Mare Nostrum 5
+15
(ib)
blag009
Admin
Boabab
marapepelia6ka
(Бай Вълко)
chocho
nikiforov
komarKo
ВЕЛЗО
Помощ, граждани!
Надя
HEXE
Таки
Homan
19 posters
Страница 19 от 29
Страница 19 от 29 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24 ... 29
Re: Mare Nostrum 5
Хайде и една фотка. Че отдавна не съм правил и Сонито ще вземе да ръждяса.. Интересното в случая е, че е снимано вечер, с естественото лампово осветление на хола. С триножник, разбира се, защото експонацията беше 1/5 от секундата.
Ето го и новото ми полупрофесионално микрофонче. Макар че умалителното е неуместно, защото джаджата има внушителни размери и яка метална конструкция. Да оставя настрана факта, че с тези светнали ключове-очи прилича на тотем..
Сутрин рано си позволих една шега в магазина (Plaisio), която събуди всички недосъбудили се присъстващи:
- Снощи поръчах един микрофон КаГеБе ..
- Еее .. господине ... КаГеБе не е фирма, а организация май ..
- Тъй де.. Чух, че тя прави чудесни микрофони!
- Може би имате предвид АКаГе ..?
- Ох, да, така беше ... Сорри ...
И си получих микрофона сред всеобщо веселие. На снимката се вижда на фона на Adobe Audition, с помощта на който майкът ще бъде изследван най-детайлно.
Сутрин рано си позволих една шега в магазина (Plaisio), която събуди всички недосъбудили се присъстващи:
- Снощи поръчах един микрофон КаГеБе ..
- Еее .. господине ... КаГеБе не е фирма, а организация май ..
- Тъй де.. Чух, че тя прави чудесни микрофони!
- Може би имате предвид АКаГе ..?
- Ох, да, така беше ... Сорри ...
И си получих микрофона сред всеобщо веселие. На снимката се вижда на фона на Adobe Audition, с помощта на който майкът ще бъде изследван най-детайлно.
Ето и едни първи тестове на микрофона. Във всички случаи е приложено обезшумяване, поради осезаемия шум на близкостоящия компютър. Самият микрофон има шум -72 dB спрямо максималния сигнал, който е практически неосезаем.
Много е важен фактът, че фирмата, подобно на всички от нейното ниво, предлага честотната характеристика на микрофона. Това позволява той да бъде използван и за проверка и корекция на домашната система от усилвател/говорители, поне от тези, които знаят как се прави това. На картинката се вижда честотната характеристика (с червено) и нейната промяна в режим "Bass Cut" (със зелено), който се командва с левия ключ-око на микрофона.
Много е важен фактът, че фирмата, подобно на всички от нейното ниво, предлага честотната характеристика на микрофона. Това позволява той да бъде използван и за проверка и корекция на домашната система от усилвател/говорители, поне от тези, които знаят как се прави това. На картинката се вижда честотната характеристика (с червено) и нейната промяна в режим "Bass Cut" (със зелено), който се командва с левия ключ-око на микрофона.
И един тест на новия микрофон с познатата вече песничка за мома Танаска, в малко разширен вариант.
ЧРД на "СЕГА". Да бъде все така интересен и плуралистичен и да има все така добри карикатуристи!
ЧРД на "СЕГА". Да бъде все така интересен и плуралистичен и да има все така добри карикатуристи!
Таки,
не си никак в крак с правата линия...
не си никак в крак с правата линия...
"“И сега, когато вече седнах да се занимавам, защото започнаха да ме дразнят тези представители на политически партии или на медии, които разбира се нямат нищо общо със свободната журналистика, защото те са пряко зависими от корпоративните интереси на техните собственици. Нищо общо нямат със свободната журналистика. Те са пряко, да речем вестник “Сега”, пряко спонсорират от посредника за газа между България и Русия. Пряко “Овъргаз” плаща на този вестник“, каза Борисов. "
Борисов: Който говори за национализация обслужва корпоративни интереси
Бойко Борисов за проблемите на правителството
кофти е когато се пробуждаш в света на възрастните по такъв начин
изводът: гледайте си децата правилно
изводът: гледайте си децата правилно
Възможно е .. Само че не мога да разбера какво общо може да има Овергаз с пенсионната реформа.Таки, не си никак в крак с правата линия...
Таки написа:
Възможно е .. Само че не мога да разбера какво общо може да има Овергаз с пенсионната реформа.
ъъъ...
пак не си в час.
напоследък у нас не е никак фешън да се опитваш да разбираш, ако разбираш какво искам да кажа.
Ааа, не разбирам.. Умрем да съм в крак с модата ..напоследък у нас не е никак фешън да се опитваш да разбираш, ако разбираш какво искам да кажа.
а искам да кажа, че това управление, волно или неволно, насажда и подклажда недоверие, негативизъм и откровена омраза към всички групи и съсловия от по-образовани и съответно по-мислещи хора:
лекарите са алчни и корумпирани
всички съдии и адвокати са направо за затвора
учените са нищоправещи търтеи
студентите и техните професори - също
и т.н. и т.н.
достатъчно е човек да се поразходи из интернет форумите, където се изливат отпадъчните води на тази пропагандна технология, за да разбере за какво става дума. Отчайващо е.
лекарите са алчни и корумпирани
всички съдии и адвокати са направо за затвора
учените са нищоправещи търтеи
студентите и техните професори - също
и т.н. и т.н.
достатъчно е човек да се поразходи из интернет форумите, където се изливат отпадъчните води на тази пропагандна технология, за да разбере за какво става дума. Отчайващо е.
това би трябвало да бъде ясно отдавна: с такъв човешки потенциал, България винаги ще бъде на-бедна и изостанала
Не знам на какво се дължи глобалното затопляне (нито ще се унижа да обсъждам темата с побеснели червеновратни геносета), но днес намерих градината ни с особено пролетен look, както се вижда на снимките 1 и 2. Жалко че булката е в София, та не може да им се нарадва. Освен на тези снимки..
.
Но и на морето се виждаха неща, не особено обичайни за края на октомври..
По този повод се сетих да споделя, че в рамките на мерките срещу пожари, у нас е забранено да се гори каквото и да е на открито (освен барбекю..) цели шест месеца. Последният от които е октомври. Въпреки че досега съм изнесъл поне две дузини огромни торби с лека шума, на задната част на двора чака една малка грамада (оксиморон?) , която ще бъде тържествено опламенена след 1.11 .
.
Но и на морето се виждаха неща, не особено обичайни за края на октомври..
По този повод се сетих да споделя, че в рамките на мерките срещу пожари, у нас е забранено да се гори каквото и да е на открито (освен барбекю..) цели шест месеца. Последният от които е октомври. Въпреки че досега съм изнесъл поне две дузини огромни торби с лека шума, на задната част на двора чака една малка грамада (оксиморон?) , която ще бъде тържествено опламенена след 1.11 .
Вчера Георги Първанов връчи висши държавни отличия на Йорданка Христова, проф. Александър Йосифов, Васил Найденов, Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Георги Марков, Валди Тотев, Даниела Радкова-Александрова и Людмила Радкова-Александрова.
Въпреки очакванията и насърчаванията на някои химически чисти демократи, побъркани на тема "Първанов", на церемонията се явиха Кирил Маричков и останалите "Щурци", за да получат правителствената награда.
.
Въпреки очакванията и насърчаванията на някои химически чисти демократи, побъркани на тема "Първанов", на церемонията се явиха Кирил Маричков и останалите "Щурци", за да получат правителствената награда.
.
Последната промяна е направена от Таки на Съб 23 Окт 2010, 12:48; мнението е било променяно общо 2 пъти
на мен пък ми се струва малко нечистоплътно самото предварително обсъждане на казуса
нека хората сами решават дали да приемат или не; аз не бих приел, но уважавам тяхното решение
изобщо, ситуацията ми напомня на блъскането в градския траспорт..
нека хората сами решават дали да приемат или не; аз не бих приел, но уважавам тяхното решение
изобщо, ситуацията ми напомня на блъскането в градския траспорт..
защото, по мое мнение, Първанов е много дискредитирана личност и си позволи да награди други дискредитирани личности
Ти си имал чудесната възможност да изразиш своето мнение за Първанов, като откажеш да му станеш гвардеец. Можеше да намериш начин да го направиш, без да изпаднеш в риск. Освен ако по време оно Първанов не е бил още толкова "дискредитиран'.защото, по мое мнение, Първанов е много дискредитирана личност и си позволи да награди други дискредитирани личности.
Синьото пространство дължи много на Маричков и Щурците. Номинацията им е от Правителството (предполагам че е от министъра на културата) и Първанов е само формален изпълнител на това (много добро) решение. Не виждам европейска причина Щурците да се откажат от процедурата.
Азиатска виждам.
Таки, хората, които са били войници би трябвало да разбират несъстоятелността на въпроса ти
Аз спирам тук. Не съм служил в която и да е армия, но имам известен опит с нашата. Та ... така.
Одобрението за работата на премиера Бойко Борисов е спаднало от 52 до 23% за първите 15 месеца от управлението на ГЕРБ. Това сочи представително проучване на „Галъп интернешънъл” направено сред 1010 души.
.....
Според проучването ако изборите са днес, 34 – 35 % от хората биха гласували за ГЕРБ. В същото време подкрепата за най-голямата опозиционна партия БСП е малко под 14 %. На трето място би се наредило ДПС с 6,8 %. Малко под границата на 4-процентовата бариера за влизане в парламента се намират Синята коалиция с 3 % и „Атака” с 2,9 %.
http://www.glasove.com/article-10409.php
Тъй като процентите на потенциалните гласоподаватели не са коригирани спрямо гласуващите, последното цитирано твъдрение не е коректно. Ако приема, на базата на данните, че няма да гласуват 35% от интервюираните, нещата се оформят както следва:
Формация ..... % върху всички ..... % върху гласуващи
ГЕРБ ............... 34.5 ............... 53.1
БСП ................ 13.9 ............... 21.4
ДПС ................. 6.8 ............... 10.5
Синята коалиция ..... 3.0 ................ 4.6
Атака ............... 2.9 ................ 4.4
Виждаме, че ГЕРБ продължава да се радва на едно потенциално самоуправление, СК и Атака са все-още над бариерата от 4%.
.........................
Използвам случая да попитам нещо. Някои форумни колеги са писали за зависимостта, в която днес пребивават много от средствата за масова информация. Поради което те (средствата) отразяват доста слабо редица текущи протести срещу властта и други събития.
Добре, но дали същите колеги, очевидно свободомислещи и независими, отразяват със свои коментари същите протести и събития от тази скромна трибуна?
Моят отговор е НЕ и моят въпрос е ЗАЩО?
Страница 19 от 29 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24 ... 29
Страница 19 от 29
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите