Mare Nostrum 5
+15
(ib)
blag009
Admin
Boabab
marapepelia6ka
(Бай Вълко)
chocho
nikiforov
komarKo
ВЕЛЗО
Помощ, граждани!
Надя
HEXE
Таки
Homan
19 posters
Страница 10 от 29
Страница 10 от 29 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 29
Re: Mare Nostrum 5
гледам, че в DHL за трийсетина кила ще излезе към 40 еуро
има любопитни екстри: + 20 евроцента за намаляване на емисиите от СО2...
отделно, иска ми се да изпратя до София оттук и една две по-специални бутилки за определени хора
има любопитни екстри: + 20 евроцента за намаляване на емисиите от СО2...
отделно, иска ми се да изпратя до София оттук и една две по-специални бутилки за определени хора
ВЕЛЗО написа:chocho написа:Привет на останалите тук - вече от новото място. Камерата ми остана някъде в главния багаж, та фотките ще последват след като ми пристигне контейнера - но това определено ще ми позволи да се ориентирам по-добре в обстановката...
Интересни кулинарни изживявания желая
Благодаря - преди малко се насладих на една лютива прелест - някави нуудли със скариди и други неща, на които не разбрах имената... И сядам да гледам мача де ...
Помощ, граждани! написа:поздравления и от мен
имам един въпрос обаче: какъв е механизма с багажа в контейнери?
питам, защото сигурно ще се върщам в България с един куп книги (и без мебели, естествено)
Механизмът е прост - идват the movers от фирмата (die umzug му казват в DE) и ти натоварват стоката... След няколко дни е в БГ-то...
Днес на обяд, докато чаках да се появи булката на Arrivals, се нагледах на бая "метални" типове, които се връщаха от концерта на Metallica etc. в София, със същия самолет. Попитах един от чакащите ги защо са ходили в София, след като шоуто се очаква и в Атина утре, 24.06. Отговорът бе, че някои баш-фенове биха отишли и на трети и на четвърти концерт, ако могат. А такива има: Букурещ 26.06 и Истанбул 27.06 ...
Едно клипче от снощния концерт в София:
Едно клипче от снощния концерт в София:
chocho написа:Помощ, граждани! написа:поздравления и от мен
питам, защото сигурно ще се върщам в България с един куп книги (и без мебели, естествено)
Механизмът е прост - идват the movers от фирмата (die umzug му казват в DE) и ти натоварват стоката... След няколко дни е в БГ-то...
човече, аз нямам мебели - става дума за един - два кашона с книги
и - more urgent - да постна една - две бутилки до определени институции
Помощ, граждани! написа:chocho написа:Помощ, граждани! написа:поздравления и от мен
човече, аз нямам мебели - става дума за един - два кашона с книги
и - more urgent - да постна една - две бутилки до определени институции
Най-лесно ти е да си платиш свръхбагаж
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
Таки написа: "Статичната версия" на chitanka.info
Не мога да не благодаря за линка, въпреки че вече го имам.
Всъщност благодаря, че си отразил случващото се с виртуалната библиотека.
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Абе, аз го отразих, но мнението ми е различно от това на много хора .. Не виждам как може да се защити ощетяването на правата (и доходите) на хората, които пишат, превеждат и издават книги.Всъщност благодаря, че си отразил случващото се с виртуалната библиотека.
Таки написа:.. Не виждам как може да се защити ощетяването на правата (и доходите) на хората, които пишат, превеждат и издават книги.
Признавам си не разбрах позицията ти. За или против затриването на сайта си? Но ако си "за" и аз трябва да бъда наказана задето цял живот раздавам книгите си на повече или по-малко познати хора, които искат да ги четат. И без никаква комерсиална цел.
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Аз съм за спазването на закона.Признавам си не разбрах позицията ти. За или против затриването на сайта си? Но ако си "за" и аз трябва да бъда наказана задето цял живот раздавам книгите си на повече или по-малко познати хора, които искат да ги четат. И без никаква комерсиална цел.
Този закон ме касае и лично, като автор на научни публикации и доклади. Списанията, които ги публикуват, обикновено получават копирайт върху тях (със съгласието на авторите). Това означава, че аз не мога да си публикувам работите в мой сайт, тъй като ще наруша 'договорите' с въпросните списания.
Всъщност, копират се и сидита, и дивидита с музика и филми. Но сме приели, че не може те да се предлагат безплатно по нета. Защо с книгите трябва да е различно?
Една компромисна идея, каквато се прилага за музикалните материали, би била да се предложи една част от книгата, по която човек да добие една представа и евентуални стимул за да я купи.
Една компромисна идея, каквато се прилага за музикалните материали, би била да се предложи една част от книгата, по която човек да добие една представа и евентуални стимул за да я купи.
между другото, ето една книга, която пристигна току що:
не мисля, че този автор е превеждан, разбира се.. :D
не мисля, че този автор е превеждан, разбира се.. :D
Таки написа:Аз съм за спазването на закона.Признавам си не разбрах позицията ти. За или против затриването на сайта си? Но ако си "за" и аз трябва да бъда наказана задето цял живот раздавам книгите си на повече или по-малко познати хора, които искат да ги четат. И без никаква комерсиална цел.
Този закон ме касае и лично, като автор на научни публикации и доклади. Списанията, които ги публикуват, обикновено получават копирайт върху тях (със съгласието на авторите). Това означава, че аз не мога да си публикувам работите в мой сайт, тъй като ще наруша 'договорите' с въпросните списания.
Таки, прав си, НООООО тива е БАЛГЪРСКА ПОЛИЦИЯ, тя не спазва заКОНААА, дори и тоа на КОНЯЯЯ?!?!
ЗАКОНА е ясен:
- "ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА"
Глава пета.
СВОБОДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ
Допустимост на свободното използване (загл. изм. - дв, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.)
"9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;"
Все едно Таки, ГДБОП да "арестува" ВСИЧКИ книги ва НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА, или по-смешно да АРЕСТУВАТ всички хора по време на "Голямото четане" по БНТ ???
Господи, как мислиш Таки, в Гърция гова може ли да стане, и АКО стане и СЪДЪТ постанови че това е НЕ ЗАКОННА АКЦИЯ, кво следва???
Таки, като е станало дума за ПИРАТСКИ изцепки, "ЗАЩО, ВИЕ ГЪРЦИТЕ НЕ НИ СЪДИТЕ ЗАРАДИ КИРИЛ И МЕТОДИ"???
Така де от 885 год. ВСЕ окаме, СЛАВЯНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ ... , а те хората са ГЪРЦИ по рождение и ТРУДОВА БИОГРАФИЯ, все на мисии били по ПРЕПОРЪКА на държавата "Византия"!!!!!! )
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
За книги не мога да ти кажа, но за музика става и аз съм бил един от засегнатите. При това на ниво "мои midi-интерпретации" на композиции на двама автори. Техни представители поискаха от мен да премахна тези файли от сайта си, като ги окачествиха като нарушение на авторските права на композиторите.Господи, как мислиш Таки, в Гърция това може ли да стане ..
Що се касае до Солунските двама братя, аз мисля, че в наше време те следва да бъдат повод за сближаване, а не за разпри между евроатлантическите колеги BG и GR. Ако сме съвременни европейски граждани, а не 'чорбаджии' - говна.
Няколко фотки от Ботаническата градина, която е близо да нас. Направени са с телефона, та качеството е зле, но дават представа:
Паметник на Шопен
Лакоми рибки
Един от маршрутите ми за крос
Пикник
Паметник на Шопен
Лакоми рибки
Един от маршрутите ми за крос
Пикник
Сингапур е практически на Екватора ( 1о21' N ) . Как ли е климатът там ? Дали след време няма да зажаднеете за малко снежец ?
Таки написа:Сингапур е практически на Екватора ( 1о21' N ) . Как ли е климатът там ? Дали след време няма да зажаднеете за малко снежец ?
Таки, само ако си влизал в сауна, би могъл да разбереш какво представлява "климатът" тук - всяко едно излизане от къщи, офиса, колата и пр. е все едно влизане в сауна - температурата варира в рамките на 28-35 градуса, с влажност в някои дни достигаща 100%... Това е след дъжд, който вали почти всеки ден - хубавото е, че като падне, човек знае че това е за деня... Както ми казват колегите с дълъг стаж тук - човек свиква да е мокър - или от дъжд, или от пот :-) "Кога свиква и спира да се поти човек?" - попитах аз. "3 дни след като напусне Сингапур", беше отговорът :-)
По принцип, всички сгради да силно климатизирани, дори е обичаж когато се ходи на ресторант, кино, концерт и т.н. да се носи жилетка или леко яке, защото климатиците работят на максимална степен.
Ясно.. Ще си викате "Къде си, мила Германия!".. Тя и булката през жегите си вика "Къде си, мила зима!". Но през зимата пък вика "Къде си, мило лято!".Както ми казват колегите с дълъг стаж тук - човек свиква да е мокър - или от дъжд, или от пот :-) "Кога свиква и спира да се поти човек?" - попитах аз. "3 дни след като напусне Сингапур", беше отговорът :-)
Страница 10 от 29 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 29
Страница 10 от 29
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите