Mare Nostrum 5
+15
(ib)
blag009
Admin
Boabab
marapepelia6ka
(Бай Вълко)
chocho
nikiforov
komarKo
ВЕЛЗО
Помощ, граждани!
Надя
HEXE
Таки
Homan
19 posters
Страница 20 от 29
Страница 20 от 29 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29
Re: Mare Nostrum 5
След публикуването на по-пълни данни от Дарик, аз препоствам своята таблица, с корекции върху 68% гласуващи.
Формация ..... % върху всички ..... % върху гласуващи ..... Депутати
ГЕРБ ............... 35.2 ............... 51.8 .............. 137
БСП ................ 13.6 ............... 20.0 ............... 53
ДПС ................. 6.8 ............... 10.0 ............... 27
Синята коалиция ..... 3.0 ................ 4.4 ............... 12
Атака ............... 2.9 ................ 4.3 ............... 11
Други ............... 6.3 ................ 9.3
Не гласуващи ....... 32.0
Моят коментар в "открития форум"
Цялата приказка
Формация ..... % върху всички ..... % върху гласуващи ..... Депутати
ГЕРБ ............... 35.2 ............... 51.8 .............. 137
БСП ................ 13.6 ............... 20.0 ............... 53
ДПС ................. 6.8 ............... 10.0 ............... 27
Синята коалиция ..... 3.0 ................ 4.4 ............... 12
Атака ............... 2.9 ................ 4.3 ............... 11
Други ............... 6.3 ................ 9.3
Не гласуващи ....... 32.0
Моят коментар в "открития форум"
Цялата приказка
Е, камък ми падна от сърцето, след като разбрах, че химически чистият (тройно дестилиран) демократ Милен Радев чете тук. Как го разбрах? Ами от този постинг:
http://de-zorata.de/new_forum/index.php?topic=7.msg3189#msg3189
в който фигурира моя версия на официалната снимка, която (версия) е уникална.
Нямам нищо против ползването й, разбира се, но съм много против написаното около нея, както и музикалния й съпровод. Защото от тях лъхат голямо мракообесие и жесток политически догматизъм, съвсем не характерни за - и със сигурност противопоказани на демокрацията.
От друга страна, защо се учудвам, след като помня добре тъмносините помии срещу "Путьо" Стоянов, Надя "Гаражистката", Едвин Сугарев (когато беше льош), Явор Дачков и д-р Михайлов (откакто станаха льоши) и толкова много други .. Подобно всеотдайно и радикално отричане и оплюване на свои хора е характерно за тоталитарно настроени люде. В този смисъл, мога да кажа, че песнята е в унисон, но не със снимката, а с останалото ...
Аπεταξάμην! (Да превежда Презвитерът)
http://de-zorata.de/new_forum/index.php?topic=7.msg3189#msg3189
в който фигурира моя версия на официалната снимка, която (версия) е уникална.
Нямам нищо против ползването й, разбира се, но съм много против написаното около нея, както и музикалния й съпровод. Защото от тях лъхат голямо мракообесие и жесток политически догматизъм, съвсем не характерни за - и със сигурност противопоказани на демокрацията.
От друга страна, защо се учудвам, след като помня добре тъмносините помии срещу "Путьо" Стоянов, Надя "Гаражистката", Едвин Сугарев (когато беше льош), Явор Дачков и д-р Михайлов (откакто станаха льоши) и толкова много други .. Подобно всеотдайно и радикално отричане и оплюване на свои хора е характерно за тоталитарно настроени люде. В този смисъл, мога да кажа, че песнята е в унисон, но не със снимката, а с останалото ...
Аπεταξάμην! (Да превежда Презвитерът)
Добрутро
Комар, да те питам, тази сутрин някъде около 9ч, търсеше ли си паркплац в уличките около Майчин дом или съм се припознала?
Комар, да те питам, тази сутрин някъде около 9ч, търсеше ли си паркплац в уличките около Майчин дом или съм се припознала?
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Недей така, докторке.. Не всички са добри "семянини" като Комарко, та ще стане някоя заварка. С някой, който е казал на жена си в 7, че тръгва за Пловдив на командировка, а се оказва около 9 в обсега на твоето софийско полезрение ...Комар, да те питам, тази сутрин някъде около 9ч, търсеше ли си паркплац в уличките около Майчин дом или съм се припознала?
Аз пък тръгвам на работа. Наистина!
Хихихихи Е аз затова не се притеснявам да го питам в публичното пространство! Пък и съм оставила отворена вратичка все пак - че е възможно да съм се припозналаТаки написа: Не всички са добри "семянини" като Комарко
jovina написа:Добрутро
търсех, търсех...
и мина покрай мен и не ми каза здрасти, аааа!!!komarKo написа:jovina написа:Добрутро
търсех, търсех...
Като е станало дума ...
Как върви оная идея на Фейса - да въведат информиране за географските координати на тези, които желаят това и имат необходимия хардуер? Действа ли вече?
Как върви оная идея на Фейса - да въведат информиране за географските координати на тези, които желаят това и имат необходимия хардуер? Действа ли вече?
Нямам представа, Таки ... даже от теб научавам за това сегаТаки написа:Като е станало дума ...
Четох го диагонално в последния гръцки брой на PC World. Като се върна вкъщи, ще го прочета по-обстойно и ще те информирам.Нямам представа, Таки ... даже от теб научавам за това сега.
Предполагам, че услугата (?) е вече задействана, защото даваха съвети как да бъде изключена от желаещите.
Хич не съм обърнала внимание ... ама май няма такова нещо при мене То аз и не съм много в час в тази област де ... та нищо чудно да са ми активирали услугата, а аз да не съм разбралаТаки написа:
Предполагам, че услугата (?) е вече задействана, защото даваха съвети как да бъде изключена от желаещите.
Прочети с омерзение информацията на "Труд":
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=584449
И това не е лишено от интерес:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=647286
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=584449
И това не е лишено от интерес:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=647286
Последната промяна е направена от Таки на Пон 25 Окт 2010, 11:14; мнението е било променяно общо 1 път
Услугата е на разположение на iPhone и други смартфони с функция географско разположение. Засега тя ще заработи само в САЩ, но от компанията обещаха, че скоро ще бъде достъпна и в други страни.
Тъй тъй .. Аз не се съмнявам, че всички смартфони са смарт. Виж, за ползувателите им не мога да кажа същото ...Услугата е на разположение на iPhone и други смартфони ...
Работете пестеливо с информацията!
Преди около половин век сядаме на каре бридж. Между нас е и един колега, който излъгал гаджето си, че е на лекции, защото не искал тя да присъства - "не му носила късмет". Ние, естествено, възразихме остро:
- Не че не ти носи късмет, а не искаш да ти гледа сеира (на бридж) !
Както и да е, след около час игра на вратата се звъни, а там - гаджето.
- Дойдох да прибера Тодор от "лекциите" ..
Изпуснал се Тодор в миналото за адреса, та сега трябваше да плаща за грешката. Но гаджето беше по-скоро доволно: можеше да бъде и по-зле: не бридж, а .. уупи-уупи, дето викат Рей Чарлс и много други ..
Тук вика Michelle Pfeiffer, върху роял:
Преди около половин век сядаме на каре бридж. Между нас е и един колега, който излъгал гаджето си, че е на лекции, защото не искал тя да присъства - "не му носила късмет". Ние, естествено, възразихме остро:
- Не че не ти носи късмет, а не искаш да ти гледа сеира (на бридж) !
Както и да е, след около час игра на вратата се звъни, а там - гаджето.
- Дойдох да прибера Тодор от "лекциите" ..
Изпуснал се Тодор в миналото за адреса, та сега трябваше да плаща за грешката. Но гаджето беше по-скоро доволно: можеше да бъде и по-зле: не бридж, а .. уупи-уупи, дето викат Рей Чарлс и много други ..
Тук вика Michelle Pfeiffer, върху роял:
Последната промяна е направена от Таки на Пон 25 Окт 2010, 11:44; мнението е било променяно общо 1 път
Таки написа:... можеше да бъде и по-зле: не бридж, а .. уупи-уупи, дето вика Рей Чарлс ..
Голдбърг ли?
А тук може да се види как Иван Иванов, Швеция, отказва да разбере една математика, която е по силите на всеки ученолюбив средношколец ...
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=171664
Жалко, много жалко ...
Жалко, много жалко ...
Таки написа:А тук може да се види как Иван Иванов, Швеция, отказва да разбере една математика, която е по силите на всеки ученолюбив средношколец ...
Жалко, много жалко ...
Таки, математиката, както е показана е направо отчайваща - ако след всичките шменти-капели на Бобо и компири, пардон - компания - тези хора все още имат намерение да галсуват за него - това е от жалко-по-жалко...
Чочо,Таки, математиката, както е показана е направо отчайваща - ако след всичките шменти-капели на Бобо и компири, пардон - компания - тези хора все още имат намерение да галсуват за него - това е от жалко-по-жалко....
Поради вида на твоите задължения и отговорности, ти най-добре от много от нас знаеш, че математиката първом трябва да е коректна, за да ни помогне да решим дали данните й са отчайващи или радващи. Та моето "жалко" беше за невъзможността да се разберем с един технократ - Иванов Швеция - върху една твърде проста и коректна схема.
Що се касае до подкрепата за Борисов, нещата не са толкова отчайващи. Хората на Галъп бяха така добри да ни предложат три свои резултата, като единият е от преди една година:
Виждаме, че за една година хората, желаещи да гласуват за ГЕРБ, са намаляли с цели 13% - от 48% на 35%. Това - в "национален мащаб". А в своя собствен мащаб те са намаляли с 27% ( 13/48 = 0.27). Това хич не е малко!
Накъде се насочва тази разочарована публика? Най-вече към гъбарството: нежелаещите да гласуват нарастват също с 13%.
Други съществени промени? Отлив от Атака и РЗС, повишен интерес към (неназовани) други партии. Стабилност на БСП, ДПС и СК, клинична смърт на НДСВ.
Защо разочарованите не се насочват към старите формации? Най-вече към СК, както вероятно би ти се искало? Аз толкова пъти съм изказвал своите предположения, че си омръзнах сам на себе си. Пък и не съм от тези, дето биха се зарадвали на някакво чудотворно синьо възкресение. Та нека на този съществен въпрос отговорят форумните сини.
Интересно е също да се сравнят електоралните нагласи според Галъп с тези според Алфа Рисърч, публикувани съвсем неотдавна:
Формация ............... % върху гласуващи
................... Gallup ........... Alpha Research ....... 1σ error
ГЕРБ ............... 51.8 ............... 46.5 ................ 2.2
БСП ................ 20.0 ............... 23.0 ................ 1.5
ДПС ................ 10.0 ................ 8.5 ................ 1.0
Синята коалиция ..... 4.4 ................ 6.9 ................ 0.7
Атака ............... 4.3 ................ 4.6 ................ 0.7
Други ............... 9.4 ............... 10.5 ................ 1.0
Виждаме, че с изключение на СК, всички дриги прогнози се различават в рамките на ±1σ (статистическа грешка).
Формация ............... % върху гласуващи
................... Gallup ........... Alpha Research ....... 1σ error
ГЕРБ ............... 51.8 ............... 46.5 ................ 2.2
БСП ................ 20.0 ............... 23.0 ................ 1.5
ДПС ................ 10.0 ................ 8.5 ................ 1.0
Синята коалиция ..... 4.4 ................ 6.9 ................ 0.7
Атака ............... 4.3 ................ 4.6 ................ 0.7
Други ............... 9.4 ............... 10.5 ................ 1.0
Виждаме, че с изключение на СК, всички дриги прогнози се различават в рамките на ±1σ (статистическа грешка).
Средното между Венецуела и Северна Корея...
Изказалите горното може би не знаят, че Венецуела е малко по-напред от България в UN HDI, т.е. не са я избрали много удачно.
http://hdr.undp.org/en/statistics/
Що се отнася до GDP per capita (PPP US$) , ситуацията е аналогична: Венецуела 12160, България 11220 PPP US$
http://hdrstats.undp.org/en/indicators/91.html
Аз разбирам, естествено, дискурса на сравнението, но и той е сбъркан. Във Венецуела се проведоха неотдавна избори, които спечели Чавес. Не съм чел във ведущите световни медии някакви обвинения за насилие или фалшификации.
Виж, лидерите Чавес и Борисов биха могли да бъдат сравнени, в някои отношения ...
Изказалите горното може би не знаят, че Венецуела е малко по-напред от България в UN HDI, т.е. не са я избрали много удачно.
http://hdr.undp.org/en/statistics/
Що се отнася до GDP per capita (PPP US$) , ситуацията е аналогична: Венецуела 12160, България 11220 PPP US$
http://hdrstats.undp.org/en/indicators/91.html
Аз разбирам, естествено, дискурса на сравнението, но и той е сбъркан. Във Венецуела се проведоха неотдавна избори, които спечели Чавес. Не съм чел във ведущите световни медии някакви обвинения за насилие или фалшификации.
Виж, лидерите Чавес и Борисов биха могли да бъдат сравнени, в някои отношения ...
Все пак, добре е, че ББ не разполага с петролните залежи, с които разполага Чавес.
макар че тогава сравнението щеше да си е баш на място, и дори Таки нямаше да има забележки.
-----------------------
а, има и една друга основна разлика, пардон, уорлика.
макар че тогава сравнението щеше да си е баш на място, и дори Таки нямаше да има забележки.
-----------------------
а, има и една друга основна разлика, пардон, уорлика.
Защо не избират, например, Джамахирията? Която е във всяко отношение по-подходяща от Венецуела?
Отговор: защото днес политическата коректност към текущия западен дискурс за тях е "както слънцето и въздухът за всяко живо същество" беше онзи ден. И такааа до края на светаааа!
Отговор: защото днес политическата коректност към текущия западен дискурс за тях е "както слънцето и въздухът за всяко живо същество" беше онзи ден. И такааа до края на светаааа!
Страница 20 от 29 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29
Страница 20 от 29
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите