Mare Nostrum 6
+13
Агата
Boabab
Admin
HEXE
nikiforov
blag009
Лаик
сноб
Помощ, граждани!
Робърт Боев
chocho
komarKo
Таки
17 posters
Страница 15 от 34
Страница 15 от 34 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 34
Re: Mare Nostrum 6
Не ги мисли гръцките "леви" партии, а изтичай при чичко ти Петьо и му подари поредна свирка, та дано тя помогне на твоята "истинска" компартия да дойде на власт ..Аз мисля че този тюрлюгювеч от "леви" партии само пречи на истинските комунисти да дойдат на власт и по този начин помага на статуквото.
Той ми помага безвъзмездно, само че нашите истински комунисти са много по-заспали от вашите. И изобщо къде можем ние да се мерим с вас по демократо-лумпенизация.Таки написа:Не ги мисли гръцките "леви" партии, а изтичай при чичко ти Петьо и му подари поредна свирка, та дано тя помогне на твоята "истинска" компартия да дойде на власт ..Аз мисля че този тюрлюгювеч от "леви" партии само пречи на истинските комунисти да дойдат на власт и по този начин помага на статуквото.
Таки, те тези от СИРИЗА да не са вашата "Атака", защото и за "Атака" гласуваха много "леви" ? Питам, защото на едни кметски избори СИРИЗА участвала с националистическата ЛАОС, за да не бъде избран комунист от КПГ за кмет на остров Икария. Само няколко стотин гласа не достигнали на кандидата на комунистите тогава. И сега с какви очи радикалната левица кани А.Папарига за преговори? Права е, че им отказва.
Това не е форум, а мрежов ураган! За 7 дена в него са се регистрирали около 8200 нови потребители, или по 1170 средно на ден! Странното е, обаче, че 99.98% от тези потребители не потребяват форума, оу йеа..
Но аз се чувствам определено виновен за малкото внимание, което отделям на остатъчните легионерчета. Не е любезно от моя страна, но не е и хуманно, предвид факта, че тези хора са очевидно психопатично зависими от "Таберничката" и "Клоаката". Около 6 техни постинга на ден* , срещу един мой за 6 дена.. Разлика от 36 пъти - много грубо от моя страна! С болка на сърцето забелязвам, че се разболява и моят любим литературен герой Ветровей, на чиято по-здрава психика тъй се надявах..
* Без да броя титаничните колекции на моята баш-изгора, цепихуйчето, посветени уж на Гърция, но всъщност на моята жестока и силно пренебрегваща го личност, а понякога и на жена ми и на сина ми, както изисканата му евроатлантическа култура повелява.
Хайде и малко предизборна теле-пропаганда от нашта десница. Превод:
Учителят: - Кипър, Белгия, Ирландия, Франция, Португалия, Испания.. Тези страни са в Еврозоната.
Ученичка: - А Гърция, господине? Не е ли?
Следва тягостно мълчание, подчертано със заплашителен басов звук.. В невинните детски погледи се чете недоумение и тъга..
Ученичката: - Защо? Защо, господине..?
Дикторът, с топъл, бащински глас: - Няма да си играем с бъдещето на нашите деца. Гърция се нуждае от сериозно предложение. Продължаваме отговорно и решително! Нова Демокрация!
Учителят: - Кипър, Белгия, Ирландия, Франция, Португалия, Испания.. Тези страни са в Еврозоната.
Ученичка: - А Гърция, господине? Не е ли?
Следва тягостно мълчание, подчертано със заплашителен басов звук.. В невинните детски погледи се чете недоумение и тъга..
Ученичката: - Защо? Защо, господине..?
Дикторът, с топъл, бащински глас: - Няма да си играем с бъдещето на нашите деца. Гърция се нуждае от сериозно предложение. Продължаваме отговорно и решително! Нова Демокрация!
На 24 май т.г. гръцкият архиепископ Иеронимос се срещна със своя руски колега Кирил, но и с президента Путин, по инициатива на последния. На срещата и двамата споменаха специално деня на "солунските двама братя", на който празнува и руският патриарх. Една снимка от срещата, която напомня онова за "Божието и Цезаревото"..
Две снимки, които демонстрират още веднаж добрата оптична стабилизация на SONY HX100. Условията са възможно най-лошите: бързо движещи се обекти, снимка от движещ се кораб, апаратът - на ръка* и сериозен zoom ( x15 на първата и x30 на втората).
* Това пък позволява ръчното "проследяване" на обекта в процеса на снимката, което винаги прилагам в подобни случаи.
.
* Това пък позволява ръчното "проследяване" на обекта в процеса на снимката, което винаги прилагам в подобни случаи.
.
От няколко години палмите в Гърция са нападнати от един червей, който прониква в стеблото им, размножава се и разяжда основите на клоните им. В резултат всички листа изсъхват и клюмват надолу. Когато палмата е сравнително малка, тя може да се спаси по-лесно, като се пръсне със специално лекарство. Но когато стеблото й е високо над 5 метра, лечението е по-трудно, защото лекарството трябва да се изсипе в горния му край. В атинската градина "Педион ту Ареос" жертвите са десетки. Подобно и на красивия общински плаж на Еретрия, където са изсъхнали поне големи 10 растения. В нашата вилна околност ние единствени успяхме да спасим нашата палма, чрез навременно и систематично лекуване. При съседите изсъхнаха 6 броя. За всеобща нерадост, тъй като тези растения придават един неповторим тропичен колорит на местността, особено когато се издигнат високо над обкръжаващата ги флора. За което са необходими доста години.
Интересно е, че в околността вирее и един втори вид палма, на която клоните приличат на разтворени ветрила. Този вид не го хваща червеят и той продължава да краси крайбрежната улица на градчето. Той се вижда на втората снимка.
.
.
Интересно е, че в околността вирее и един втори вид палма, на която клоните приличат на разтворени ветрила. Този вид не го хваща червеят и той продължава да краси крайбрежната улица на градчето. Той се вижда на втората снимка.
.
.
И една тюбка с последните ми снимки, в съпровод на моя миди оркестър.
Алтернативно: https://www.youtube.com/watch_popup?v=aKr28NXn9m8&vq=hd720
Алтернативно: https://www.youtube.com/watch_popup?v=aKr28NXn9m8&vq=hd720
Носталгия по социализъма
Буря участва в модерен народен обичай
Буря участва в модерен народен обичай
- Защо се забави, Буренце?
- Поканиха ме съседите Дамянови, бабо, на Ауто-берекет!
- Що е туй, пиленце? Разходка с автомобил?
- Не, бабо, това е най-новият народен обичай - кръщене на нова кола!
- Аха.. Каква ли е цената на новия обичай..? Не вярвам да е ниска..
- Има различни цени, бабо. Според модела на колата и според нуждите на нейния щастлив собственик.
- И какво включва най-икономичният пакет?
- Ами .. Auto-bereket Light предлага най-прост водосвет + едно кратко берекетно хоро около колата. Само 250 лева + ДДС.
- Така ли беше при Дамянови?
- Не, бабо! Те избраха най-луксозния пакет: Auto-bereket Premium Lux ++ . Както подобава на един Ситроен С5!
- Kакво предлага в повече този пакет?
- Оу, много неща, бабо.. Колата се декорира с калии и се ароматизира със специален парфюм Estée Lauder For Car. На водосвета пее смесен църковен хор, а след него се предлага поучителна духовно-техническа проповед. В случая към нас се обърна Архонт Дяков.
- Защо? Презвитер Новак зает ли беше? Прочее, къде изчезна тази мила душа? Да не би да са секнали мирянските дарения към Църквата му?
- Нещо е секнало, бабо, но едва ли са даренията от бедните миряни.. Да видиш пък берекет-кючекът какъв беше.. Със специална поезия за случая!
- Например?
. Иде мамо Ситроена
. йох аман аман аман
. на волана му Боена
. де бре хайде зор заман!
. Накрая рязаха и торта С5. На мен ми се падна предната лява джанта!
- Импозантно! А какво става, ако моделът е С1 ?
- Ех, дядо, цял живот провокатор.. Фирмата предлага Auto-bereket услуга за коли от едно ниво нагоре. Да не мислиш, че ще снизходят да обслужват едно С1 или някаква въшлива KIА..??
- Пак добре.. Защото при абитуриентските балове, войнишките изпращачки и посрещачки, сватбите, кръщенетата и прощъпулниците няма измъкване.. Бедни и богати, красиви и грозни плащат, за да не се изложат пред свободно-пазарната общественост..
- Там е по-лесно, дядо.. На абитуриентски бал вече може да се явиш и без дрехи. Но да автомобилстваш без прилична кола е бая трудно..
- Дядо знае две и двеста, пиленце.
- Тоест?
- Тоест ако поспретна малко стария Дофин и се повозя с него по махалата, ще настане фурор ..
- Да, но трябва да се вижда, че я караш не поради бедност, а поради шик.
- Някаква идея?
- Изрисувай отстрани оригинален екологически лозунг.
- Аха.. усещам шика .. Отстрани лозунг "Да опазим въздуха чист!", а отзад черен дим от ауспуфа, колкото 5 лозунга..
- Тогава лозунгът може да бъде "Не правете като мен!".
- Не знам.. Какво ще стане, ако моя пример последват още 100 000 столичани?
- Е, ще се получи нов порой от добри намерения и лоши резултати. Тоест нищо ново..
Престанете да мачкате Бойко, садисти такива!
Целият трагико-героичен вопълАз с моята приятелка се разделих преди пет години, не съм я чувал и не я виждам. Откъде накъде ще ми приказват глупости – снахите и децата на Политбюро. Мачкаха ме 25 години, сега пак през уж демократични процеси ще ни мачкат. На Политбюро няма да им се дам.
Една разходка из някои известни Егейски острови, на фона на "Усмивката на Джоконда" на Хадзидакис, в изпълнение на моя миди оркестър. Превключете на HD 720p и на Full Screen.
Euro 2012
Научавам, че днес Гърция щяла да играе срещу "сборния на света". Злите езици, които разпрявят това, визират етническия произход на много от играчите на германския отбор:
Турски - Юзил, Таски, бразилски - Какау, полски - Подолски, Клозе, Троховски, тунизийски - Кедира, ганайски - Боатенг, испански - Гомез, нигерийски - Антго, босненски - Марин.
Историческата статистика е срещу шансовете на гърците. През последните 52 години, национални отбори на двете страни са се срещали 14 пъти. От които германците са победили 10 пъти, гърците само веднъж, а 3 пъти е имало равен резултат.
Научавам, че днес Гърция щяла да играе срещу "сборния на света". Злите езици, които разпрявят това, визират етническия произход на много от играчите на германския отбор:
Турски - Юзил, Таски, бразилски - Какау, полски - Подолски, Клозе, Троховски, тунизийски - Кедира, ганайски - Боатенг, испански - Гомез, нигерийски - Антго, босненски - Марин.
Историческата статистика е срещу шансовете на гърците. През последните 52 години, национални отбори на двете страни са се срещали 14 пъти. От които германците са победили 10 пъти, гърците само веднъж, а 3 пъти е имало равен резултат.
Статията на Дневник: http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/06/22/1851801_bulgariia_e_s_nai-niski_ceni_na_potrebitelskite_stoki/През 2011 г. цените на потребителските стоки и услуги са варирали силно в страните от Европейския съюз, показват данните на Евростат. Най-ниски цени спрямо средните за 27-те са отчетени в България, където равнището им е било 51 на сто от тях. Под средното равнище са стрували стоките и услугите в Испания - 97% от средното равнище, в Гърция - 95%, в Португалия - 87 на сто, в Словения 84 на сто.
Оригиналните данни: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-22062012-AP/EN/2-22062012-AP-EN.PDF
Отдавна и многократно обяснявам, че за да се разберат правилно гръцките заплати от един българин, той трябва да ги мисли - грубо казано - в левове. Според данните на Eurostat, за 2011 г. отношението на средния ценови индекс GR/BG е 0.95/0.51 = 1.86 .
За туристите е по-важно отношението на средните цени в хотелите и ресторантите, а то е вече 0.98 / 0.45 = 2.17 .
Ригас, сай ми едно "макаронче"...
Ригас, дай ми едно "макаронче"... за да влезна в един сайт...
Кибик Блаже
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Страница 15 от 34 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 34
Страница 15 от 34
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите