Новини от България 4
+19
Admin
Sonia
malakai
Агата
gigatev
Надя
HEXE
jovina
Homan
chocho
Лаик
Помощ, граждани!
komarKo
(Бай Вълко)
marapepelia6ka
nikiforov
Логик
Таки
Boabab
23 posters
Страница 4 от 40
Страница 4 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: Новини от България 4
Жови, няма ли да се бориме и със саби да се колиме? Или още си пиеш кафето..?
Дами и господа, докато решите да пропишете, аз ще трябва да излизам за съботен базаар.. Та:
Не бих ви разбрал, някои от вас, ако започнете да се обиждате на Костов. Да се обиди Боабабич на Бойко разбирам - Бойко има 40%. Или аз - на Папандреу, с неговите 44%. Ама да се обиждат някои на Костов, с неговите има няма 3% ... Ще кажете "Да, но качеството..". Уви, управляващите се избират с количество (гласове), а не с препоръките на няколко академични рецензенти, както се избират докторите на науките.
Тя, Реалистка, отдавна мечтае за въвеждането на изборен ценз. То е ясно, че няма да стане, но е любопитно да обсъдим как пък би могло да стане.. Ако цензът се определя от научната степен, тя би била добре, но ако е зависим от годишния доход и/или от позицията в някоя голяма компания - едва ли Реалистка би получила право на глас.. Това се опитах да й обясня с други думи, в няколко неотдавнашни есета. Но и с "научния ценз" бихме имали проблеми, и то точно от кръговете на самата Реалистка. Защото веднага ще скочат някои и ще протестират: "Откъде накъде ще приравнявате мен, с докторат от Харвард, с един комуняга, защитил във ВИИ "Карл Маркс" ? ? ". Ако се приеме и подобна суб-диференциация, то Чочо ще се окаже с най-голяма тежест на гласа сред нас. Нека не се обиждат някои други, на които не познавам всички детайли на курикулума..
И един интересен факт от Каза Домини - Рибарица. В страницата на хотела, той е изписан като "Каса Домини". С което нещата се изясняват: не е никакъв "Дом на Бога", а "Каса на Бога", което звучи къде по-честно.. Както разбирам, впрочем, в момента касата не работи.
http://www.starrytravel.com/hotels/hotel-casa-domini.php
Не бих ви разбрал, някои от вас, ако започнете да се обиждате на Костов. Да се обиди Боабабич на Бойко разбирам - Бойко има 40%. Или аз - на Папандреу, с неговите 44%. Ама да се обиждат някои на Костов, с неговите има няма 3% ... Ще кажете "Да, но качеството..". Уви, управляващите се избират с количество (гласове), а не с препоръките на няколко академични рецензенти, както се избират докторите на науките.
Тя, Реалистка, отдавна мечтае за въвеждането на изборен ценз. То е ясно, че няма да стане, но е любопитно да обсъдим как пък би могло да стане.. Ако цензът се определя от научната степен, тя би била добре, но ако е зависим от годишния доход и/или от позицията в някоя голяма компания - едва ли Реалистка би получила право на глас.. Това се опитах да й обясня с други думи, в няколко неотдавнашни есета. Но и с "научния ценз" бихме имали проблеми, и то точно от кръговете на самата Реалистка. Защото веднага ще скочат някои и ще протестират: "Откъде накъде ще приравнявате мен, с докторат от Харвард, с един комуняга, защитил във ВИИ "Карл Маркс" ? ? ". Ако се приеме и подобна суб-диференциация, то Чочо ще се окаже с най-голяма тежест на гласа сред нас. Нека не се обиждат някои други, на които не познавам всички детайли на курикулума..
И един интересен факт от Каза Домини - Рибарица. В страницата на хотела, той е изписан като "Каса Домини". С което нещата се изясняват: не е никакъв "Дом на Бога", а "Каса на Бога", което звучи къде по-честно.. Както разбирам, впрочем, в момента касата не работи.
http://www.starrytravel.com/hotels/hotel-casa-domini.php
Риги, няма какво да пиша, нито отношението ти към Баткото, като мен Левскар, нито към Костов би могло да ме спре.
Каса Домини е изключително грозно парче, което разваля долината. Да се срути.
Каса Домини е изключително грозно парче, което разваля долината. Да се срути.
Таки, ще трябва да те разочаровам, но нямам никакво намерение да обсъждам ИК точно с теб И точно от теб никак не мога да се обидя на ИК. Ама ти си говори де, не ми пречиш
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
ОК, няма проблем. Но друг път, като пишеш "ИК в Панорама", да добавяш "Не се отнася за Таки!" .Таки, ще трябва да те разочаровам, но нямам никакво намерение да обсъждам ИК точно с теб.
Защо, напротив!Таки написа:ОК, няма проблем. Но друг път, като пишеш "ИК в Панорама", да добавяш "Не се отнася за Таки!" .Таки, ще трябва да те разочаровам, но нямам никакво намерение да обсъждам ИК точно с теб.
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Е, не може и вълка сит, и агнето цяло..*Защо, напротив!
Впрочем, гледах преди малко резултатите на парламентарните избори 2009 г. Царят, с 3%, си подаде оставката. А Командирът, (може би) с малко повече ( за ДСБ ) е отчел "успех". Желая и в бъдеще подобни успехи.
* Да не се схваща като намек за бай Вълко.
Г-н Иван Костов има свръхего.
Той рядко ще признае, че е сгрешил и не извлича правилните изводи от пораженията.
Той рядко ще признае, че е сгрешил и не извлича правилните изводи от пораженията.
Последната промяна е направена от Бай Вълко на Съб 06 Фев 2010, 14:31; мнението е било променяно общо 1 път
(Бай Вълко)- Брой мнения : 414
Registration date : 30.06.2009
Таки написа:Е, не може и вълка сит, и агнето цяло..*Защо, напротив!
Впрочем, гледах преди малко резултатите на парламентарните избори 2009 г. Царят, с 3%, си подаде оставката. А Командирът, (може би) с малко повече ( за ДСБ ) е отчел "успех". Желая и в бъдеще подобни успехи.
* Да не се схваща като намек за бай Вълко.
Таки, таквъз или инаквъв, Иван Костов е човек с опит. Такива в България няма много. Аз не виждам други възможности пред него освен предаването на опит. Във или вън от парламента.
Зависи от предавания опит. Според мен, опитът "Аз мога да губя избори след избори, но да оставам лидер" не е никак добър.Таки, таквъз или инаквъв, Иван Костов е човек с опит. Такива в България няма много. Аз не виждам други възможности пред него освен предаването на опит. Във или вън от парламента.
Таки написа:Зависи от предавания опит. Според мен, опитът "Аз мога да губя избори след избори, но да оставам лидер" не е никак добър.Таки, таквъз или инаквъв, Иван Костов е човек с опит. Такива в България няма много. Аз не виждам други възможности пред него освен предаването на опит. Във или вън от парламента.
За това изобщо не става дума. Става дума, че е добре да му се чува мнението. Дет се вика и само за да го одумват.
Не знам "как ще ги стигнем американците", но научавам, че София настига Вашингтон по снеговалеж..
София: Вероятно ще се наложи затварянето на центъра, за да бъде почистен от снега, съобщиха от Инспектората.
София: Вероятно ще се наложи затварянето на центъра, за да бъде почистен от снега, съобщиха от Инспектората.
Комар обсъжда новините със "заменките". Но едно нещо не ми е ясно: чавдарчето вдясно е толкова пораснало, а още не са го приели в пионерската организация..
Таки написа:Не знам "как ще ги стигнем американците", но научавам, че София настига Вашингтон по снеговалеж..
аз такава дивотия не помня
впрочем, не в снега е проблема, а в лошата инфраструктура и в плачевния градски транспорт
Кой Лалугер, защото името Хамстре е заето може да каже:
"Кадиев няма да ме уплаши"
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-10&article=312926
Бе той Бойко не можа да го уплаши, та Кадиев ли. Смело момче е Станишката. И как няма да е смел след като нищо не му се случи въпреки че заслужаваше да го линчуват
"Кадиев няма да ме уплаши"
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-10&article=312926
Бе той Бойко не можа да го уплаши, та Кадиев ли. Смело момче е Станишката. И как няма да е смел след като нищо не му се случи въпреки че заслужаваше да го линчуват
Абе, верно ли е, че Алексей Петров е сред арестуваните през тази нощ? Ако да, мога само да си представя злорадството на Сергей Дмитриевич ...
Таки написа:Абе, верно ли е, че Алексей Петров е сред арестуваните през тази нощ? Ако да, мога само да си представя злорадството на Сергей Дмитриевич ...
Да, и Румбата Петков също много злорадо се израдва:
http://www.vsekiden.com/?p=65033
Румен Петков поиска оставката на Станишев заради ареста на Алексей Петров
Изобщо Бат Бойко се оказа абсолютно страшен хайдутин - за чорбаджии крадци, а за клети сюрмаси крило.
http://www.vsekiden.com/?p=65029
Даваме на съд гръцката текстилна фирма „Булфанко”
Причината е некоректното отношение към работниците им у нас
Таки написа:Абе, верно ли е, че Алексей Петров е сред арестуваните през тази нощ? Ако да, мога само да си представя злорадството на Сергей Дмитриевич ...
напротив. няма причина да се радва
Петров бе "човек на" Пеко Сертов, а следователно и на Станишев
ако Алексей Петров бъде осъден по някое от обвиненията, които се носят във въздуха (в което много силно се съмнявам), то това би било грандиозен скандал за държавата
а пък според Другаря Румен Петков Сергей Дмитриевич направо трябва да си даде оставката
Нищо против.. Само че не усетих тънкия момент, в който Румен Петков от пикаещ във фонтани се превърна в престижен и цитиран фактор ..а пък според Другаря Румен Петков Сергей Дмитриевич направо трябва да си даде оставката
Таки написа:
Нищо против.. Само че не усетих тънкия момент, в който Румен Петков от пикаещ във фонтани се превърна в престижен и цитиран фактор ..
Таки,
не си го усетил понеже си пропуснал "тънкия момент", че става дума за БСП - там Пикаещият с Фонтани си е престижен фактор отвсякъде
Отново не разбирам.. И Болен си е най-престижен фактор в "Атака", но не си спомням да съм го цитирал някога като "мой довод". И за Янето Янев важи същото..komarKo написа: Таки, не си го усетил понеже си пропуснал "тънкия момент", че става дума за БСП - там Пикаещият с Фонтани си е престижен фактор отвсякъде
Нейсе, нека всеки да си следва принципите.. Па оти и аз, в порядъка на изключение, да не цитирам Слави Трифонов ... :
Чул Доган, че е сменена системата за гласуване в Парламента, повикал Jeep-a си и казал на шофьора: "Карай, че трябва да ми вземат отпечатъци от пръстите..". Потеглил шофьорът от "Сараите" и след 15 минути спрял пред Дирекцията на полицията..
Като е станало дума, аз мисля, че за съвременната технология е играчка да създаде "ръкавичка" с отпечатъка на пръста на някого. Вие как мислите, колеги мафиоти?
Слави Трифонов, като виден простак, предположи снощи, че някои депутати, за пийсе - шийсе багс могли да си продадат и самия пръст, ин виво демек... И ампутациите днес били на ниво, та да не сме ги мислили, в плоскост "болка".
Да си спомним също, че мъдрият народ е отдавна предвидил и този вариант. С израза, че някой "имал пръст в някаква си работа" ...
Слави Трифонов, като виден простак, предположи снощи, че някои депутати, за пийсе - шийсе багс могли да си продадат и самия пръст, ин виво демек... И ампутациите днес били на ниво, та да не сме ги мислили, в плоскост "болка".
Да си спомним също, че мъдрият народ е отдавна предвидил и този вариант. С израза, че някой "имал пръст в някаква си работа" ...
Таки, мога ли да цитирам този фактор ?
"Ако обвиненията към Алексей Петров се докажат, ще бъде един доста тежък удар срещу Сергей Станишев и мисля, че той би трябвало направо да напусне политиката."
Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов: За Алексей Петров трябва да обяснява Сергей Станишев
Страница 4 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Similar topics
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)
» Международни новини 4
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)
» Международни новини 4
Страница 4 от 40