото-разходка из два острова на Ионийско море.
Try also PopUp in natural resolution
Try also PopUp in natural resolution
Колко е "голяма" Държавата в Гърция?
Не толкова, колкото би помислило едно добиче, което редовно се (дез)информира от идеолозите на безконтролния свободен пазар. Вчера е изтекъл срокът за регистрация на държавните служители у нас и те се оказаха около 770 000. Или 6.9% от населението.
Съгласно данните, с които разполагам (публикация от 2008 г.) , има 13 страни на ЕС с процент държавни служители по-голям от гръцкия. Между тях са Швеция (12.3%), Финландия (10.6%) , Белгия и Франция (8.0%) и Ирландия (7.6%).
Между големите страни с по-малък процент държавни служители са Великобритания (4.5%), Германия (5.5%) и Италия (5.8%) .
Средният процент за ЕС е 6.2 .
Не толкова, колкото би помислило едно добиче, което редовно се (дез)информира от идеолозите на безконтролния свободен пазар. Вчера е изтекъл срокът за регистрация на държавните служители у нас и те се оказаха около 770 000. Или 6.9% от населението.
Съгласно данните, с които разполагам (публикация от 2008 г.) , има 13 страни на ЕС с процент държавни служители по-голям от гръцкия. Между тях са Швеция (12.3%), Финландия (10.6%) , Белгия и Франция (8.0%) и Ирландия (7.6%).
Между големите страни с по-малък процент държавни служители са Великобритания (4.5%), Германия (5.5%) и Италия (5.8%) .
Средният процент за ЕС е 6.2 .
Снощи беше почетена 85-годишнината на всенародно любимия ни композитор Микис Теодоракис. По този повод предлагам едно изпълнение на неговата песен "Просълзени очи", от плочата на кларинетиста Василис Салеас, в която се предлага един нов "прочит" на най-известните песни на композитора.
И още едно посвещение на 85-годишнината на Теодоракис
Димитрис Басис изпълнява в Alte Oper Frankfurt песента "Кървите на любовта" от цикъла "Достойно Ест" по стихове на Одисеас Елитис.
Аленеех от кървите на любовта
неизказани радости ме плашеха
окислих се сред южняка на хората
далечна майко, моя неувяхваща роза.
Изчакаха ме сред открито море
стреляха по мен от тримачтови бомбарди
било грях да имам и аз една любов
Някъде през юли нейните големи очи
се полуотвориха в тялото ми
за да осветят за миг един девствен живот
Димитрис Басис изпълнява в Alte Oper Frankfurt песента "Кървите на любовта" от цикъла "Достойно Ест" по стихове на Одисеас Елитис.
Аленеех от кървите на любовта
неизказани радости ме плашеха
окислих се сред южняка на хората
Изчакаха ме сред открито море
стреляха по мен от тримачтови бомбарди
било грях да имам и аз една любов
Някъде през юли нейните големи очи
се полуотвориха в тялото ми
за да осветят за миг един девствен живот
Канта'дес
По повод музикалния съпровод на последния ми видеоклип. Кантадите са една традиционна форма на хорово пеене, разпространена дори и днес в Ионийските острови, но и другаде из Гърция. Тя е внесена от Италия.
Кантадата се изпълнява от мъже, в съпровод на китари и мандолини. Пеенето е задължително многогласно, обикновено първи и втори глас + "исото" - басов съпровод. Пее се на всякакви лични или общи празници, но и така, без някакъв повод, от една група, седнала на маса в една таверна. Само на живо човек може да усети магията на това - някакви хора да пеят на улицата. Особено ако това става в запазена стара част на един град.
Преди сто години е била разпространена една вълнуваща версия - любовните кантади. Един влюбен младеж събира свои приятели и/или познати и отиват късно вечер да изпеят любовни кантади под прозореца на любимата. В най-добрия случай тя се показва дискретно и може да хвърли и някое цвете на състава - знак на взаимност на чувствата. В най-лошия случай групата бива обляна с кана вода от таткото или майката на девойката и се разотива намокрена. Не е изключено да се случат и двете неща, едно след друго.
Баба ми Катина е била млада по онова време и ми е разказвала, че са й правили кантади в Едеса, тъй като е била чутовна красавица и за сърцето й са се борили доста юнаци. То е било спечелено от Димитриос Франгос, получил прозвището си от това, че той и баща му се обличали "а ла франга" = по европейски.
Един хубав запис на любовна кантада, малко усъвременен по отношение на инструментите, но в пълно съгласие с хоровата традиция.
По повод музикалния съпровод на последния ми видеоклип. Кантадите са една традиционна форма на хорово пеене, разпространена дори и днес в Ионийските острови, но и другаде из Гърция. Тя е внесена от Италия.
Кантадата се изпълнява от мъже, в съпровод на китари и мандолини. Пеенето е задължително многогласно, обикновено първи и втори глас + "исото" - басов съпровод. Пее се на всякакви лични или общи празници, но и така, без някакъв повод, от една група, седнала на маса в една таверна. Само на живо човек може да усети магията на това - някакви хора да пеят на улицата. Особено ако това става в запазена стара част на един град.
Преди сто години е била разпространена една вълнуваща версия - любовните кантади. Един влюбен младеж събира свои приятели и/или познати и отиват късно вечер да изпеят любовни кантади под прозореца на любимата. В най-добрия случай тя се показва дискретно и може да хвърли и някое цвете на състава - знак на взаимност на чувствата. В най-лошия случай групата бива обляна с кана вода от таткото или майката на девойката и се разотива намокрена. Не е изключено да се случат и двете неща, едно след друго.
Баба ми Катина е била млада по онова време и ми е разказвала, че са й правили кантади в Едеса, тъй като е била чутовна красавица и за сърцето й са се борили доста юнаци. То е било спечелено от Димитриос Франгос, получил прозвището си от това, че той и баща му се обличали "а ла франга" = по европейски.
Един хубав запис на любовна кантада, малко усъвременен по отношение на инструментите, но в пълно съгласие с хоровата традиция.
Google Analytics, July 2010
География на визитите през последния месец
България ........... 67.7%
Германия ............ 9.3%
Гърция .............. 6.6%
САЩ и Канада ........ 6.2%
Сингапур ............ 4.0%
Швеция .............. 3.7%
Швейцария ........... 0.9%
Италия .............. 0.8%
Други 22 страни ..... 0.8%
География на българските визити през последния месец
(като % от тези от целия свят)
София .............. 41.2%
Варна .............. 11.7%
Габрово ............. 4.2%
Добрич .............. 3.7%
Бургас .............. 1.9%
Димитровград ........ 1.6%
Пловдив ............. 1.2%
Други 24 градове .... 2.2%
География на визитите през последния месец
България ........... 67.7%
Германия ............ 9.3%
Гърция .............. 6.6%
САЩ и Канада ........ 6.2%
Сингапур ............ 4.0%
Швеция .............. 3.7%
Швейцария ........... 0.9%
Италия .............. 0.8%
Други 22 страни ..... 0.8%
География на българските визити през последния месец
(като % от тези от целия свят)
София .............. 41.2%
Варна .............. 11.7%
Габрово ............. 4.2%
Добрич .............. 3.7%
Бургас .............. 1.9%
Димитровград ........ 1.6%
Пловдив ............. 1.2%
Други 24 градове .... 2.2%
Произход на визитите през последния месец
Директни ........... 36.3% (чрез Favorites)
Google ............. 21.9% (чрез търсене)
Безпризорни ........ 21.2% (чрез линкове)
МпФ ................. 8.3% (чрез линкове)
Де Зората ........... 2.4% (чрез линкове)
Други 30 сайта ...... 9.9% (чрез линкове)
Специална благодарност на Безпризорните за повишения интерес.
Произход на визитите през последния месец
Директни ........... 36.3% (чрез Favorites)
Google ............. 21.9% (чрез търсене)
Безпризорни ........ 21.2% (чрез линкове)
МпФ ................. 8.3% (чрез линкове)
Де Зората ........... 2.4% (чрез линкове)
Други 30 сайта ...... 9.9% (чрез линкове)
Специална благодарност на Безпризорните за повишения интерес.
Визити на ден (и други данни) през периода 1.1. - 31.7.2010 .
Визити на ден (и други данни) през периода 1.1. - 31.7.2010 .
Баш лято
През август Атина загубва голяма част от своето население, барабар с колите му, та става един доста приятен град за живеене и шофиране. Тези дни обаче е много горещо и, нещо радко за този град, особено влажно. Вчера сутринта булката простря на терасата някои неща, а следобяд ги намери по-влажни от сутринта ...
Иначе стачката на камьонджиите и цистернаджиите е приключила, в резултат на споразумение с правителството за едновременно отменяне на гражданската им мобилизация и започване на нови преговори. Това решение е било взето с крехко мнозинство на общото събрание на профсъюза им. Аз (пък и доста други атиняни, както можех да видя по трафика) нямах проблем, защото заредих овреме, а в петък намерих една от немалкото бензиностанции, които се снабдяваха от не стачкуващи лица, та можах дори да отида до вилата да полея саксиите. За райграса от две години си имаме автоматични поливачки, които през лятото работят в режим 30 минути на ден.
Знам обаче, че стачката е причинила огромни проблеми на много гърци и на много туристи, особено в някои райони на страната. Обратно, в районите, граничещи с България и FYROM, хората са зареждали в бензиностанции на тези страни, собствениците на които със сигурност са благословяли стачкуващите гърци, виждайки оборота си да скача стръмно нагоре ..
Ясно е, че подобни стачки в подобно време нанасят удар върху гръцкия туризъм, който осигурява доходите на стотици хиляди семейства. Но щетите се разпростират и върху други отрасли. Днес четох, че няколко десетки хиляди тона праскови са прогнили заради това, че не са били овреме превозени до хладилни помещения.
И тази година УС на нашия Център реши да наложи принудителна ваканция през периода 1-15.08. Това не изчерпва целия ни наличен отпуск, който е два пъти по-голям (20 работни дни). Нашата лаборатория, както и редица други, които предоставят перманентни услуги на държавата и на бизнеса, са изключени от това правило. Поради което част от нас са на трудовия си пост през този период.
See also:
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100002_02/08/2010_118769
http://www.focus-news.net/?id=a1296
През август Атина загубва голяма част от своето население, барабар с колите му, та става един доста приятен град за живеене и шофиране. Тези дни обаче е много горещо и, нещо радко за този град, особено влажно. Вчера сутринта булката простря на терасата някои неща, а следобяд ги намери по-влажни от сутринта ...
Иначе стачката на камьонджиите и цистернаджиите е приключила, в резултат на споразумение с правителството за едновременно отменяне на гражданската им мобилизация и започване на нови преговори. Това решение е било взето с крехко мнозинство на общото събрание на профсъюза им. Аз (пък и доста други атиняни, както можех да видя по трафика) нямах проблем, защото заредих овреме, а в петък намерих една от немалкото бензиностанции, които се снабдяваха от не стачкуващи лица, та можах дори да отида до вилата да полея саксиите. За райграса от две години си имаме автоматични поливачки, които през лятото работят в режим 30 минути на ден.
Знам обаче, че стачката е причинила огромни проблеми на много гърци и на много туристи, особено в някои райони на страната. Обратно, в районите, граничещи с България и FYROM, хората са зареждали в бензиностанции на тези страни, собствениците на които със сигурност са благословяли стачкуващите гърци, виждайки оборота си да скача стръмно нагоре ..
Ясно е, че подобни стачки в подобно време нанасят удар върху гръцкия туризъм, който осигурява доходите на стотици хиляди семейства. Но щетите се разпростират и върху други отрасли. Днес четох, че няколко десетки хиляди тона праскови са прогнили заради това, че не са били овреме превозени до хладилни помещения.
И тази година УС на нашия Център реши да наложи принудителна ваканция през периода 1-15.08. Това не изчерпва целия ни наличен отпуск, който е два пъти по-голям (20 работни дни). Нашата лаборатория, както и редица други, които предоставят перманентни услуги на държавата и на бизнеса, са изключени от това правило. Поради което част от нас са на трудовия си пост през този период.
See also:
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100002_02/08/2010_118769
http://www.focus-news.net/?id=a1296
не знам как е при вас, но тук е рай: температурата не минава над 22-25 градуса, прохладно е често вали
така е поне в последните няколко седмици
така е поне в последните няколко седмици
При нас е една идея по-добре от вчера. Температурата в момента е "само" 35 оС, но влажността е и днес висока, поради което видимостта е около 8 км - морето едвам го виждам.не знам как е при вас ...
Затова пък намерих една лека биричка, която е тамън за жегата. 3.5% алкохол вместо обичайните 5 - 5.5 . Препоръчвам я. Я кажи, по този повод, колко коства подобна кутийка у немско? У нас на будката е 1 Евро, но в супермаркетите и кавите се намира и между 0.75 и 0.8, ако се вземе в пакет от 6 или 8 броя.
Китайските коли напоследък се подобряват осезателно ...
http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/08/02/941201_kitaicite_okonchatelno_kupiha_volvo/
http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/08/02/941201_kitaicite_okonchatelno_kupiha_volvo/
подозирам, че цената на бирата е близка, но не знам със сигурност за конкретната
тук има бири от 0.5 до 1.5 еуро, като най-евтините се предлагат в пвц; аз имам една каса Köstritzer, това е нелоша (като за тук) тъмна бира
като цяло предпочитам английската и - разбира се - белгийската, но тук няма
иначе, изглежда все пак индийските коли се подобряват още по-осезателно
впрочем, последното S60 и деривативите му не ми харесват; дано поне запазят качеството на автентичните модели
тук има бири от 0.5 до 1.5 еуро, като най-евтините се предлагат в пвц; аз имам една каса Köstritzer, това е нелоша (като за тук) тъмна бира
като цяло предпочитам английската и - разбира се - белгийската, но тук няма
иначе, изглежда все пак индийските коли се подобряват още по-осезателно
впрочем, последното S60 и деривативите му не ми харесват; дано поне запазят качеството на автентичните модели
А за Форд какво ще кажеш? Дето купили Волво преди 11 години за 6.45 милиарда долара, а сега го продадоха на китайците за 1.5 ? ?
Страница 13 от 29 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29
Страница 13 от 29
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите