Зверствата на комунизма
+18
Realistka
Admin
pheras
Логик
Робърт Боев
gigatev
komarKo
Кикимора
Надя
(Натали)
nikiforov
Таки
Boabab
Помощ, граждани!
blag009
chocho
Sonia
Лаик
22 posters
Страница 6 от 11
Страница 6 от 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
питам се, дали ...
А аз пък се питам, Логик, дали някои форумен колега няма да ни светне за политическата афилиация на гусин Фролов..? Социалист ли е той? ГЕРБар ли е? Да не би да е привърженик на ДПС? Или ...
Едно е сигурно: че материалът е бил постнат в МпФ от десебар. Може да е съвсем случайно, де ...
Едно е сигурно: че материалът е бил постнат в МпФ от десебар. Може да е съвсем случайно, де ...
От регистъра
Драги Гигатев, а какво е посочено в личната ти карта като БАЩИНО име? Нали не съм недискретен, щом ти сам разкриваш лични данни. А пък ако посочиш и първите две цифри на ЕГН-то от картата, съвсем ще знам кой си. За да секнат спекулациите от недоброжелатели!gigatev написа:Погледнах в личната си карта и...Оказа се че съм ГРИГОР Гатев
Всичко съм написал!
Нямам преки свидетелства за политическата афилиация на пациентите, а тя не ме и интересува. Имам свидетелства за наличие на сексуална обремененост, които и приведох.Таки написа:...материалът е бил постнат в МпФ от десебар.
Клуб за подкрепа на гласността и преустройството в България
Че то, както гледам, в тоя клуб саде комунисти! Това обяснява дереджето, на което все още се намираме: отгледана и откърмена от БКП опозиция, направлявана от ДС. Единствената радост и надежда е в онези честни антикомунисти, които по онова време са се опазили чисти от съблазънта да бъдат опозиция. Стоейки далеч от комунистическото котило - много от тях далеч в чужбина, те са запазили своята девственост и ние днес с възхищение гледаме проснати по форумите доказателствата за тяхната непорочност. Ние, разбира се, не можем да надничаме в техните спални, но с нетърпение очакваме те най-накрая да родят онова звездочело юначе, което ще отърси земята ни от отровната комунистическа плесен и ще обезглави стоглавата кадесарска ламя. Бой последен е този! Напред, другари смело!Таки написа:...наред с имената на известни българи и НЕ НАРЕД с имената на други, станали по-късно известни...
Re: Зверствата на комунизма
Таки написа:А аз пък се питам, Логик, дали някои форумен колега няма да ни светне за политическата афилиация на гусин Фролов..? Социалист ли е той? ГЕРБар ли е? Да не би да е привърженик на ДПС? Или ...
Хайде да повторим пак - арогантността, глупостта, простащината, комплексираността и липсата на първите 7 години, нямат цвят...
Тъмносиня миопсия
И да повторим, и да потретим и да подесетим, няма да успеем да замажем факта, че посочените от мен ИМАТ ЦВЯТ. Друг е въпросът , че някои не искат да го видят и аз наистина не разбирам защо..Хайде да повторим пак - арогантността, глупостта, простащината, комплексираността и липсата на първите 7 години, нямат цвят...
Още малко тъмносин цвят, този път от Чикаго. Въпрос на стар емигрант към Бойко Борисов, предходен от твърде дълга и твърде много говореща невъпросителна част. Enjoy:
Или ще вървим напред, или България ще се унищожи! България ще я завладеят цигани и мюсюлмани, и най-недостойните, които не заслужават да живеят и да управляват и до ден днешен, от 60 - 70 години насам.
Горното "нямало цвят" ... А човекът е и поет ..:
http://bgznanie.com/moreinfo.php?table=creations&ID=1
А сега да чуем и самия хенерал ...
... в светлината на следното лъжовно изявление на неговия адютант Цветанов:
Говори се, Цветанов, говори се. Но в малко по-различен словоред. Не е беля - случва се дори при клетвите на САЩ - президентите, душко.. Нека чуем:
Каква е основата на населението в момента: един милион цигани, 700 - 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. Е това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите, със цялата си глупост - носталгията и младостта ги води - (.....) - това си ги води под строй и гласуват за Станишев. И вие като избега'хте, милион и половина, материала, който се явява на избори или можеме да избираме като кадри никак не е голям.
Ще гледам да изгладя и интересния пасаж, касаещ Реп. Македония и намесващ и Гърция.
http://www.focus-news.net/?id=n1125662Аз изслушах целия запис. Там не се говори за човешки материал.
Говори се, Цветанов, говори се. Но в малко по-различен словоред. Не е беля - случва се дори при клетвите на САЩ - президентите, душко.. Нека чуем:
Каква е основата на населението в момента: един милион цигани, 700 - 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. Е това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите, със цялата си глупост - носталгията и младостта ги води - (.....) - това си ги води под строй и гласуват за Станишев. И вие като избега'хте, милион и половина, материала, който се явява на избори или можеме да избираме като кадри никак не е голям.
Ще гледам да изгладя и интересния пасаж, касаещ Реп. Македония и намесващ и Гърция.
Последната промяна е направена от Таки на Чет 05 Фев 2009, 19:28; мнението е било променяно общо 1 път
Ето го и пасажа за стратегията към Р. Македония.
Е. малко повече се ядва, но .. нека чуем какво ще кажат и заинтересованите потомци на Филип и Александър .. Особено за "разваления български" ..
Таки написа:Е. малко повече се ядва, но .. нека чуем какво ще кажат и заинтересованите потомци на Филип и Александър .. Особено за "разваления български" ..
Жалко, при мен не се отваря
Но, понеже темата е за зверствата на комунизма, ето нещо забавно:
https://www.youtube.com/watch?v=uuwgHNtyD54
Да,Америка се движи към социализъм и от там > комунизъм. Защото това е което иска американският гласоподавател.
По малко, за да има за всички. А не едни да излапат цялата пица, а други да имат суверенното право да гладуват.
В добавка, на вниманието на комараЧо (който искаше да му описвам живота при социализма), ще дръзна да му цитирам едно стихотворение от големия поет Пеньо Пенев:
30 СТОТИНКИ
Нашата столова
всеки я знае — всички строители
тук се събират;
идват,
нахранват се,
а който желае я лимонада,
я бира — в ресторант
няма да ходи;
за всички — за теб
и за мене — в левия ъгъл
при входа тука
бюфет уреден е. Не се озъртай,
не губи време! Не ще ти сервира
друг;
вземай,
каквото ще вземеш — ти си бюфетчик
тук! Става просто
така:
едната ръка е
продавач, а другата твоя ръка — клиент-купувач.
На отсрещната маса стои малка кутия — това е
бюфетната каса. Да кажем, че
бира изпиеш — сам
заплащаш цената, ресто си връщаш
пак сам. А съвестта ти е контрольор
там. В нея насочил
свойто съмнение, днеска аз питам
домакина Давид:
— Как е
паричното обръщение? Сигурно има
голям дефицит? — А той ме упреква
и се възмущава:
— Как може — казва —
обида такава? Несправедлив съм бил
към съвестта! Сметката
точна била. А пък вчера,
при преброяването вечерта, в касата той
и бележка намерил. Вземам бележката,
в ръце я държа,
засрамен я гледам и в нея - прочитам:
"Десет стотинки още дължа!" — Сложил
и подпис
длъжникът строител. Пил той, платил, но
парите не му достигнали с малко
тогава касата все пак
не е дефицитна — ето —
човекът
бележка оставил! А над кутията
глава надвесил, днешната сума брои домакина;
свършва проверката
и казва весел:
— 30 стотинки
в повече има! — Радост голяма
в сърцето ми бриkна, сякаш най-после
в същия час рухна
световният капитализъм. Братя строители,
гордея се
с вас! Запад,
сложи си монокъла
и виж колко богата е
мойта страна! —
Банките в Нюйорк,
Лондон,
Париж:
нямат
такава висока цена!
В мойта Родина
растат
и живеят нови хора
с нов морал! —
Днес
тези 30 стотинки
за нея са огромен
капитал!
(един детайл: забележете че домакинът се казва Давид. Не е случайно )
gigatev- Брой мнения : 298
Registration date : 26.01.2009
И един коментар на Комарко ..
.. върху чикагските изявления на бате Бойко.
Този модел уста би бил от полза и за бате Боян, за бачо Ник, а дори и за отец Миша Газпикай ..
Този модел уста би бил от полза и за бате Боян, за бачо Ник, а дори и за отец Миша Газпикай ..
gigatev,
Опитай с директните линкове:
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/photo9/borisov_chicago_1.wma
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/photo9/borisov_chicago_2.wma
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/photo9/borisov_chicago_3.wma
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/photo9/borisov_chicago_1.wma
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/photo9/borisov_chicago_2.wma
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/photo9/borisov_chicago_3.wma
gigatev написа:
...
(един детайл: забележете че домакинът се казва Давид. Не е случайно )
gigatev,
защо не е случайно, че домакинът се казва Давид?
НАШИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦИРК
Da, отворих,мерси!
ББ би могло да го наречем на англ. loose cannon DISAPPROVING
someone who behaves in an uncontrolled or unexpected way and is likely to cause problems for other people:
Това идва от "корабно оръдие,което се е изтръгнало от пантите си и се търкаля по палубата, вършейки бели".
Много е забавен ББ "Жить стало веселее! "
Аз ще гласувам за него (а за кого друг???)
(Това ми напомня за моя син, който, на 5 год. все си сменяше проф. ориентация (космонавт, моряк и т.н.). Една вечер го водих на цирк и по пътя за дома той замислено каза: "Тате,аз ще стана смешник. Та и аз така.
ББ би могло да го наречем на англ. loose cannon DISAPPROVING
someone who behaves in an uncontrolled or unexpected way and is likely to cause problems for other people:
Това идва от "корабно оръдие,което се е изтръгнало от пантите си и се търкаля по палубата, вършейки бели".
Много е забавен ББ "Жить стало веселее! "
Аз ще гласувам за него (а за кого друг???)
(Това ми напомня за моя син, който, на 5 год. все си сменяше проф. ориентация (космонавт, моряк и т.н.). Една вечер го водих на цирк и по пътя за дома той замислено каза: "Тате,аз ще стана смешник. Та и аз така.
Помощ, граждани! написа:еврейски заговор
а, това ли било...
Боя се, че ако е така, това ще постави в известно затруднение нашия любезен, принципен и високоморален Админ и домакин - няма как да го квалифицира като ДЯСНА простотия...
Помощ, граждани! написа:еврейски заговор
Везде где сльйшен хруст рубля
и тихий звоночек копейки, ,
седит еврей (тук съм забравил) -ля
или по крайности еврейка.
в МпФ писах че за антисемитизма са си виновни самите семити, като мислех че това ще се приеме като нещо неутрално,но...не би
Гатев, единственото нещо, което ми се струва по-глупаво, жалко, безнадеждно остаряло от национализма, е парадната ксенофобия
имам предвид също, че истинската ксенофобия е болест, като циклофенията например
имам предвид също, че истинската ксенофобия е болест, като циклофенията например
Антисемитизъм
komarKo,
шегата настрана,но в нашият клас (34-та гимназия) имахме един Сами. Завършихме и ние момчетата се разпиляхме по казармите.Аз бях шофьор и един ден ме пратиха да карам един офицер по работа в друго поделение. Докато чаках офицерина да си свърши работа - отидох до лавката да си купя цигари. Надниквам вътре... и кого да видя...лавкажията е нашият Сами !
(той в у-ще бе много окосмен,с дебел косъм. после едни войници ми казаха,че преди да ги продаде,отварял бръснарските ножчета,бръснел се,после ги затварял и ги продавал (в казармата трябва да се бръснеш почти всеки ден). това,разбира се беше клевета.
та...така, komarKo, се живееше при социализма
шегата настрана,но в нашият клас (34-та гимназия) имахме един Сами. Завършихме и ние момчетата се разпиляхме по казармите.Аз бях шофьор и един ден ме пратиха да карам един офицер по работа в друго поделение. Докато чаках офицерина да си свърши работа - отидох до лавката да си купя цигари. Надниквам вътре... и кого да видя...лавкажията е нашият Сами !
(той в у-ще бе много окосмен,с дебел косъм. после едни войници ми казаха,че преди да ги продаде,отварял бръснарските ножчета,бръснел се,после ги затварял и ги продавал (в казармата трябва да се бръснеш почти всеки ден). това,разбира се беше клевета.
та...така, komarKo, се живееше при социализма
Помощ, граждани! написа:Гатев, единственото нещо, което ми се струва по-глупаво, жалко, безнадеждно остаряло от национализма, е парадната ксенофобия
Хм, аз не съм така широко скроен
То,разбира се, зависи какво разбирате под "национализъм". И под "ксенофобия".
Но...това е дълъг разговор....
За национализма
https://www.youtube.com/watch?v=yDE3yavXs-A
А това е при британците.
А при американците, а при Турците ? Оле мале
А това е при британците.
А при американците, а при Турците ? Оле мале
Малко по-сериозно на декларейшъните на Бойко
Вярно е, че някои моменти са били леко изкривени.
Борисов не е казал нищо експлицитно за предизборно сътрудничество с ДСБ, а само за подобрена атмосфера в отношенията му с Костов. От думите му следва, че има мегдан за бъдещо политическо сътрудничество, но Костов е уточнил, че не става дума за предизборно.
Що се касае до "материала" на българския електорат, медиите са предали вярно и буквата, и духа на думите Борисови. Е, за евреи не е говорил, но мисля, че конкретният етнос не би трябвало да има значение...
Имам едно сериозно възражение по повод "четката" , която Бойко удари на емигрантите. Били "избега'ли" , милион и половина, та това още повече разваляло "материала" в БГ.
Ясно е, че на Запад са потърсили (и намерили) по-добър живот десетки хиляди български специалисти от най-различни области. Но не те определят облика на "средния емигрант". Емигрирали са и стотици хиляди хора без някакво специално образование, които работят в сферите на услугите, в строителството, в селското стопанство, като домашни помощници и др. Между тях има и доста цигани и това Бойко би трябвало да го знае. Със сигурност има и доста турци. Е, пенсионерите определено са малко, НО НЕ много малко!
Един поглед върху резултатите на "Чужбина" , за евроизборите през 2007 г. , би приземил Бойко. Във вторите скоби са националните проценти на всяка партия.
Гласували: 4266
ГЕРБ: 823 (19.5%) ...... (21,7%)
ПЕС: 677 (16.0%) ........ (21.4%)
ДПС: 669 (15.8%) ........ (20.3%)
НДСВ: 524 (12.4%) ...... ( 6.3%)
ДСБ: 463 (11.0%) ........ ( 4.4%)
СДС: 365 (8.6%) .......... ( 4.7%)
Не знам кой може да съзре в тези числа някаква разлика в полза на Бойко, по сравнение с националните резултати. Аз не виждам. Само НДСВ, СДС и ДСБ биха могли да говорят за по-добър "материал" в чужбина..
Борисов не е казал нищо експлицитно за предизборно сътрудничество с ДСБ, а само за подобрена атмосфера в отношенията му с Костов. От думите му следва, че има мегдан за бъдещо политическо сътрудничество, но Костов е уточнил, че не става дума за предизборно.
Що се касае до "материала" на българския електорат, медиите са предали вярно и буквата, и духа на думите Борисови. Е, за евреи не е говорил, но мисля, че конкретният етнос не би трябвало да има значение...
Имам едно сериозно възражение по повод "четката" , която Бойко удари на емигрантите. Били "избега'ли" , милион и половина, та това още повече разваляло "материала" в БГ.
Ясно е, че на Запад са потърсили (и намерили) по-добър живот десетки хиляди български специалисти от най-различни области. Но не те определят облика на "средния емигрант". Емигрирали са и стотици хиляди хора без някакво специално образование, които работят в сферите на услугите, в строителството, в селското стопанство, като домашни помощници и др. Между тях има и доста цигани и това Бойко би трябвало да го знае. Със сигурност има и доста турци. Е, пенсионерите определено са малко, НО НЕ много малко!
Един поглед върху резултатите на "Чужбина" , за евроизборите през 2007 г. , би приземил Бойко. Във вторите скоби са националните проценти на всяка партия.
Гласували: 4266
ГЕРБ: 823 (19.5%) ...... (21,7%)
ПЕС: 677 (16.0%) ........ (21.4%)
ДПС: 669 (15.8%) ........ (20.3%)
НДСВ: 524 (12.4%) ...... ( 6.3%)
ДСБ: 463 (11.0%) ........ ( 4.4%)
СДС: 365 (8.6%) .......... ( 4.7%)
Не знам кой може да съзре в тези числа някаква разлика в полза на Бойко, по сравнение с националните резултати. Аз не виждам. Само НДСВ, СДС и ДСБ биха могли да говорят за по-добър "материал" в чужбина..
Последната промяна е направена от Таки на Пет 06 Фев 2009, 12:03; мнението е било променяно общо 1 път
За национализма
Predi година бях в Единбург. Там на върха на града има един замък, а в него музей на армията. Прожектираха филми от 2та св. война. Шотландци в бой! Като засвирят ония гайди - няма връщане.Като на свадба! Изправени цял ръст под барабанния огън на противника.
Достойно и сладко е да умреш за Отечеството !
To die for King and Country !
Достойно и сладко е да умреш за Отечеството !
Некоректен превод
А за Царя, Гигатев? Защо съзнателно пропускаш Царя?!gigatev написа:Достойно и сладко е да умреш за Отечеството !
Страница 6 от 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Престъпленията на капитализма
» Международни новини 3
» Новини от Италия
» Място за изритани от гевезето Реалистка люде
» Международни новини 3
» Новини от Италия
» Място за изритани от гевезето Реалистка люде
Страница 6 от 11
Права за този форум: