Mare Nostrum 5
+15
(ib)
blag009
Admin
Boabab
marapepelia6ka
(Бай Вълко)
chocho
nikiforov
komarKo
ВЕЛЗО
Помощ, граждани!
Надя
HEXE
Таки
Homan
19 posters
Страница 9 от 29
Страница 9 от 29 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 19 ... 29
Re: Mare Nostrum 5
Admin написа:Главният и доста нерадостен извод е, че през последните седмици ЕСФ е загубил интереса на част от своите собствени членове, докато интересът на други категории читатели на форума е останал практически непроменен.
мда, значи - и очаквано! - "животът на другите" продължава с пълна сила
иначе, аз не мога да разбера защо за някои писането във форума е непрестижно занимание (така подозирам)
аз опитах рязко да огранича писането, но оказа се, не губя чак толкова много време
Като човек на точните науки, аз съм безвъзвратно свикнал да гледам данни (ако ги има), да ги анализирам (ако мога) и да правя изводи (ако са възникнали такива).
Засега съм на фаза "2", като анализът е непълен и на ниво "догадки".
Едно ми е ясно: че за едни мрежата продължава да бъде една възможност за приятна и плодотворна комуникация с други хора по света, за каквото впрочем е бил замислен. А за други тя се е превърнала в още една възможност да упражнят своята (иначе малка и тъй локална) свинщина на 'международно ниво'.
Тези други са нещастни, болни хора. За които единствената радост от ползването на Мрежата е да ръсят обиди, клевети и мачкане, мачкане, мачкане..
Някои възприемат мачкането като упражняване на "leadership". Ах какъв модерен и политически коректен термин: "leadership" ...!
Засега съм на фаза "2", като анализът е непълен и на ниво "догадки".
Едно ми е ясно: че за едни мрежата продължава да бъде една възможност за приятна и плодотворна комуникация с други хора по света, за каквото впрочем е бил замислен. А за други тя се е превърнала в още една възможност да упражнят своята (иначе малка и тъй локална) свинщина на 'международно ниво'.
Тези други са нещастни, болни хора. За които единствената радост от ползването на Мрежата е да ръсят обиди, клевети и мачкане, мачкане, мачкане..
Някои възприемат мачкането като упражняване на "leadership". Ах какъв модерен и политически коректен термин: "leadership" ...!
Дотук добре. Не ми е ясно обаче как се реализира джакпотът. С все по-големи медийни фанфари, може би ..?
Колегата Pressario, от гръцкия фотофорум Wooz, е направил редица хубави снимки на едно малко таралежче, с размер на "малък юмрук". Ето една от тях, леко пипната от мен, в посока на по-светлото:
http://wooz.gr/
http://wooz.gr/
Таки написа:
Дотук добре. Не ми е ясно обаче как се реализира джакпотът. С все по-големи медийни фанфари, може би ..?
Таки,
джакпотът падна онзи ден още - братя Маргини спечелиха
Помощ, граждани! написа:
...
иначе, аз не мога да разбера защо за някои писането във форума е непрестижно занимание (така подозирам)
...
ти за престиж ли участваш?
Помощ, граждани! написа:komarKo написа:
ти за престиж ли участваш?
за да се оженя, разбира се
може за дамян
той май е свободен
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
Много добро:
Но както винаги се замислям за този вид "контекстуален" хумор, свързан с едно ефимерно злободневие, което хората след 10 - 20 години няма да познават / помнят, та не ще им е ясно и посланието.
Такива бяха много от соц-вицовете - неразбираеми за живеещи извън соца. Особено пък ако бяха и игри с думи. Иди преведи на един англичанин българския бисер:
Звъни червеният телефон:
- Товарищ Живков?
- Товарим, товарим ..
Но както винаги се замислям за този вид "контекстуален" хумор, свързан с едно ефимерно злободневие, което хората след 10 - 20 години няма да познават / помнят, та не ще им е ясно и посланието.
Такива бяха много от соц-вицовете - неразбираеми за живеещи извън соца. Особено пък ако бяха и игри с думи. Иди преведи на един англичанин българския бисер:
Звъни червеният телефон:
- Товарищ Живков?
- Товарим, товарим ..
А това в гръцкият колега на Комарко - Илиас Макрис:
В български превод: "На гол тумбак чифте голо'ве".
В български превод: "На гол тумбак чифте голо'ве".
Таки написа:
...
...
ни мъ настъпвай по мазола!
и въпреки всичко, да се надяваме, че обществото ни не е съставено само от еднодневки...
Па я мислим дека това не е само твой мазол, а мазол на една голяма група от творци, които (и когато) разчитат на локални - във времето и пространството - асоциации. Аз дори не бих го нарекъл "мазол", а неизбежна цена, която плащаме, когато се базираме на преходното. Не можем да имаме всичко - И гарантиран локален успех, И разбираемост по всички паралели, меридиани и времена.ни мъ настъпвай по мазола!
Почти всички българи ще познаят Обама в една твоя карикатура, но малко от тях ще разберат хумора ти, ако е свързан с някакви събития в САЩ, с които не са запознати. За разлика от американците. Които пък в своето огромно мнозинство няма да разпознаят бате Бобо и чичо Гоце, нито ще разберат защо те свирят на вувузелки.
това , поне за мен , а и за Комара , е интересна тема но ми е трудно да пища на лаптопа ...
е , не о4аквате да про4етете .4е сьм Аристотел , нали ?
е , не о4аквате да про4етете .4е сьм Аристотел , нали ?
Не мога да скрия своята радост: аз съм едно щастливо еврокоте, растящо под топлите, бащински грижи на моите капиталистически партии и правителства!
"Левицата е като бегач с разпорен корем, който се опитва да спечели спринт." Става дума за БСП и левица.
Техническа информация
На любителите на YouTube препоръчвам инсталирането на най-новата версия на Adobe Flash Player, 10,1,53,64 , с която клиповете се възпроизвеждат много по-плавно и приятно за окото.
http://www.adobe.com/software/flash/about/
На любителите на YouTube препоръчвам инсталирането на най-новата версия на Adobe Flash Player, 10,1,53,64 , с която клиповете се възпроизвеждат много по-плавно и приятно за окото.
http://www.adobe.com/software/flash/about/
админе, уиндоуса не си ли ъпдейтва флаша автоматично?
линуксите изискват ръчна намеса, но там работата е много по-различна
линуксите изискват ръчна намеса, но там работата е много по-различна
При мен го направи в един случай, но не и в друг. Може би това не става веднага за всички. Но не е зле да се подаде сигнал, тъй като подобрението е съществено.админе, уиндоуса не си ли ъпдейтва флаша автоматично?
Състоянието се проверява с десен клик върху клипче и 'About Adobe Flash Player' .
Привет на останалите тук - вече от новото място. Камерата ми остана някъде в главния багаж, та фотките ще последват след като ми пристигне контейнера - но това определено ще ми позволи да се ориентирам по-добре в обстановката...
Новото място си личи и по АйПито. Желая успех И там!Привет на останалите тук - вече от новото място.
Ама сега си с +5 часа спрямо БГ-времето, та ще си приказваме само до ранна вечер..
chocho написа:Привет на останалите тук - вече от новото място. Камерата ми остана някъде в главния багаж, та фотките ще последват след като ми пристигне контейнера - но това определено ще ми позволи да се ориентирам по-добре в обстановката...
Интересни кулинарни изживявания желая
поздравления и от мен
имам един въпрос обаче: какъв е механизма с багажа в контейнери?
питам, защото сигурно ще се върщам в България с един куп книги (и без мебели, естествено)
питам, защото сигурно ще се върщам в България с един куп книги (и без мебели, естествено)
Помощ, граждани! написа:поздравления и от мен
Колко кила книги си закупил
Страница 9 от 29 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 19 ... 29
Страница 9 от 29
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите