Фотография 3
+18
Агата
Лаик
blag009
Admin
Realistka
pheras
Boabab
Помощ, граждани!
nikiforov
Радомир
Логик
HEXE
chocho
komarKo
marapepelia6ka
Надя
jovina
Таки
22 posters
Страница 12 от 40
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: Фотография 3
chocho написа:Лаик написа:chocho написа:Лаик, къде се губиш напоследък ?
по конферентни зали без прозорци
Ахааа, помислих си да не би да си оглавил вече фирмата...
формално сме двама изп.директори с равни права, но аз имам reporting line към другия
Лаик написа:chocho написа:Лаик написа:
по конферентни зали без прозорци
Ахааа, помислих си да не би да си оглавил вече фирмата...
формално сме двама изп.директори с равни права, но аз имам reporting line към другия
Е, поздравления тогава - и успех !
Това страшно много ми прилича на плажа до устието на р. Камчия ...Агата написа:
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
страшно много ми прилича
По синьо е. И някак чуждо.
Ето го плажът на Камчия
Ето го плажът на Камчия
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
По-синьо е, ама си приличат, поне на мен.marapepelia6ka написа:По синьо е. И някак чуждо.
Ето го плажът на Камчия
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
jovina написа:По-синьо е, ама си приличат, поне на мен.marapepelia6ka написа:По синьо е. И някак чуждо.
Ето го плажът на Камчия
много по-солено е
иначе и там има нахални мухи...
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
По изборите в Киев
Никога досега не бях ходил в бившия СССР и изпитвах голям интерес и вълнение да видя една от най-големите бивши съветски републики - Украйна. След общо взето кратък престой на неугледното летище "Бориспол" се насочих към предизборен Киев. След два дни предстоеше избирането на новия президент на Украйна.
Киев ми се стори доста спокоен. Температурата денем беше минус шестнадесет и явно повечето хора си седяха благоразумно по домовете. От наблюдателите на ОССЕ в моя хотел разбрах, че повечето от политическите наблюдатели в Киев са убедени в победата на Янукович. Нещо повече - вече се правели опити са следизборни договорки с новия "хетман". Общо взето всички смятат, че Янукович сам не блестял с качество, но разполагал с отличен екип. Нещо, което не можело да се каже за Тимошенко.
На влизане в Киев, на булеварда "Леси Украинки", се намира украинската избирателна комисия, която е блокирана от палатковия лагер на привържениците на Янукович.
Киев ми се стори доста спокоен. Температурата денем беше минус шестнадесет и явно повечето хора си седяха благоразумно по домовете. От наблюдателите на ОССЕ в моя хотел разбрах, че повечето от политическите наблюдатели в Киев са убедени в победата на Янукович. Нещо повече - вече се правели опити са следизборни договорки с новия "хетман". Общо взето всички смятат, че Янукович сам не блестял с качество, но разполагал с отличен екип. Нещо, което не можело да се каже за Тимошенко.
На влизане в Киев, на булеварда "Леси Украинки", се намира украинската избирателна комисия, която е блокирана от палатковия лагер на привържениците на Янукович.
pheras- Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009
Надписът, който не се вижда изцяло на горната снимка е:
"Юлия, хватит истерик, уважай выбор народа!"
Привържениците на Янукович бяха заели освен ЦИК и пространството пред парламента (Верховная рада). Приближих радата откъм Маринския парк с намерение да направя фотографии на лагера, които после да публикувам в "Де зората" и ЕСФ. Досами лагера бях спрян от доста агресивни привърженици на Янукович, които ми обясниха, че е забранено снимането на лагера и привържениците от "тази страна". От другата (откъм парламента) можело. Тъй като нямах никакакво намерение нито да проверявам доколко може да се повиши градуса на предизборната обстановка в Киев, нито пък желаех да изследвам докрай пост-съветската глупост се задоволих с две снимки на лагера от страната на радата (под доста неодобрителните погледи на демонстрантите).
"Юлия, хватит истерик, уважай выбор народа!"
Привържениците на Янукович бяха заели освен ЦИК и пространството пред парламента (Верховная рада). Приближих радата откъм Маринския парк с намерение да направя фотографии на лагера, които после да публикувам в "Де зората" и ЕСФ. Досами лагера бях спрян от доста агресивни привърженици на Янукович, които ми обясниха, че е забранено снимането на лагера и привържениците от "тази страна". От другата (откъм парламента) можело. Тъй като нямах никакакво намерение нито да проверявам доколко може да се повиши градуса на предизборната обстановка в Киев, нито пък желаех да изследвам докрай пост-съветската глупост се задоволих с две снимки на лагера от страната на радата (под доста неодобрителните погледи на демонстрантите).
Според наблюдателите на ОССЕ, демонстрантите получавали по 15 щатски долара на час (тарифата в Белорусия била осем долара). Парите се изплащали от щабовете по организация на Тимошенко и Янукович, които пък се финансирали от олигарските, поддържащи двамата кандидати.
Самите демонстранти са доста добре екипирани, носят си чайничета, водка и дебели железни пръти, маскирани като мини-заграждения вътре в самия лагер.
Милицията беше отцепила пространство в дистанция от около 50 м от парламента, до което не допускаха и туристи.
Самите демонстранти са доста добре екипирани, носят си чайничета, водка и дебели железни пръти, маскирани като мини-заграждения вътре в самия лагер.
Милицията беше отцепила пространство в дистанция от около 50 м от парламента, до което не допускаха и туристи.
В града правеше впечатление спокойствието. Повечето предизборни плакати се сваляха - изключение правеше само плакатната агитация на Янукович.
В самия център на Киев се демонтираха двете импровизирани трибуни на Янукович и Тимошенко. Янукович бе избрал за свое място площадът пред Михайловския събор и Министерство на външните работи на Украйна.
В самия център на Киев се демонтираха двете импровизирани трибуни на Янукович и Тимошенко. Янукович бе избрал за свое място площадът пред Михайловския събор и Министерство на външните работи на Украйна.
На ок. 200 м от трибуната на Янукович демонтираха трибуната на Тимошенко. За свое място госпожата беше избрала пространството пред Софийския събор.
Все още на площадите имаше малки групички привърженици, които дискутираха предстоящия (тогава) избор. Разбира се, не отсъстваха и журналисти.
Все още на площадите имаше малки групички привърженици, които дискутираха предстоящия (тогава) избор. Разбира се, не отсъстваха и журналисти.
Самият Киев е доста спокоен, подреден и красив пост-съветски град. Изглежда, че някои от обитателите му въобще не се вълнуваха от изборите за разлика от други
Централният булевард "Хрещатик" е издържан изцяло в сталински стил или както подигравателно го наричат в Украйна - "киевски барок".
Същевременно градът има части, в които по архитектура и атмосфера не отстъпва на една Виена например.
Същевременно градът има части, в които по архитектура и атмосфера не отстъпва на една Виена например.
Украйна ми се стори страна на контрастите - в нея съжителства носталгията по комунизма и страстното желание да бъде европейска държава. Като нова държава, правителството всячески се опитва да наложи украинския за основен език. Засега основен език е руският. Всички украинци в Киев, от най-малкия да най-големия, говорят помежду си само на руски език. Понякога това води до комични ситуации. В повечето телевизионни предавания въпросите се задават на украински, а отговорите се дават на руски език. Може би това е част от особената история на тази страна. За мен, като обикновен посетител, руският определено беше по-удобен за общуването от...украинския
Украинците, подобно на руснаците, са доста религиозен народ. Държат на своите традиции и са чести поклонници в съборите на Киев и храмовете на Киево-печорската лавра.
В един от дворовете на лаврата е поставен и паметникът на славянските просветители Кирил и Методий.
В един от дворовете на лаврата е поставен и паметникът на славянските просветители Кирил и Методий.
Ферас, снимките ти са чудесни
от тях виждам, че Киев наистина е хубав град, което с моето "десебарско" съзнание трудно бих предположил - без никаква обща информация
разкажи, ако можеш, впечатления от управлението на града - от инфраструктурата, от транспорта, строителството и пр.
от тях виждам, че Киев наистина е хубав град, което с моето "десебарско" съзнание трудно бих предположил - без никаква обща информация
разкажи, ако можеш, впечатления от управлението на града - от инфраструктурата, от транспорта, строителството и пр.
Помощ, граждани! написа:Ферас, снимките ти са чудесни
Помощ, граждани!,
Не само Киев, но и киевчанките са хубави
Благодаря за оценката за фото-репортажчето.
Бях твърде кратко за мога да имам някакво мнение за транспорт, инфраструктура и др.
Това, което видях е следното:
1. Строи се масово, кичозно и без всякакъв план - нещо подобно на България. Разбира се, в Киев мащабите са различни.
2. Повечето украинци карат нови и скъпи коли, но живеят в коптори. Градският транспорт изглежда една идея по-зле от София. Малшрутките са нещо покъртително. Отвън изглеждат като транспорт за животни.
3. Пътищата в Киев са добри и широки. Движението е осносително дисциплинирано. Шофьорите не са особено коректни - ако чакаш за ляв завой, доста ще почакаш
Разбрах от колеги, че пътищата в Украйна не са особено добри. Киев-Одеса бил четирилентов път тип магистрала, но минавал през села и бил с много светофари. В най-лявата лента често се спирали коли за да завият в насрещното.
Да добавя две неща, за които не си ме питал:
Електричеството, газта и бензинът са на относително прилични цени. Това позволява на населението да живее спокойно. Самата Украйна е доста богата страна и в нищо няма излишъци.
В едно нещо твърдо София превъзхожда Киев и това са услугите. В Украйна властва старият социалистически принцип за грубост в обслужването. Едно от най-тежките грешки е да поздравиш в магазин или ресторант
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Страница 12 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите