Виж, това не е майтап, а нашата последна публикация за радиоактивното замърсяване в района на Атина, причинено от аварията във Фукушима. Добавям, че то е било много ниско.
Новата учителка се запознава с децата, като ги пита какво работят бащите им.
- Моят е сладкар, госпожо. - Чудесно, Коста. Твоят, Лили? - Моят е касиер в банка. - Прекрасно. А твоят, Пешо? - Моят работи в гей-бар, госпожо, а след работа - и на околовръстното.. - Какви са тези работи, Пешо, как може..!? Я утре да дойдеш тук с татко си! - Извинявайте, госпожо, излъгах Ви! Татко е икономически съветник на правителството, но ме беше срам да Ви го призная ...
Таки
Брой мнения : 15728 Age : 78 Location : Athens Registration date : 01.01.2008
Аз мисля, че това с превербуването на бивши видни ДеСари от страна на американските служби е много правдоподобно. Едва ли Методи Андреев би го изтърсил хей така, без основания.
Таки
Биха могли да бъдат украшения, окачени на клоните на дръвчетата на нашата квартална градина. Но всъщност са графити върху стената зад дръвчетата, които компенсират частично зимния листопад.
Таки
Носталгия по социализъма Вълкови играят на "Интервю"
- Дядо, хайде да си играем на "Интервю"! - Хайде. Но .. как се играе тази игра? - Аз ще бъда журналистка, а ти - Бойко Борисов! Ще ти задавам въпроси! - Буренце, в демокрацията ти имаш право да си избереш една курвенска роля, но да ме караш .. - Какво говориш, дядо!? Аз ще играя една остро критична журналистка: Любослава Русева! - Аха.. Не стига, че ще играя един политически комедиант, но ще имам насреща си и една изтънчена дама.. - Бабо, ти няма ли да играеш? - Защо не? Аз ще ти бъда колежка: Велислава Дърева! - А аз не може ли да играя Иван Костов? - Ооо не, дядо! Би било адски скучно! - Нейсе.. Що за теб "интересно" означава да се излага дядо ти.. - В името на изкуството, дядо! - Защо пък не се излагате ВИЕ в името на изкуството..? Както и да е, хайде да започваме.. - Г-н Борисов, знаете ли какво е отговорил Аурелиано на Хосе-Аркадио Буендия? - На кой въпрос от всички, г-жо Русева? - Дядо, не играеш чеСно! Тук трябваше да кажеш някаква глупост! - Не знам какво "трябваше", но това казах! - Г-н Борисов, защо членувахте в една партия, която е виновна за гибелта на дядо Ви? - Г-жо Дърева, за разлика от Вас, аз овреме си поправих грешката! - Колко "овреме"? След смъртта на Тодор Живков, на когото бяхте бодигард? - Е, не толкова овреме, колкото другарят Костов, но бая овреме. - Като ви поставят натясно, всички с г-н Костов се опитвате да се измъкнете.. - Не сте права, г-жо Русева. Аз споменах Костов напълно контекстуално! - Дядо, ще играеш ли по правилата!? - Какво сбърках пак? - Бойко никога не би произнесъл подобна дума! Ще получи устна крампа и ще си прехапе езика! - Права си, Буренце. Дядо ти изобщо не може да играе Борисов. Дай да си продължим двете.. - Хайде, бабо. - Я ми кажете, г-жа Русева, как може един "голям лидер" като Костов да докара десницата до под парламентарния праг? - Вие си гледате своя бесепарски хал, другарко Дърева! При наличието на този СерГей .. - Фаул! Г-жа Русева никога не би нарекла Станишев "СерГей" ! - Ти какво, дядо, на рефер ли ще играеш? - Защо не? Нали ме отстранихте поради отклонения от реализма.. Та и аз .. - Прав е дядо ти, пиленце. Г-жа Русева никога не би говорила за "СерГей", "Путьо Стоянов" или "Надя Гаражистката". За това си има други изискани тъмносини.. А за нашия "хал" можете само да мечтаете, г-жо Русева! - Може да имате 4 пъти по-голям електорат, другарко Дърева .. - Седем пъти е вече, колежке Русева. - .. но нашият е с много по-високо качество! - На избори играе количеството, а не качеството, г-жо Русева. - Бабо, тук пък бъркаш ти.. - Така ли, Буренце? Я да видим.. Ето ти един швейцарски франк, дето ти обещах сутринта. - Но ти ми обеща 10 лева, бабо! А това е много по-малко! - Да, пиленце, това е много по-малко. Но можеш ли да сравняваш качеството на Лева с това на Франка..??
Таки
Носталгия по социализъма Книга за всеки ден и за всеки дом
- Бабо, каква е тази книга, по която готвиш? - Тя е доста стара, пиленце. Нарича се "Книга за всеки ден и за всеки дом". - От първите години на Свободата ли е? - О, не.. много по-стара! Издадена е 22 години преди "Свободата", от Държавно издателство "Техника", и е струвала 3.77 лв. - Значи ти ни готвиш по стари соц-рецепти? - Не винаги, но много често, Буренце. Не си спомням да си се оплаквала.. - А какво друго има в книгата? - О, много неща.. За цветята в дома, за шев, за плетиво, за козметика, за домашна физкултура, за здравословното хранене, за консервирането, за домакинските уреди, за прането ... - Ами то - цяла енциклопедия! - Да. Над 600 страници. Между които една много интересна, свързана с домашния бюджет на едно средно българско семейство през 1966 г. - Бабо, замисрисва ми на комунистическа пропаганда.. - Това са голи факти, Буренце. Първо ги прочети, а после ще си доворим. - Давай. - Месечният доход на едно 4-членно семейство се приема за 202 лв. Съпругът получава 117 лв на месец, а съпругата - 85 лв. А ето какви са разходите:
Продукти ......... (Количество х цена) .............. Общо, лв
Хляб ............. (60 кг х 0.15 лв) .................. 9.00 Захар ............ (10 кг х 0.96 лв) .................. 9.60 Прясно и кисело мляко ................................ 13.00 Месо ............. (8 кг х 1.90 лв) .................. 16.20 Прясно масло ..... (2 кг х 3.60 лв) ................... 7.20 Олио ............. (6 кг х 1.00 лв) ................... 6.00 Сирене ........... (6 кг х 1.60 лв) ................... 9.60 Фасул, леща, грах ..................................... 3.00 Картофи .......... (15 кг х 0.10 лв) .................. 1.50 Лук, кромид, праз ..................................... 1.40 Подправки (пипер, магданоз) ........................... 2.00 Колбаси ............................................... 4.00 Кашкавал .............................................. 2.40 Брашно ................................................ 1.00 Такса за детски дом .................................. 20.00 Отопление ............................................ 22.00 Електрически ток ..................................... 14.00 Телефон, радио, членски внос ......................... 20.00 Хигиенни покупки ..................................... 10.10 Кино, театър, концерти и др. ......................... 10.00 Облекло, обзавеждане, вноска в ДСК ................... 20.00
ОБЩО ................................................ 202.00
- И сега? Какво да правя с тези стари данни? Стари заплати, стари цени.. - Може да не правиш нишо. Но можеш да изчислиш какъв доход би трябвало да има едно днешно семейство, за да си позволи изредените по-горе покупки и други разходи. Заместваш тогавашните цени с днешните и получаваш днешните разходи. - Бабо, направи го ти бе .. Или дядо. - Ще се опитам. На дядо ти не може да се разчита. Както повечето мъже, той си няма представа за цените на обикновените стоки.
Таки
Общ брой визити: 45890 или 126 на ден 1% от визитите = 459 визити или 1.26 на ден
Страна ................ % визити
България ................ 72.8 САЩ ...................... 5.3 Гърция ................... 4.0 Швеция ................... 3.3 Канада ................... 2.9 Германия ................. 2.2 Сингапур ................. 1.8 Други страни ............. 7.7
Град .................. % визити
София ................... 46.3 Варна .................... 6.7 Габрово .................. 5.2 Атина .................... 3.6 Norrkoping ............... 3.3 Ню Йорк .................. 3.2 Пловдив .................. 2.6 Бургас ................... 2.5 Сингапур ................. 1.8 Торонто .................. 1.8 Ямбол .................... 1.2 Други BG-градове ......... 8.3 Други градове извън BG .. 13.5 (вероятно и BG-гости чрез прокси-сървъри)
Браузъри .................. %
Internet Explorer ....... 44.4 Firefox ................. 33.4 Google Chrome ........... 13.2 Opera .................... 4.7 Apple Safari ............. 3.7 Други .................... 0.6
Операционни системи ....... %
Windows ................. 95.2 Macintosh ................ 3.2 Linux .................... 0.6 Други .................... 1.0
Admin
Admin
Брой мнения : 838 Location : European Union Registration date : 10.10.2007
Простотията не трябва да бъде поощрявана, а санкционирана, това е максима на цивилизования живот. Йерархията на стойностите трябва да бъде отбранявана, културата е нищо без неравенствата. Символичното подвеждане на всички и на всичко под общия знаменател на агресивната пошлост е симптом на тежко културно заболяване, на срив на достойнството и оценъчната компетентност. Иначе безобразието придобива статут на публична норма и възсяда всички за свое удоволствие. Каквото и стана.
Д-р Николай Михайлов
Таки
"Проблемът е, че въпреки саможертвите ни, не получихме нищо в замяна от Европейския съюз. Понижаване на лихвените проценти, например", оплака се Монти в интервю за германския "Велт". "За съжаление, трябва да споменем, че реформаторската ни политика не получи признание и благодарност от Европа, а го заслужава", допълни министър-председателят. "Ако италианският народ скоро не види осезаем напредък в резултат на усилията му да спестява и извършва реформи, ще има протести срещу Европа, срещу Германия, която е считана за виновник за европейската нетолерантност, и срещу ЕЦБ", завърши Монти.
Source
Таки
Носталгия по социализъма Буря и приятели създават Агенция за кредитен рейтинг
- Защо закъсня, пиленце? - Бабо, нали знаеш, че сме елитна гимназия..? - Да, Буренце.. Де юре. - Какво значи "де юре" ?? - Обикновено "де юре" се споменава, когато то има сериозно разминаване с "де факто". - Омръзна ни да ни третирате като "де факто", бабо, та решихме да реагираме! - И каква е реакцията ви? - Създаваме наша квартална Агенция за Кредитен Рейтинг - АКР "Пич"! - Това по "Фич" ли е? - Да. Мислихме и за "Мъдис", но ни се видя твърде фалократско. - И кои са обектите на вашата дейност? - Засега оценяваме кредитната състоятелност на нашите отци и деди! - Ясно.. Това с "отците и дедите" е добра находка, но ми мирише на много junk.. - Не е точно така, бабо! Ние оценихме отците на Петьо с ААА! - Блазя им.. И защо така? - Защото преди два месеца те купиха на Петьо мотор "Yamaha" за 12000 лева и компютър "SONY Vaio" за 3000 лева! - Ям .. ахаа .. вайи .. оо .. започвам да разбирам.. - А отецът на Анна е с рейтинг АА1, с позитивна прогноза. - Какво й купил на Анна отецът? - Един LG 42' 3D, но с обещание и за озвучителна система BOSE, до март 2012! - От обещанието ли иде "позитивната прогноза"? - Yep, бабо. - Предполагам, че аз с дядо ти сме в дълбокия junk .. - Бабо, борих се със зъби и нокти, но ... - ВВ- ? - Не, бабо, В+ , с негативна прогноза.. В групата СВИНЕ. - Защо "СВИНЕ" .. какви "СВИНЕ" ..?!? - Ами .. Стоянови, Вълкови, Иванова, Начеви и Еленков. - Какъв срам! Да оправим поне прогнозата..? - Ами .. да опитаме .. Обещай ми, че до март 2012 ще ми купиш един iPad! - Че то само с голи обещания ли става? - Не е лесно, но ще лобираме, аз и моите хора.. - И каква ще е ползата от подобни усилия? - Не ни подценявай, бабо! Нашите доклади се разпращат из целия блок! - Та? - Та утре, като поискаш на заем едно кило брашно от съседката Смарагда .. - Тя ще ми откаже, оти съм B+ с негативна прогноза ?? - Може да не ти откаже, бабо, но да поиска да й върнеш кило и половина брашно! - Че това е жива черна борса! - А ти какво си мислиш? Че живеем в един свят на финансова изисканост и елегантност??
Таки
При много европейски градове, зимната гледка на обилно заснежени планини около тях е нещо нормално. Но за Атина всеки подобен случай е обект на особен интерес, тъй като тези случаи са редки.
Таки