Mare Nostrum 6
+10
Admin
Помощ, граждани!
chocho
nikiforov
komarKo
Надя
marapepelia6ka
HEXE
jovina
Таки
14 posters
Страница 23 от 40
Страница 23 от 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: Mare Nostrum 6
Таки написа:Форумно преброяване
През последните 3 месеца, в ЕСФ са се логвали 23-ма негови членове, а през последната година - 40.
Има и такива, които не са наминавали повече от година.
Някои се логват систематично като "невидими".
А какво значи невидими ?
В Профил / Преференции има опция "Скриване на Вашия online status. Ако човек я избере, той се логва без никът му да е видим от другите (освен админа и модераторите). Този ник не се изрежда и в списъка на логнатите през последните 24 часа ( долу в "Индекса").А какво значи невидими ?
Има различни съображения човек да избере тази опция. Но нека е ясно, че при невидимо логване на някого, нямак как другите да усетят присъствието му и да се обърнат към него за някакъв разговор "чат-тип", ако имат подобно желание.
И още за UN Human Development Index
Направих си труда да пренеса пълната формула, с която в ООН пресмятат HDI на MS Excel, за да разбера в каква степен различните компоненти влияят на крайния резултат. Напомням, че този индекс е число между 0 и 1, а трите му компоненти са:
- Очаквана продължителност на живота
- Време на обучение (средно и максимално)
- GDP per capita, PPP US$ (в логаритмична скала)
За една страна на нивото на Китай, находките са следните:
1, Индексът нараства с 0.003 за всяка година очаквана продължителност на живота.
2. Индексът нараства с 0.015 за всяка година повече обучение.
3. Индексът нараства с 0.006 за всеки 10% по-голям GDP per capita.
Ще проуча доколко тези стойности се запазват и при страни с европейски нива на HDI.
Направих си труда да пренеса пълната формула, с която в ООН пресмятат HDI на MS Excel, за да разбера в каква степен различните компоненти влияят на крайния резултат. Напомням, че този индекс е число между 0 и 1, а трите му компоненти са:
- Очаквана продължителност на живота
- Време на обучение (средно и максимално)
- GDP per capita, PPP US$ (в логаритмична скала)
За една страна на нивото на Китай, находките са следните:
1, Индексът нараства с 0.003 за всяка година очаквана продължителност на живота.
2. Индексът нараства с 0.015 за всяка година повече обучение.
Ще проуча доколко тези стойности се запазват и при страни с европейски нива на HDI.
И още за UN Human Development Index
За една страна на нивото на Гърция, находките са следните:
1, Индексът нараства с 0.004 за всяка година очаквана продължителност на живота.
2. Индексът нараства с 0.014 за всяка година повече обучение.
Така че разликите са незначителни - индексът е консистентен, поне в областта на стойности между Китай и Гърция.
Сега съм готов да си обясня странната находка, че Гърция, макар и с малко, изпреварва Великобритания. Продължителностите на живота в двете страни са практически еднакви ( GR 79.7 - UK 79.8 ) , GDP per capita на Великобритания е с 27% по-висок от гръцкия ( GR 27580 - UK 35087 ) , но средната продължителност на учение в Гърция се оказва с 1 година по-голяма от тази във Великобритания ( GR 10.5 - UK 9.5 ) и това натежава за крайния резултат.
По подобни причини, след Гърция се нареждат Италия и Австрия. Що се касае до Австрия, аз имам сериозни възражения, защото знам, че нивото на средното образование там е по-високо от това в Гърция, а формулата на ООН не отчита този параметър.
Литература: http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2010_EN_Table1_reprint.pdf
За една страна на нивото на Гърция, находките са следните:
1, Индексът нараства с 0.004 за всяка година очаквана продължителност на живота.
2. Индексът нараства с 0.014 за всяка година повече обучение.
Така че разликите са незначителни - индексът е консистентен, поне в областта на стойности между Китай и Гърция.
Сега съм готов да си обясня странната находка, че Гърция, макар и с малко, изпреварва Великобритания. Продължителностите на живота в двете страни са практически еднакви ( GR 79.7 - UK 79.8 ) , GDP per capita на Великобритания е с 27% по-висок от гръцкия ( GR 27580 - UK 35087 ) , но средната продължителност на учение в Гърция се оказва с 1 година по-голяма от тази във Великобритания ( GR 10.5 - UK 9.5 ) и това натежава за крайния резултат.
По подобни причини, след Гърция се нареждат Италия и Австрия. Що се касае до Австрия, аз имам сериозни възражения, защото знам, че нивото на средното образование там е по-високо от това в Гърция, а формулата на ООН не отчита този параметър.
Литература: http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2010_EN_Table1_reprint.pdf
Хай!
Тези дни съм много зает, както в службата, така и вкъщи. В службата пишем отчетния доклад за 2010 г., в който с гордост рапортуваме, пред Партиите и Правителството, нашите крупни научни и финансови успехи. В рамките на различни програми, ний сме имали сумарно ВЪНШНО финансиране от 125 000 Евро, което за бедна Гърция представлява 4 прилични годишни нетни заплати.
А вкъщи се радвам на новата придобивка, 42-инчов TV LG, Full HD, 100 Hz, LED, 4 HDMI, 2 USB, Internet connection etc. etc. Което означава и бая работа, както висококвалифицирана, с избор и настройка на разни цифрови конекции, така и по-ниско такава, дърводелска, за да се постави джаджището на хубаво място и да му се скрият многобройните кабели от високо-естетичните ни погледи.
Така че ще бъда на линия през уикенда. Поздравчета!
Тези дни съм много зает, както в службата, така и вкъщи. В службата пишем отчетния доклад за 2010 г., в който с гордост рапортуваме, пред Партиите и Правителството, нашите крупни научни и финансови успехи. В рамките на различни програми, ний сме имали сумарно ВЪНШНО финансиране от 125 000 Евро, което за бедна Гърция представлява 4 прилични годишни нетни заплати.
А вкъщи се радвам на новата придобивка, 42-инчов TV LG, Full HD, 100 Hz, LED, 4 HDMI, 2 USB, Internet connection etc. etc. Което означава и бая работа, както висококвалифицирана, с избор и настройка на разни цифрови конекции, така и по-ниско такава, дърводелска, за да се постави джаджището на хубаво място и да му се скрият многобройните кабели от високо-естетичните ни погледи.
Така че ще бъда на линия през уикенда. Поздравчета!
Ние празнуваме втората Нова Година за тази година, което си е много добро нещо - активна почивка, плуване, малко голф, разходки... Какво повече да иска човек ?
Така изглежда тук тези дни:
Така изглежда тук тези дни:
Помощ, граждани! написа:Rock guitarist Gary Moore dies
Нека почива в мир!
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Хеллоу. Много се е кротнал този форум.
Аз попривърших със своите домашни аудио-видео иновации, в резултат на което главната система е изцяло дигитализирана. Изпитах една "носталгия по аналогизма", когато замених и последния аналогов кабел с дигитален. Сега съм изцяло на HDMI и Optical Digital. По този повод направих една възспоменателна снимка на част от своите резервни кабели, някои от които ми остават като спомен за една отминаваща епоха.
Новият ми телевизор се оказва доста по-фотогеничен от стария, в смисъл че може да се снима от екрана му при доста добро качество. Това важи и за видео, но аз засега предлагам само една снимчица.
Аз попривърших със своите домашни аудио-видео иновации, в резултат на което главната система е изцяло дигитализирана. Изпитах една "носталгия по аналогизма", когато замених и последния аналогов кабел с дигитален. Сега съм изцяло на HDMI и Optical Digital. По този повод направих една възспоменателна снимка на част от своите резервни кабели, някои от които ми остават като спомен за една отминаваща епоха.
Новият ми телевизор се оказва доста по-фотогеничен от стария, в смисъл че може да се снима от екрана му при доста добро качество. Това важи и за видео, но аз засега предлагам само една снимчица.
Таки написа: домашни аудио-видео иновации
Таки помагай. До утре вечер трябва да съм купила камера, за подарък по случай РД на много близък. Снощи хвърлих едно око какво се предлага на пазара и като пълен лаик (не Лаик) се видях в чудо.
mini DV и Digital 8, MPEG 2 камери, DVD камери, камери, записващи видео на флаш памет НD flash камери, даже и такива с харддиск
мислех за някоя от тези, ще хвърлиш ли едно око
http://www.technomarket.bg/browse/111#[{%22name%22%3A%22filter[price][min]%22%2C%22value%22%3A%22160%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[price][max]%22%2C%22value%22%3A%22560%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[price][active]%22%2C%22value%22%3A%220%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_1][min]%22%2C%22value%22%3A%2210%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_1][max]%22%2C%22value%22%3A%221200%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_1][active]%22%2C%22value%22%3A%220%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_2][min]%22%2C%22value%22%3A%2234%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_2][max]%22%2C%22value%22%3A%222200%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_2][active]%22%2C%22value%22%3A%220%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_3][min]%22%2C%22value%22%3A%22NaN%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_3][max]%22%2C%22value%22%3A%222%22}%2C{%22name%22%3A%22filter[option_3][active]%22%2C%22value%22%3A%220%22}%2C{%22name%22%3A%22group%22%2C%22value%22%3A%22all%22}%2C{%22name%22%3A%22sort%22%2C%22value%22%3A%22default%22}%2C{%22name%22%3A%22page%22%2C%22value%22%3A1}]
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Здрасти, Пепеляшке. За да помогна, подай горна граница на цената. И също, дали непременно да е само камера, или може и фотоапарат с възможност и на видео.
Камера, която да снима. Идея нямам за цената. До 800 лв може ли да е нещо читаво?
Здрасти и на тебе, аз верно директно с въпросите тръгнах.
Здрасти и на тебе, аз верно директно с въпросите тръгнах.
Добре, ще гледам.. Важно е да разбереш дали може да е фотоапарат с възможност и за видео. Защото те правят и добри снимки, и добро видео. За разлика от видеокамерите, които като правило не правят много качествени снимки.
Таки написа: Важно е да разбереш дали може да е фотоапарат с възможност и за видео.
Не, не, само видеокамера да е. Фотоапарат си имаме.
Но не харесвам качеството на клипчетата.
Виждам една прилична камерка (High Definition) за около 800 лева:
http://www.technomarket.bg/products/09097296/sony-hdr-cx155eb-cxc-case-bundle
Трябва обаче да се вземе и по-голяма флашка - 8 или 16 гигабайта, ако няма своя. Ето и един запис с нея.
Да се гледа на 1080р.
http://www.technomarket.bg/products/09097296/sony-hdr-cx155eb-cxc-case-bundle
Трябва обаче да се вземе и по-голяма флашка - 8 или 16 гигабайта, ако няма своя. Ето и един запис с нея.
Да се гледа на 1080р.
Знаех, че ще ми препоръчаш SONY
Ще ида да я видя/взема днес.
Тенкс Таки. Да ти е хубав денят.
Ще ида да я видя/взема днес.
Тенкс Таки. Да ти е хубав денят.
В спецификациите пише, че моделът има вградена памет от 16 гигабайта, което е съвсем достатъчно. Но трябва да се попита, за сигурност.
Освен това, хубава новина е, че джаджата има и HDMI изход. Ако тивито има съответен вход, трябва да се купи и HDMI кабел (къде 20 лева). Освен ако имате вече свободен такъв.
Освен това, хубава новина е, че джаджата има и HDMI изход. Ако тивито има съответен вход, трябва да се купи и HDMI кабел (къде 20 лева). Освен ако имате вече свободен такъв.
Таки, а караоке имаш ли ти у вас?Таки написа:Хеллоу. Много се е кротнал този форум.
[
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Уф, преборих се...
Уф, преборих се...
Получих по е-майла туй нещо:
"Подател: censusadmin7@nsi.bg
До: blag009@abv.bg
Относно: Вие се преброихте у Vie se prebroihte uspeshno
Дата: Сряда, 2011, Февруари 9 13:55:38 EET
Уважаеми г-н/ г-жо БЛАГОВЕСТ ИЛИЕВ,
]b]Вие се преброихте успешно! Благодарим Ви,[/b] че участвахте в електронното преброяване! Вашият уникален преброителен номер е (тайна на фирмата) ))
Запишете или разпечатайте Вашия номер. Той ще Ви бъде необходим, за да го представите на преброителя, който ще Ви посети.
Ако имате въпроси, свързани с преброяването, свържете се с нас от 8 до 22 часа включително в почивните и празнични дни:
• на телефон 0700 16 310:
– на цената на един градски разговор за абонати на Виваком;
– обажданията от мобилни телефони се заплащат по стандартната услуга за съответния мобилен оператор.
• на следните мобилни номера, които се таксуват по стандартната услуга за съответния мобилен оператор:
0882 606 606 – за абонати на МTел;
0898 148 206 – за абонати на Глобул;
0879 888 096 – за абонати на Виваком.
или задайте своя въпрос:
• на e-mail адрес: support@nsi.bg
НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ "
Кибик Блаже
Получих по е-майла туй нещо:
"Подател: censusadmin7@nsi.bg
До: blag009@abv.bg
Относно: Вие се преброихте у Vie se prebroihte uspeshno
Дата: Сряда, 2011, Февруари 9 13:55:38 EET
Уважаеми г-н/ г-жо БЛАГОВЕСТ ИЛИЕВ,
]b]Вие се преброихте успешно! Благодарим Ви,[/b] че участвахте в електронното преброяване! Вашият уникален преброителен номер е (тайна на фирмата) ))
Запишете или разпечатайте Вашия номер. Той ще Ви бъде необходим, за да го представите на преброителя, който ще Ви посети.
Ако имате въпроси, свързани с преброяването, свържете се с нас от 8 до 22 часа включително в почивните и празнични дни:
• на телефон 0700 16 310:
– на цената на един градски разговор за абонати на Виваком;
– обажданията от мобилни телефони се заплащат по стандартната услуга за съответния мобилен оператор.
• на следните мобилни номера, които се таксуват по стандартната услуга за съответния мобилен оператор:
0882 606 606 – за абонати на МTел;
0898 148 206 – за абонати на Глобул;
0879 888 096 – за абонати на Виваком.
или задайте своя въпрос:
• на e-mail адрес: support@nsi.bg
НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ "
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Жови, караокето е една от стотиците опции, които предлага Adobe Audition. Но аз предпочитам да пея на фона на моя собствен миди оркестър.Таки, а караоке имаш ли ти у вас?
Използвам повода, за да предложа едно малко мое клипче - трибют към старата аудио-технология, сред която премина нашата младост (и твоето детство).
Страница 23 от 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Страница 23 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите