Галерия "Пластичен взрив"
+11
(Натали)
komarKo
Таки
Лаик
Логик
blag009
Sonia
nikiforov
Boabab
chocho
сноб
15 posters
Страница 2 от 9
Страница 2 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Галерия "Пластичен взрив"
nikiforov написа:опитах нещо ама не станаЛО..
Соня , тия са трийсет сантиметрови а СТОЛЪТ е монументален
ОК! Ще вземем една ! За края на януари, нали?
Соня
nikiforov написа:
Маестро, не са ли множко "икарусчетата" на едно място ?
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
За зурната
И аз го гледах, филмът се казва "Душевно". Селото е Кавракирово, Петричко. Там всичките селяни са свирачи, истински виртуози, и наричат духовата музика "духовна". Показаха как се прави зурлата - не всеки път става. Баш-духачът Самир свири заедно с Ибряма, ле-ле какъв дует бяха! Слава Богу, все още има живи оазиси на красотата в България!Guess who написа: скоро гледах документален филм на Анри Кулев за свирачи на зурна от едно село, името му не помня
Последната промяна е направена от на Пон 03 Дек 2007, 17:31; мнението е било променяно общо 1 път
Да!
Благодаря, Лаик, вече си редактирах постинга. Нали за това е Гугълът - за секунди намерих всичко. Селото е с А.Лаик написа:Кавръкирово
няколко великолепни малки скулптурки в Британския музей - групирал съм ги за да не досаждам с количеството
гръцки , разбира се
гръцки , разбира се
Фалически звуци
Невероятен е тоя полифалос! Само не разбирам камбанките каква роля играят. Там не пише ли? Впрочем, оригинално хрумване, готово да оживее и днес...
Никифоров, свърза ли се със сестра ми?
В края на месеца ще имам гости, а и рожден ден...
Sonia написа:Никифоров, свърза ли се със сестра ми?
Соня , не и знам телефона .
Би ли ми простил нетактичността ?
Естествено, че ние трябва да те търсим.
Извини ме, ако можеш...
Естествено, че ние трябва да те търсим.
Извини ме, ако можеш...
Може! Но в цял ръст, като др. Ленин...nikiforov написа:Мога !
Бюст да искаш ?
не силиконов
Ще трябва ли да ти позирам? Ако може да се размине с една снимка от преди 20 години и 60-ина кг. силикон...
Уж нищо, ама големо нещо!
Драги Маестро, преди време обещах да ти покажа паметника на Нулата в Киото. Някои смятат, че нулата била нищо, други пък опонират, че именно тя прави от 1 - 10 и 100. Абе, математически мистерии! Като имам пред вид обаче твоя афинитет към геометричните форми, сега ти предлагам тази пластика, опоетизирала един математически знак. Надявам се да я оцениш. Обърни внимание на малкото процепче горе, което не ни позволява да я наречем "кръгла нула". Японска му работа!
Логик , не ми ..... пластиката - ще "изровя " наколко на японци , тия дни ...
няма американска , японска, гръцка , българска СЪВРЕМЕННА скулптура - има скулптура на 20 -21 век
аз , така мисля
няма американска , японска, гръцка , българска СЪВРЕМЕННА скулптура - има скулптура на 20 -21 век
аз , така мисля
Внимание: космополитизъм!
Подчертах "японската му работа" на майтап, естествено - защото само те могат да обърнат внимание на нулата като обект за художествено превъплъщение. Ако говорим сериозно обаче, едва ли чак пък толкова можем да заличим националните елементи в изкуството. Особено в източното. Там от векове битува преклонението към "празното пространство", материализирано в бамбука - според техните разбирания той е толкова здрав именно защото е кух. Оттам и величаенето му в милиардите акварели. На тая тема може много да се говори и затова само намекнах, че идеята да се възвеличае "нулата" трудно би се родила в европейска глава, но доста естествено идва в ума на източния човек.nikiforov написа:...няма американска , японска, гръцка , българска СЪВРЕМЕННА скулптура - има скулптура на 20 -21 век ...
тъй, като си математик , имам чувството ,че слагаш знак на равенство между кухина , /липса на матРиал/ и нула ....
"празното " е изобретение на европейски скулптори ...
"празното " е изобретение на европейски скулптори ...
За нулата - до безкрайност...
Кое "празно", Маестро? Ако говорим за пестеното на бронза в скулптурите - това е друга работа. Аз имам пред вид, че самата нула - цифрата 0 - е източно изобретение, рисуването на "празното пространство" - въздуха и водната повърхност - също е типично източен маниер. Ето тук аз виждам "източна" тематика, до която европейското изкуство се е докосвало само под влияние на източното, и то едва след импресионистите.nikiforov написа:"празното " е изобретение на европейски скулптори ...
Логико,
Ще си позволя да обърна твоето внимание, както и това на другите Екселенци, на едно мое задълбочено есе върху физиката и философията на Нищото. Надявам се да ти хареса.
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/20godini1.html
Есето е било задочно представено на Първоаприлски семинар на катедра АФ преди 10 години. Там си споменат и ти, в тарапаната..
http://www.ipta.demokritos.gr/erl/20godini1.html
Есето е било задочно представено на Първоаприлски семинар на катедра АФ преди 10 години. Там си споменат и ти, в тарапаната..
Страница 2 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Материя - часовници
» Ден за мудурация?
» Фотография 4
» "Под игото"-той каза ""Господа, тук се разпpостраняват революционни идеи против султана, аз излазям... "
» Лондон: септемврийски импресии
» Ден за мудурация?
» Фотография 4
» "Под игото"-той каза ""Господа, тук се разпpостраняват революционни идеи против султана, аз излазям... "
» Лондон: септемврийски импресии
Страница 2 от 9
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите