Форумна поезия
+11
Надя
Логик
Boabab
chocho
Помощ, граждани!
komarKo
nikiforov
(siccor)
(Никита)
Sonia
Таки
15 posters
Страница 2 от 8
Страница 2 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
що реши, че ме интересува?
Ако нещо не те интересува, не пиши за това нещо.
Но ако пишеш за това нещо, а след малко заявяваш, че то не те интересува, рискуваш да бъдеш обявен за психически болен.
Но ако пишеш за това нещо, а след малко заявяваш, че то не те интересува, рискуваш да бъдеш обявен за психически болен.
Вместо да се оплакваш, поствай римички ..
Ми не мога - сега съм на вълна "цифрички" - някой да знае какъв ще е курса на долара спрямо еврото другият декември
Много искаш..
Ако някой знае, мислиш ли, че ще го сподели по мрежата ..?някой да знае какъв ще е курса на долара спрямо еврото другият декември
Може би е мъдро да се обмени опит с оная баба, която "знаела две и двеста" ...
Re: Форумна поезия
Догодина доларът към еврото ще е 1 : 1.
Иначе:
Как да не пропишеш поезия
след като някаква
медияпул амнезия
е решила дъ съ лези.
Вместо да умий сурат
във срам омазан
и да махне висяща
от ухото му навеки
обица - разплута пуздра
тази гьоносуратина
прави тука шум за трима -
а след него - ******** пъртина.
Иначе:
Как да не пропишеш поезия
след като някаква
медияпул амнезия
е решила дъ съ лези.
Вместо да умий сурат
във срам омазан
и да махне висяща
от ухото му навеки
обица - разплута пуздра
тази гьоносуратина
прави тука шум за трима -
а след него - ******** пъртина.
Помощ, граждани! написа:идва есен -
още едно пропуснато лято
живота минава
идва есен -
с един и същ
тъжен рефрен
още едно пропуснато лято
още една изпята
през зъби песен -
живота минава
и без пълен член...
(siccor)- Брой мнения : 246
Registration date : 17.06.2008
chocho написа:Ми не мога - сега съм на вълна "цифрички" - някой да знае какъв ще е курса на долара спрямо еврото другият декември
1:1,28
Таки написа:Нищо не разбираш ти, Комар .. Както Че, след победата на революцията в Куба, остана за малко там, а после тръгна да освобождава други народи, така и Чос, след като помогна да бъдат ликвидирани ибрикчиите на Коминтерна в МпФ, замина да освобождава други форуми.що не ходи да си гледа форумчето - Гордостта му
Не е случайна и релацията с кафе "Гарибалди" , носещо името на прославен борец за свободата на Италия. От това кафе са писали и други революционери, като "Иван" и "Българанъ" . Ерго, моля за по-голямо уважение към борците за демокрация в Интернета !
ТПК "Болшевишка слава"
(Тесни специалисти в производството на бавно загряващи реотани)
(Никита)- Брой мнения : 39
Registration date : 28.08.2008
chocho написа:Пичове, затлачихте темата с поезията бре... Я дайте по-смислено, така...
Манго работата си не върши
и катун се гладен мръщи.
Без Сталин нямаше да има Ленин...
Никита написа:Без Сталин нямаше да има Ленин...
тъпо , дори и за преводач , системен администратор , изселник във Фиена , джурналист в биФша редакция, поет на субсидиЙ, канадски способник ...абе ТЪПО !!!!!
nikiforov написа:Никита написа:Без Сталин нямаше да има Ленин...
тъпо , дори и за преводач , системен администратор , изселник във Фиена , джурналист в биФша редакция, поет на субсидиЙ, канадски способник ...абе ТЪПО !!!!!
Всичкото това - събрано само в един човек ?
Трябва да е и много добър човекЪт
Трябва да е и много добър човекЪт
И най-вече, да няма нищо общо с политиката. Един много добър и напълно аполитичен човек.
Ямбическа лирика
От няколко дена съм се отдал на структуралистки анализ. Опитвам се да проникна в поетичните дълбини на съкровения стих
Без Сталин нямаше да има Ленин
- ' | - ' | - - | - ' | - ' -
Верен на своя академизъм и улеснен от математическото си мислене, аз успях да екстрахирам петостъпната ямбическа структура на този лаконичен, но наситен с въздействие стих. Опитното око (по-точно ухо) веднага долавя сходството му - чисто стъпково, разбира се, с българската ямбическа класика, например с неповторимото Пенчославейково
Отмахна той завесите и тихо
- ' | - ' | - ' | - - | - ' -
застана пред отворений прозорец
- ' | - - | - ' | - ' | - ' -
Нещо повече, забелязваме дискретните отклонения от каноничната структура на петостъпния ямб, без които стихосложението би наподобявало кречетало и които могат да си позволят само големите майстори - Пенчо Славейков и напоследък Никита. Става дума за пирихия - замяната на ударена сричка с неударена, който у Славейков е вмъкнат в четвърта и втора позиция, а у Никита е в трета. Следващото постижение и у двамата поети е завършекът на стиха с непълна стъпка - неударена сричка, която меко заглъхва (подчертавайки думата "тихо") и сякаш отваря път към следващия стих (у Славейков той е отвъд "отворений прозорец").
А вие, късогледи ленинисти-сталинисти, отворете душата си за поезията и престанете да виждате навсякъде само политика! Ех, Наде, Наде, къде си да оцениш високите подскоци на Пегаса по Парнаса! Но за награда на всички, у които Никита е събудил поетичната лира, а не само иконоборческия нагон, помествам една декоративна чиния, изработена от самобитен мексикански майстор. Обърнете внимание на умелото вплитане на орнаментите на инки и маи с пролетарските символи. Хайде, Наде, любувай се и благодари на Никита:
Без Сталин нямаше да има Ленин
- ' | - ' | - - | - ' | - ' -
Верен на своя академизъм и улеснен от математическото си мислене, аз успях да екстрахирам петостъпната ямбическа структура на този лаконичен, но наситен с въздействие стих. Опитното око (по-точно ухо) веднага долавя сходството му - чисто стъпково, разбира се, с българската ямбическа класика, например с неповторимото Пенчославейково
Отмахна той завесите и тихо
- ' | - ' | - ' | - - | - ' -
застана пред отворений прозорец
- ' | - - | - ' | - ' | - ' -
Нещо повече, забелязваме дискретните отклонения от каноничната структура на петостъпния ямб, без които стихосложението би наподобявало кречетало и които могат да си позволят само големите майстори - Пенчо Славейков и напоследък Никита. Става дума за пирихия - замяната на ударена сричка с неударена, който у Славейков е вмъкнат в четвърта и втора позиция, а у Никита е в трета. Следващото постижение и у двамата поети е завършекът на стиха с непълна стъпка - неударена сричка, която меко заглъхва (подчертавайки думата "тихо") и сякаш отваря път към следващия стих (у Славейков той е отвъд "отворений прозорец").
А вие, късогледи ленинисти-сталинисти, отворете душата си за поезията и престанете да виждате навсякъде само политика! Ех, Наде, Наде, къде си да оцениш високите подскоци на Пегаса по Парнаса! Но за награда на всички, у които Никита е събудил поетичната лира, а не само иконоборческия нагон, помествам една декоративна чиния, изработена от самобитен мексикански майстор. Обърнете внимание на умелото вплитане на орнаментите на инки и маи с пролетарските символи. Хайде, Наде, любувай се и благодари на Никита:
Последната промяна е направена от Логик на Съб 06 Сеп 2008, 16:08; мнението е било променяно общо 1 път
Ако му беше бяла капата,
щяхме да го бъркаме с Папата.
Вариант:
На едного му побеле капата,
па се писА по светец от Папата!
Логик, по принцип Никита е прав
Само не ми е ясно защо си е избрал този ник, много ми напомня за един, хайде да не казвам.
Ако нямаше такива хора като Сталин, на които Ленин да разчита, то победата на социалистическата революция би била невъзможна!
Ако нямаше такива хора като Сталин, на които Ленин да разчита, то победата на социалистическата революция би била невъзможна!
Сталин был одним из главных большевистских руководителей. Ленин посылал его на решающие участки борьбы
Надя написа:Само не ми е ясно защо си е избрал този ник, много ми напомня за един, хайде да не казвам.
Ако нямаше такива хора като Сталин, на които Ленин да разчита, то победата на социалистическата революция би била невъзможна!Сталин был одним из главных большевистских руководителей. Ленин посылал его на решающие участки борьбы
Ма, тя победи ли?
Победи!siccor написа:Надя написа:Само не ми е ясно защо си е избрал този ник, много ми напомня за един, хайде да не казвам.
Ако нямаше такива хора като Сталин, на които Ленин да разчита, то победата на социалистическата революция би била невъзможна!Сталин был одним из главных большевистских руководителей. Ленин посылал его на решающие участки борьбы
Ма, тя победи ли?
А Сталин е човекът, който построи държавата на работниците и селяните и служи вярно на класата на трудещите се, докато не дойде Никита.
Надя написа:Победи!siccor написа:Надя написа:Само не ми е ясно защо си е избрал този ник, много ми напомня за един, хайде да не казвам.
Ма, тя победи ли?
А Сталин е човекът, който построи държавата на работниците и селяните и служи вярно на класата на трудещите се, докато не дойде Никита.
А бе, не е така.
Оня, нагъл Мишок като дойде уж, обърка играта.
Номерът е единствено в това, че тези, които загубиха (не знам защо!? ) останаха с впечатление, че са спечелили
Сикор,
И аз забелязах хубавата рима, но я оставих на "свободна паша".
Ето и една материалистична миниатюра, достойна за поговорка:
Първо - папото
после - Папата
Вариант:
Той се напапа, та
хвалеше Папата
Ето и една материалистична миниатюра, достойна за поговорка:
Първо - папото
после - Папата
Вариант:
Той се напапа, та
хвалеше Папата
Страница 2 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Изкуство
» Криминална поезия - III
» Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
» Happy hour - 17.00 - 18.00 4asut na snoBa (2)
» Коледа - Нова Година
» Криминална поезия - III
» Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
» Happy hour - 17.00 - 18.00 4asut na snoBa (2)
» Коледа - Нова Година
Страница 2 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите