Mare Nostrum 6
+13
Агата
Boabab
Admin
HEXE
nikiforov
blag009
Лаик
сноб
Помощ, граждани!
Робърт Боев
chocho
komarKo
Таки
17 posters
Страница 9 от 34
Страница 9 от 34 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 21 ... 34
Re: Mare Nostrum 6
По повод предстоящото откриване на шести ГКПП между Гърция и България (Маказа-Комотини), Taky Midi Band поздравява всички форумни членове и читатели с традиционната фолклорна песен "На гръцката граница". За съжаление, една голяма част от нейния текст е нецензурна, поради което не е предложена на вашето изискано внимание. Ситуацията е подобна на една британска, когато хор от британски моряци е трябвало да поздрави Кралицата със своя любима песен, като замени всички нецензурни думи с "тра-ла-ла". Ако някой не знае какво е последвало, мога да му го обясня в друг постинг.
Така изглеждаше днес Chinatown, ден преди Китайската нова година, с типичните shophouses, много от които за съжаление са отстъпили място на жилищни комплекси и модерни офис-сгради:
Ето така:
Ето така:
Полет над Алпите с FSX. Излитане от Инсбрук и принудително кацане Бог знае къде ...
Таки написа:По повод предстоящото откриване на шести ГКПП между Гърция и България (Маказа-Комотини), Taky Midi Band поздравява всички форумни членове и читатели с традиционната фолклорна песен "На гръцката граница". За съжаление, една голяма част от нейния текст е нецензурна, поради което не е предложена на вашето изискано внимание. Ситуацията е подобна на една британска, когато хор от британски моряци е трябвало да поздрави Кралицата със своя любима песен, като замени всички нецензурни думи с "тра-ла-ла". Ако някой не знае какво е последвало, мога да му го обясня в друг постинг.
Да се пробваме Таки...
"-На гръцката граница
дренките узряха
пичовете граничари
трлалала не видяли.
Грам тралала
метър тралаа
три кила тралаа и т.н."
Мда весела песничка БЕШЕ !
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Забравих снимките, изпращам ги сега. Междувременно се оказа, че съм пропуснала да изпратя мейла до Гес ху, а за сметка на това съм загубила имейлите на Васко, еретикус и на Огнян Дъскарев.
Електронните адреси на Владо и Арчи се оказаха неактуални. Пропуснала съм и никовете на някои съфорумци (И.Г.) и на още 3-4 ма души, защото съм забравила псевдонимите им във форума.>J
Скъпи приятели,
С някои от вас отдавна не съм се чувала, затова от все сърце им желая много здраве, радост и успехи през Новата 2012 година.
Пиша ви по един тъжен повод. Преди няколко дни ми се обади съпругата на нашия съфорумец РУМЕН от Варна.
За жалост, Румен Карабашев е развил много агресивна форма на рак на кожата и половин година, след като са открили болестта, си е отишъл. Това е станало на 18 декември 2011 г.
Румен – надявам се го помните добре, беше невероятно читав човек, винаги ми е доставяло удоволствие да чета разумните му постинги.
Беше искрено вярващ човек, християнин, антикомунист и демократ .
На 26 януари близките му ще направят панихида и ви препращам съобщението на Боянка Карабашева, неговата съпруга.
Ако някой от вас има път към Варна, моля да запали една свещичка и от мое име.
Изпращам ви снимка – на него и съпругата му. Тя моли, ако някой от форума успее да отиде, да й се обади след панихидата. Който желае, може да й пише на следния имейл:
bkarabasheva at gmail.com
И още една молба.
Загубила съм връзка с много форумци, а на някои имам само стари имейл адреси и вероятно не са валидни.
Така че ако някой поддържа връзка с Радан (мога да му пиша през Фейсбук), КК, Рингабел, Лаик, Boabab, Paris, Реалистка, Ригас, Boky, SBK, wetrowete, Максим (джедай) и т.н., може да им пише.
Изпращам това писмо до някогашните форумци от Медиапул:
Плимбо, Венци, Теди, Орлин, хаджи Генчо, г-н Иван Иванов, Александров, Чосич, stray dog, Guess Who, Арчи, Ния, Роси, Странник, Петкова, Милен, Ночевски, Боян Д., TULL, Б., Владо, part, Ивайло, BIAD, ereticus, mss, михаил, Роман... със сигурност пропускам някой…
Налегна ме носталгия като взех да изброявам форумното братство...
Панихидата ще бъде на 26.01.2012 г. от 10.30 ч.
Адрес: бул. "Владислав Варненчик" номер 10, на втори етаж има параклис, където служи отец Любомир Попов.
Румен Илиев Карабашев
на 61 години
роден на 17.02. 1950г.
починал на 18. 12. 2011г.
ВЪЗПОМЕНАНИЕ
на 26.01. 2012г се навършват
40дни
на скръб и болка от загубата на обичния ни съпруг, баща и син
Достоен живот, посветен на семейството и християнските ценности.
Нека всички, които го познаваха и обичаха, си спомнят за него!
Благодарим на Бог, че бяхме заедно в твоя земен път, скъпи Руми!
Поклон пред светлата ти памет!
от семейството
Бъдете здрави!
Дилмана
пускам писмото на дани и в открития форум за тези, които нямат регистрация или желание да се логнат.
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
Агата,
Позволих си да редактирам постинга ти - не е много удачно да се публикуват имейл адреси така.
Позволих си да редактирам постинга ти - не е много удачно да се публикуват имейл адреси така.
komarKo написа:Агата,
а аз си позволих да пусна писмото на дилмана в откритата част на форума, само защото тя не го е видяла при влизането си.
колкото до мейл адреса, мисля, че правото на преценка е нейно.
Агата написа:
а аз си позволих да пусна писмото на дилмана в откритата част на форума, само защото тя не го е видяла при влизането си.
колкото до мейл адреса, мисля, че правото на преценка е нейно.
Всъщност, аз не съм премахнал мейл адреса, само го промених така, че ботовете да не го прихващат и пълнят съм спам.
Таки написа:- Добре отговаряш, Благ!
- У - ррр - ааааааа!
Таки преди десети поздрава беше друг.
Този ми се струва постен.
Смътно си спомням, че беше в името на социализма или нещо подобно, но имаше смисъл ... сегашното "Добре отговаряте" си е ТЪПА ШЕГА.
Кибиг Блаже
blag009-
Таки написа:Добре коментираш, Благ!
УУУ-РРРРР-ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ... леле не беше ли ААААААААААААА !
Кибик Блаже
blag009-
Таки, нещо извън протокола .
Преди 15 дни щерката ми домъкна от Гърция 5 л. туба с маслини. Каза ни 10 дни да сменяваме водата и после един пакен лимотуз и 3 лъжици морска сол. Саламурата е към литър и половина вода. Едно време обясняваше как СИ правиш маслини домашно производство, ама е някъде из форума. Шъ се радвам, ако я покажеш.
Кибик Блаже
Преди 15 дни щерката ми домъкна от Гърция 5 л. туба с маслини. Каза ни 10 дни да сменяваме водата и после един пакен лимотуз и 3 лъжици морска сол. Саламурата е към литър и половина вода. Едно време обясняваше как СИ правиш маслини домашно производство, ама е някъде из форума. Шъ се радвам, ако я покажеш.
Кибик Блаже
blag009-
Благ, ще попитам булката и ще ти пиша пак. Но помня първата част: киснене в чиста вода, така че тя добре да ги покрива. Сменяне на водата всеки 2-3 дена ДОКАТО маслините станат приятни на вкус. Тоест леко или съвсем леко горчиви. Според вида маслини, тази първа фаза може да продължи между 15 и 25 дена.
За втората фаза - после.
За втората фаза - после.
Таки написа:Благ, ще попитам булката и ще ти пиша пак. Но помня първата част: киснене в чиста вода, така че тя добре да ги покрива. Сменяне на водата всеки 2-3 дена ДОКАТО маслините станат приятни на вкус. Тоест леко или съвсем леко горчиви. Според вида маслини, тази първа фаза може да продължи между 15 и 25 дена.
За втората фаза - после.
Таки първата част е завършила добре според твоето писане. Маслините приятно нагорчават.Предполагам, че щерката поне една седмица е сменявала водата.
Чекам...
Кибик Блаже
blag009-
Така. Сега рецептата на булката.
Част 2. Саламурата е от сол и оцет, на вкус. В нея маслините стоят 24 часа.
Част 3. Маслините се нареждат в буркани, като над всеки 2 реда маслини се добавя смес от подправки: дафинов лист, кори от лимон и/или мандарин, чер пипер, карамфил, чубрица и малко чесън.
Част 4. Напълненият буркан се допълва със смес 3/4 от саламурата и 1/4 слънчогледово масло (не зехтин!).
Част 2. Саламурата е от сол и оцет, на вкус. В нея маслините стоят 24 часа.
Част 3. Маслините се нареждат в буркани, като над всеки 2 реда маслини се добавя смес от подправки: дафинов лист, кори от лимон и/или мандарин, чер пипер, карамфил, чубрица и малко чесън.
Част 4. Напълненият буркан се допълва със смес 3/4 от саламурата и 1/4 слънчогледово масло (не зехтин!).
За някои не е новина, но за някои други може да е от полза: студът е рекорден, опазете себе си и своите близки ! !
http://www.cross.bg/1279294
Таки написа:За някои не е новина, но за някои други може да е от полза: студът е рекорден, опазете себе си и своите близки ! !
И при нас е студено - в момента е 27 градуса, което е повод някои хора да си сложат якетата
Дръжте се, азиатски братя!И при нас е студено - в момента е 27 градуса ...
При нас (Атина и околности) се очакват нощни температури до -1 - -2 оС. Поради което в събота отидох и източих вилата откъм вода.
Таки написа:Дръжте се, азиатски братя!И при нас е студено - в момента е 27 градуса ...
При нас (Атина и околности) се очакват нощни температури до -1 - -2 оС. Поради което в събота отидох и източих вилата откъм вода.
Държим се, държим - даже сме спрели климатиците
chocho написа:Таки написа:Дръжте се, азиатски братя!И при нас е студено - в момента е 27 градуса ...
Държим се, държим - даже сме спрели климатиците
Здравей chocho! Шъ платът ли бонус че за икономии на електро???
Кибик Блаже
ПП. Таки рецептата не е лоша, НООО жената ока, че НАШИТЕ портокали, лимони и мандарини са обработени химично и не рискува.
blag009-
chocho написа:Таки написа:За някои не е новина, но за някои други може да е от полза: студът е рекорден, опазете себе си и своите близки ! !
И при нас е студено - в момента е 27 градуса, което е повод някои хора да си сложат якетата
горките
при нас вчера беше 37, разкошотия - върна ме в детството
Агата написа:chocho написа:Таки написа:За някои не е новина, но за някои други може да е от полза: студът е рекорден, опазете себе си и своите близки ! !
горките
при нас вчера беше 37, разкошотия - върна ме в детството
Че защо в детството - в БГ-то всяко лято си е толкова ?
Страница 9 от 34 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 21 ... 34
Страница 9 от 34
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите