Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
+23
jovina
HEXE
Admin
gigatev
Realistka
(anika-1)
Sonia
(TiUG)
Надя
(Иван)
Таки
Помощ, граждани!
(Натали)
Логик
komarKo
Homan
chocho
blag009
nikiforov
Лаик
(Българанъ)
сноб
Boabab
27 posters
Страница 5 от 32
Страница 5 от 32 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 32
Re: Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
таки, няма никакво значение кой в даден момент под въздействието на някакви аргументи е подкрепил назначаването на Филчев за главен прокурор
факт е, че благодарение и на Филчев и на неговият наследник, състоянието на българската правосъдна система е трагично, както правилно бива отчитано това от Европейската комисия
процентите в текста на Милен не ме интересуват - важното е, че изводите които се правят, са верни
факт е, че благодарение и на Филчев и на неговият наследник, състоянието на българската правосъдна система е трагично, както правилно бива отчитано това от Европейската комисия
процентите в текста на Милен не ме интересуват - важното е, че изводите които се правят, са верни
Иване,
Когато (и ако) Комисията по досиетата докосне дипломатите на Прехода, ще бъде интересно да видим как са стояли нещата тогава.
Засега виждам, че г-н Герджиков през периода 1998 - 2002 г. е търговско – икономически съветник в българското посолство в Атина и номер две в дипломатическата ранг – листа. Това е период, през повечето от който е управлявало ОДС, с МП Иван Костов.
Засега виждам, че г-н Герджиков през периода 1998 - 2002 г. е търговско – икономически съветник в българското посолство в Атина и номер две в дипломатическата ранг – листа. Това е период, през повечето от който е управлявало ОДС, с МП Иван Костов.
процентите в текста на Милен не ме интересуват
Текстът не е на Милен, а на немския дипломат.
Възможно е да не те интересуват груби неточности в един текст, но мен ме интересуват поради 'професионално извращение" ако щеш. По подобни неща сме научени да съдим за сериозността на един човек.
Възможно е да не те интересуват груби неточности в един текст, но мен ме интересуват поради 'професионално извращение" ако щеш. По подобни неща сме научени да съдим за сериозността на един човек.
брей, мислех че Милен сам е провел конференцията
но съм съгласен, че с правителството на Иван Костов фактически започва прехода
верните числа наистина са мерило за сериозност, но историята има това качество- да ги интерпретира по различен начин
но съм съгласен, че с правителството на Иван Костов фактически започва прехода
верните числа наистина са мерило за сериозност, но историята има това качество- да ги интерпретира по различен начин
верните числа наистина са мерило за сериозност, но историята има това качество-да ги интерпретира по различен начин
Бе аз си мислех, че да интерпретираш числа е едно, а да цитираш такива "ангро" - си е нещо съвсем друго
Аз ' отговарям ' на твърденията на немския дипломат с данни
Какво са завършили и какво са работили до 1989 г.
Светослав Гаврийски - кандидат на ДСБ за кмет на София, 2005 г.
Завършил е "Икономика на външната търговия" в ВИИ 'Карл Маркс' , 1972 г.
1972 г. до 1977 г. - дирекция "Външна търговия" на Министерството на финансите.
1977 г. до 1988 г. - "Валутно-финансово" управление на Министерство на финансите.
От 1988 г. - главен специалист в дирекция "Национални финанси" към Министерството на икономиката и планирането.
Валентин Добрев - посланик на РБ във Великобритания по времето на правителството на ОДС
Завършил е специалност “Международни отношения” в Московския държавен университет.
1991 г. до 1994 г. - първи зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и Любен Беров.
Зам.-министър на външните работи в служебното правителство на Стефан Софиянски.
1997 - 1998 г. - външнополитически секретар на президента Петър Стоянов.
От 1998 г. - извънреден и пълномощен посланик на Р България във Великобритания.
( Ще продължава, без 'исторически интерпретации' .. )
Светослав Гаврийски - кандидат на ДСБ за кмет на София, 2005 г.
Завършил е "Икономика на външната търговия" в ВИИ 'Карл Маркс' , 1972 г.
1972 г. до 1977 г. - дирекция "Външна търговия" на Министерството на финансите.
1977 г. до 1988 г. - "Валутно-финансово" управление на Министерство на финансите.
От 1988 г. - главен специалист в дирекция "Национални финанси" към Министерството на икономиката и планирането.
Валентин Добрев - посланик на РБ във Великобритания по времето на правителството на ОДС
Завършил е специалност “Международни отношения” в Московския държавен университет.
1991 г. до 1994 г. - първи зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и Любен Беров.
Зам.-министър на външните работи в служебното правителство на Стефан Софиянски.
1997 - 1998 г. - външнополитически секретар на президента Петър Стоянов.
От 1998 г. - извънреден и пълномощен посланик на Р България във Великобритания.
( Ще продължава, без 'исторически интерпретации' .. )
Последната промяна е направена от Таки на Пон 19 Май 2008, 14:46; мнението е било променяно общо 1 път
всякакви данни без интерпретация са ненужни
Какво са завършили и какво са работили
Петко Драганов - представител на РБ в редица международни организации по времето на правителството на ОДС
През 1983 г. завършва специалност “Международни организации” в Московски държавен институт за международни отношения.
1983 - 1990 - работи в отделите “Външнополитичека информация” и “Африка” на Министерство на външните работи.
1998 - 2001 - постоянен представител на РБ при Службата на Организацията на обединените нации и при Международните организации в Женева, Швейцария.
От август до декември 2000 г. - председател на Конференцията по разоръжаване.
Любомир Иванов - работил в отдели, свързани с НАТО по времето на правителството на ОДС
Завършил е Московския университет за международни отношения.
1995 - 1998 г. - заместник-ръководител на Постоянната дипломатическа мисия на България към НАТО и Западноевропейския съюз (ЗЕС) в Брюксел.
1998 - 2001 г. - заместник-директор на "НАТО, ЗЕС и въпроси на сигурността" и началник на отдел "НАТО и евроатлантическо сътрудничество".
( Ще продължава, без 'исторически интерпретации' .. Напомням само повода:
Във външно министерство са постепенно възстановени много от уволнените от Надежда Михайлова възпитаници на Московския институт за международни отношения. (Шрамайер, критика към днешното управление)
През 1983 г. завършва специалност “Международни организации” в Московски държавен институт за международни отношения.
1983 - 1990 - работи в отделите “Външнополитичека информация” и “Африка” на Министерство на външните работи.
1998 - 2001 - постоянен представител на РБ при Службата на Организацията на обединените нации и при Международните организации в Женева, Швейцария.
От август до декември 2000 г. - председател на Конференцията по разоръжаване.
Любомир Иванов - работил в отдели, свързани с НАТО по времето на правителството на ОДС
Завършил е Московския университет за международни отношения.
1995 - 1998 г. - заместник-ръководител на Постоянната дипломатическа мисия на България към НАТО и Западноевропейския съюз (ЗЕС) в Брюксел.
1998 - 2001 г. - заместник-директор на "НАТО, ЗЕС и въпроси на сигурността" и началник на отдел "НАТО и евроатлантическо сътрудничество".
( Ще продължава, без 'исторически интерпретации' .. Напомням само повода:
Във външно министерство са постепенно възстановени много от уволнените от Надежда Михайлова възпитаници на Московския институт за международни отношения. (Шрамайер, критика към днешното управление)
Милене, браво! Подписвам се с двете ръце под казаното от теб! Дерзай нататък, тази страна има нужда от честни журналистически пера, които не служат на партии и не зацапват картината на обществения й и политически живот.
(Натали)- Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008
Какво са завършили и какво са работили
Иван Йорданов Костов - председател на ДСБ и бивш МП на РБ.
Завършил е специалност "Политическа икономия" в ВИИ 'Карл Маркс'
1982 - 1992 - старши асистент по политическа икономия в Технически университет-София. Доцент от 1992 г.
1982 - 1984 - слушател в Института за повишаване на квалификацията в Москва.
1984 - Доктор на икономическите науки.
Бойко Николов Ноев - посланик и министър на отбраната по времето на правителството на ОДС
Завършва Института за международни отношения в Москва, през 1981.
1996 - 1999 - Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и във Великото херцогство Люксембург
1996 - 1999 - извънреден и пълномощен посланик, ръководител на постоянната дипломатическата мисия на България към НАТО
1999 - 2001 - министър на отбраната.
( Мисля, че стига .. Напомням отново повода, че той е най-важен:
Завършил е специалност "Политическа икономия" в ВИИ 'Карл Маркс'
1982 - 1992 - старши асистент по политическа икономия в Технически университет-София. Доцент от 1992 г.
1982 - 1984 - слушател в Института за повишаване на квалификацията в Москва.
1984 - Доктор на икономическите науки.
Бойко Николов Ноев - посланик и министър на отбраната по времето на правителството на ОДС
Завършва Института за международни отношения в Москва, през 1981.
1996 - 1999 - Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и във Великото херцогство Люксембург
1996 - 1999 - извънреден и пълномощен посланик, ръководител на постоянната дипломатическата мисия на България към НАТО
1999 - 2001 - министър на отбраната.
( Мисля, че стига .. Напомням отново повода, че той е най-важен:
в контекста на статията на Милен е съвършено ясно, че германците говорят за рекомунизацията, настъпила с идването на правителството на Сакскобургготски и на президента Първанов
да се твърди, че подобна рекомунизация е течала и по времето на правителството на ОДС, 1997-2001; да се твърди също така, че самата конференция е подаване на ръка на българската опозиция, е чиста загуба на време, поне за нивото на този форум
иначе предизикването на злъчни коментари от безделници по други форуми е лесна работа
да се твърди, че подобна рекомунизация е течала и по времето на правителството на ОДС, 1997-2001; да се твърди също така, че самата конференция е подаване на ръка на българската опозиция, е чиста загуба на време, поне за нивото на този форум
иначе предизикването на злъчни коментари от безделници по други форуми е лесна работа
Иван написа:Таки написа:Във външно министерство са постепенно възстановени много от уволнените от Надежда Михайлова възпитаници на Московския институт за международни отношения. От встъпването в длъжност на президента Първанов, мнозинството назначени посланици са членове на БСП и бивши сътрудници на ДС.
Толкова.
...
!!!
(Иван)- Брой мнения : 79
Registration date : 18.05.2008
Помощ, граждани! написа:
айде бе
аз имам примери за това
Гражданино, лъжеш !
Не съм коментирал 'самата конференция' , а само един участник в нея. На базата на цитираното от Милен.да се твърди също така, че самата конференция е подаване на ръка на българската опозиция, е чиста загуба на време, поне за нивото на този форум.
Иначе Милен споменава (претупвайки я накратко) и за някаква дама, която с 'комсомолски плам' говорела неща, които не са му харесали. Ще цитирам след малко.
Та, ето какво казва Милен за една друга лоша Соня .. :
Не липсваха, разбира се, и лекции като тази на младата изследователка от Мюнхен Соня Шюлер, която говори за развитието на гражданското общество в България след 1989 г. С почти оригинален комсомолски плам и съответно несмилаем бюрократичен език тя се опита да представи ситуацията на неправителствения сектор в България. Изложението й стигна кулминацията с констатацията, че “през последните години обществените сдружения имат все по-голямо влияние върху решенията на правителството в България”. Наистина трябва да се съжалява, че това все още не е стигнало до ушите на самите обществени организации в страната...
Казват, че човек се учи от грешките си, та дано и досегашните наши правителства се поучат от грешките посочени от българистите, участвали на тази конференция. Но пък, ако някъде лекторите грешат( а аз съм сигурна, че грешат) в своите оценки за България, редно е да им се каже къде точно не са прави, имаме достатъчно български учени, които биха поспорили в полза на страната ни.
komarKo написа:Помощ, граждани! написа:
айде бе
аз имам примери за това
какви примери имаш?
Ето за това тук, трябва да се реагира незабавно!България се намери в друга изходна позиция – през 500 годишното османско господство, разрушило нейната собствена държавност, тя пропуска важни епохи от европейското развитие – хуманизма, ренесанса, просвещението. Затова пък там господства враждебната по принцип срещу нови тенденции православна църква
Слабият(бедният) човек, всеки го тъпче, същото е и когато държавата е бедна, слаба.Таки написа:Ей - руп ? Или ще реагираш ти ?
Таки, ти можеш ли да си представиш българисти от Русия да се съберат на конференция и да започнат да търсят кусурите на досегашното ни управление или да се връщат 500 години назад?!
Е, няма да го направят, те по-скоро ще се съберат да умуват, как по какъв начин могат с нещо да ни помогнат та да се измъкнем от кризата!
Е, няма да го направят, те по-скоро ще се съберат да умуват, как по какъв начин могат с нещо да ни помогнат та да се измъкнем от кризата!
Страница 5 от 32 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 32
Similar topics
» Гражданско движение - покана за участие
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Международни новини 3
» ПП АТАКА
» Годината на мишока
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Международни новини 3
» ПП АТАКА
» Годината на мишока
Страница 5 от 32